Je u nás živo!
Smysluplná práce
Respekt k rodině+9

Asseco Solutions, a.s.

Programování

Asseco Solutions, a.s. je největším producentem podnikových informačních systémů na českém a slovenském trhu. Softwarové aplikace z jeho produkce jsou distribuovány i na dalších trzích v rámci střední Evropy. Společnost se zabývá nejen vývojem, ale také implementací a podporou specializovaných systémů pro organizace všech velikostí v nejrůznějších oblastech jejich působení.

volná pracovní doba, hezké bonusy, fajn kolegové, neformální atmosféra a dress code hezké kanceláře, něco mezi open space a kanceláří dětský koutek a dog friendly prostředí
Pracoval jsem na úplně novém projektu jako BA. - Projekt není naprosto řízen, není žádná metodika, každý si to dělá po svém, - Vedoucí celého projektu je úplně mimo a vůbec neví co se má vyvíjet, - Při nástupu nedostanete naprosto žádné zaškolení ač je Vám to slíbeno včetně garanta a musíte okamžitě dodávat aniž víte co a jak, - Na konci zkušební doby, jste nuceni dělat jejich "certifikaci, na kterou Vás opět nikdo nepřipraví a hodně se na ní vyhazuje a řeší nesmyslné požadavky, pak klidně i týden čekáte na zpětnou vazbu a nevíte, zda zůstanete i když ji splníte, - obrovská fluktulace, je to tam jako den otevřených dveří, jen v říjnu z 8mi členného týmu odešli 4 lidé, celkově i z jiných odděleních se hodně odchází, - 2 dny před koncem zkušební doby mi řekli, že končím, aniž by někdo uvedl relevantní důvod a to i přes to, že celou dobu jsou s Vámi spokojeni, - prakticky nemožnost čerpat HO v pondělí a pátek, celkově se moc nepreferuje a nepovoluje, - společnost hodně zamrzla v "devadesátkách" - v okolí není moc kam zajít na jídlo
Naše firma pracuje na inovativním produktu, který nemá na trhu obdoby. Tento projekt přináší nejen velké výzvy, ale také prostor pro kreativitu, samostatnost a schopnost řešit složité situace. Jsme si vědomi, že práce na takto unikátním projektu nemusí vyhovovat každému. Nehledáme někoho, kdo by pouze následoval předem definované procesy. Naopak, oceníme ty, kteří dokážou přijít s vlastními nápady, iniciativou a odvahou překonávat překážky. Naši lidé jsou klíčem k úspěchu – hledáme mimořádně schopné kolegy, kteří vynikají nejen svými odbornými znalostmi, ale i ochotou spolupracovat a sdílet své zkušenosti. Máme jasnou vizi a cíl, kterého chceme dosáhnout. Pracujeme v dobře koordinovaných scrumových týmech, které spojují týmovou spolupráci s využitím jedinečných schopností každého člena. Naše metodiky neustále zdokonalujeme na základě praktických zkušeností, abychom společně dosáhli co nejlepších výsledků. Chápeme, že taková práce vyžaduje čas na vzájemné poznání. Zvláště u komplexních rolí, jako je business analýza, je pro nás důležité zjistit, zda si lidsky i profesně sedneme. Přesto věříme, že kdo se k nám připojí, stane se součástí výjimečného projektu s velkým potenciálem. Pokud hledáte místo, kde můžete naplno využít své schopnosti, růst a podílet se na něčem skutečně jedinečném, možná jste to právě vy, koho hledáme.
Napsáno:říjen 2024

Vstřícný a přátelský kolektiv, ale pouze na úrovni týmu. Flexibilní pracovní doba. Mobilní tarif i pro soukromé účely.
Firma se chová jako korporát, na zákazníky i tak působí, ale platovy jsou zde hodně nízké. Kvůli nízkým platům se nedaří obsazovat pracovní pozice a lidi ve velkém opouštějí firmu a jdou prostě za lepším. HomeOffice je možný, ale jen mezi dny út-čt a většinou max 2x v týdnu. Celková politika zaměstnavatele je aby byli všichni v kanceláři každý den. Dříve hodně firemních akcí, kvůli úspoře financí ale všechny akce sníženy na minimum. Spousta vedoucích pozic (mnohdy zcela zbytečných), neúměrně k neustále klesajícímu počtu normálních zaměstnanců.
Napsáno:červen 2023

