Velice mě baví kolektiv lidí a celkově uvolněná atmosféra. Připadá mi, že firma má osvícené vedení, které se rozhoduje na základě dat a zpětné vazby svých lidí. Co se týče projektů, tak vždycky, když svým přátelům popisuju co dělám, že naše firma pracuje na tom, aby v budoucnu byla energetika bezpečná a s co nejméně výpadků, tak si znovu připomínám důležitost naší mise. Zároveň se s tím pojí technické výzvy, které člověka posouvají dopředu. Firma je zakotvena ve skupině TTC, což jí dodává stabilní zázemí.
U některých klientů ve veřejném sektoru by mohla být spolupráce agilnější a s méně vypjatými termíny a tlaky. To ale dokáže firma vykrýt na úrovni managementu.
Práce na zajímavých a perspektivních řešeních.
Velká svoboda při práci (čas i práci si organizuji sám), svoboda jde ruku v ruce s odpovědností (možná není vhodné pro každého).
Inovativní a otevřené prostředí (nápady a návrhy jsou brány v potaz a v případě týmové shody jsou ihned promítnuty do pracovních procesů).
Firma skokově vyrostla na násobek zaměstnanců a občas to jde cítit, některé procesy nejsou ještě zcela zaběhnuté a řeší se co a jak.
Děláme často výzkumně vývojové projekty s cílem uvést nové produkty na trh a proto někdy práce končí v šuplíku. To je sice škoda, ale to je součást práce, když se snažíte vymyslet něco nového.
Po pracovní stránce jsem nejvíc spokojený se smysluplností naší práce v Mycroft Mind. Ať už jde o projekty či produkty, neustále se učíme, objevujeme nové přístupy a pomáháme zákazníkům.
Co se týče firmy jako celku, víme, kam směřujeme a čeho se chceme vyvarovat.
A nakonec prostředí – pracujeme sice v open space, ale už jsem si zvykl a navíc se plánují změny. Vše kompenzuje ovoce dvakrát týdně a ‚kouzelný šuplík‘ na doplnění sacharidů. Kafe je samozřejmostí a každý si může připravit to své.
Jak jsem zmínil, open space to občas kazí (taky mám silnější hlas), ale hledáme způsob, jak ho zpříjemnit a omezit hluk. Víc toho asi není, nebo to nevnímám.
Panuje zde opravdu příjemná nálada, vždycky si s někým popovídáte u kafíčka v kuchyňce.
Do kanceláře obecně chodím moc ráda, mám moc fajn kolegy v týmu a dobře vybavené pracovní místo (dva monitory, zvedací stůl, apod.), každý den je tu čerstvé ovoce a sladkosti/proteinové tyčinky. Každou chvíli tu také někdo nosí domácí dobroty nebo plody ze zahrádky na rozebrání. Hodně cením, že kanceláře jsou vybaveny několika phoneboxy (pro dva i jednoho), takže si můžete i vybookovat čas pro sebe nebo pro call.
Pracovně mám obrovskou důvěru v mém nadřízeném, cítím, že opravdu přemýšlí nad mojí náplní práce a pomáhá mi růst, dbá u toho ale i na moje tempo a přístup. Mám velký prostor říci, co pracovně potřebuji a diskutovat o věcech. Nebojím se s ním cokoliv řešit a vážím si toho, že k celému týmu přistupuje férově, upřímně a transparentně.
Cením také dobrý work-life balance.
Firma se rychle rozrůstá, zaměstnanci trochu fluktuují (i vzhledem k tomu, že jsou často nabíráni pro konkrétní projekty) a panuje obava z "korporatizace". Zatím to tolik nevnímám, myslím, že si pořád drží otevřenou atmosféru, kde se všichni znají.
Administrativa je velmi dobře pokryta HR.
Hybridní práce.
Kolektiv.
Standing desk.
Před deadlinem se dělají přesčasy. Na druhou stranu v klidnějším období je work life balance.
Častokrát se zde řeší neprobádané úkoly. Nejde teda o práci na běžícím páse, ale o práci u které musí člověk přemýšlet.
Pružnou pracovní dobu
člověk musí být online 9-15, kromě cca 45 minutového oběda. uáleží na managerovi, ale většina manažerů neřeší jestli člověk pracoval x hodin, ale jestli odevzdává svou práci.
Řešení zajímavých problémů.
Přístup vedení společnosti a přímého nadřízeného.
Otevřenost kolegů pomáhá budovat atmosféru, ve které nejsou na místě obavy z vyjádření vlastního názoru.
Maximální flexibilita (homeoffice není problém, pružná pracovní doba).
Skvělý kolektiv a uvolněná atmosféra - s kolegy i částí vedení si tykáme, nemáme problém řešit věci pružně, umíme si navzájem pomáhat. Práce jako taková je velice zajímavá, přece jen energetika je velké téma a umělá inteligence taky. Skvělé je taky zázemí v kuchyňce včetně více druhů sypaného čaje, dobré kávy a svačinového šuplíku, když na vás přijde hlad - nebo chuť :-)
Jako rostoucí společnost se potýkáme s takovými běžnými výzvami jako je ladění organizace práce, vymezování kompetencí nebo odpovědností. Urazili jsme ale už dlouhou cestu a z mého pohledu se to lepší. Větší nevýhodou je, že výší platů se pohybujeme spíše v průměru, nebo i mírně pod ním.
Práci v týmu mladých lidí
Coby společnost zaměřená především na vývoj software a datovou analýzu přitahuje Mycroft Mind především mladší zaměstnance, takže ti starší mají kolem 40 a mladší mezi 20 a 30 lety. Běžně u nás na zkrácené úvazky pracují i studenti.
Velká řada kolegů jsou "hračičkové", kteří rádi zkoušejí nové přístupy a technologie, k čemuž se úplně běžně ve větších společnostech či korporátech není snadné (nebo ani možné) dostat.
U této firmy máme ještě 2 komentáře, ale nejsme si zatím na 100 % jistí, že je opravdu psali zaměstnanci. Jaký je rozdíl mezi potvrzeným a nepotvrzeným hodnocením?