Inovativní produkty

Inovativní produkty

Výkonný ředitel - Jiří Hub

Výkonný ředitel - Jiří Hub

Jsme tým i mimo kancelář +9

Plat byl slušný.
Je to firma kde analytik rozhoduje o tom kolik času má mít programátor na programování. Programování je duševní práce a takto by se k časům s tím spojeným mělo přistupovat. Nepromyšlenost kódu se pak odráží na chybách, které se stejně musí opravit. Kód je pak samá chyba a dle toho to pak taky vypadá. Doporučoval bych víc času na programování a školení programátorů pro příslušné moduly. Chyběla mě též podpora ze strany team leadera a vedoucího, nechtěli nic řešit. Celkově byl cítit alibizmus i ze strany kolektivu. Home office moc nepodporují, prý se doma tolik neudělá. Tuto firmu proto nedoporučuji
Napsáno:říjen 2022

I když se řádně hlídá tak homeoffice je možný Volná pracovní doba, nikdo mě nehlídá kdy co dělám Kolegové přátelští Notebook, mobil tarif pro soukromé účely Volné dny navíc Snaha inovovat kanceláře
Čím dál víc jsem přesvědčen že zaměstnanec je jen číslo. Nulová snaha udržet si kvalitní lidi na nejdůležitějších pozicích (Konzultant, obchodník, programátor) V posledních letech velká fluktuace, kvalitní lidi odchází. Velký problém při navýšení mzdy která je na této pozici podprůměrná. Velká administrativa, všechno se hlídá ale k ničemu to pak neslouží. Snaha o inovace produktu ale o opravy stávajících chyb už tolik ne. Každoročně se zvyšující plány plnění bez výraznějšího nárůstu mzdy. Občerstvení na pracovišti by mohlo být lepší. Zbytečně mnoho vedoucích pracovníků. Plno práce, málo konzultantů už delší dobu, výsledkem je pak nespokojený zákazník
Napsáno:duben 2022

Jak by mi to sedlo ve společnosti Asseco Solutions, a.s.?
Prostředí firmy, vztahy na pracovišti, možnost vzdělávání, benefity, propracovaný adaptační program.
Firemní kultura se více posouvá směrem ke korporátu, což nemusí být vždy snadno stravitelné.

Příjemné kanceláře, i když openspace, neni srumec. Relax zóna.
Napsáno:březen 2022

Tato práce má velmi hezké poslání pomáhat firmám pracovat efektivněji a ušetřit čas i peníze na další rozvoj. Náplň práce je zajímavá, nestereotypní a trénuje Váš mozek. ;) Benefity jsou určitě nadprůměrné a personalisté se skvěle starají. Kolegové v Brně jsou velmi milý, ochotní a kamarádští. Nadřízený se svým zaměstnancům věnuje na každotýdenní bázi. Pracovní doba je pružná, takže je fajn, že se člověk nemusí stresovat, když ráno nestihne autobus nebo si potřebuje během dne zařídit něco naléhavého.
Openspace je možná trošku omezující, když se člověk potřebuje soustředit. Minimálně by bylo super více oddělit jednotlivá oddělení. Každopádně, dá se to řešit sluchátky, nebo si zalézt do telefonní místnosti.

Netradiční benefity
Benefity nabízí např. exkluzivní slevy/VIP ceny ve vybraných prodejnách/e-shopech či jiné netradiční např. bankovní výhody.
Napsáno:listopad 2021

Férové jednání Rodinný přístup i přes velikost firmy Možnost vlastní iniciativy a kreativity na projektech
Napsáno:říjen 2021

Velmi důkladný a propracovaný systém zapracování na pracovní pozici. Přátelské prostředí, milí a vstřícní kolegové. Skvělé zázemí.
Momentálně jsem nadšen a na žádný nedostatek který, bych chtěl napravit jsem nenarazil. Třeba jsem zde zatím krátce a něco se časem objeví, ale nyní nemám co bych uvedl.
Napsáno:září 2021

Plat
Žádná podpora kolegů, nenastevené procesy, obrovská fluktuace, agrese ze strany vedení bez jakékoliv motivace.
Napsáno:červen 2020

Dobrý produkt
Politikaření, nekompetentní top management, nulová sebereflexe, žádná snaha o změny.
Napsáno:květen 2020

Zaujala / nezaujala vás firma Asseco Solutions, a.s.?