AIS Servis, s.r.o. image 1
AIS Servis, s.r.o. image 2
AIS Servis, s.r.o. image 3

AIS Servis, s.r.o.

Informační technologie a služby

Naše hlavní mise: MĚNÍME DIGITÁLNÍ DNA POJIŠŤOVEN. Jsme interní SW house mezinárodní pojišťovací skupiny Vienna Insurance Group (VIG), která v Česku zahrnuje pojišťovny Kooperativa a Česká podnikatelská pojišťovna. Naše vývojová řešení pokrývají kompletní spektrum pojišťovacích služeb, od klíčových core systémů až po uživatelsky přívětivé online kalkulačky. Stavíme na podpoře našich zaměstnanců a věříme, že inspirativní práce s viditelnými výsledky je klíčem k celkovému úspěchu firmy.

Ve firmě pracuji cca 5 let. Za tu dobu firma prošla změnou vedení a také počet zaměstnanců se zvedl téměř čtyřnásobně. Ve firmě panuje přátelská a pozitivní atmosféra. Vlastní nápady se cení, vzdělávání je na vysoké úrovni a podporu zaměstnancům týmlídři a celé vedení společnosti věnují také. Nemohu proto souhlasit s názory o toxické atmosféře a nepéči o zaměstnance. Jako dceřinka pojišťoven Kooperativa a ČPP je členem skupiny VIG ČR se všemi výhodami, ale samozřejmě i procesními věcmi. Stále ale mohu potvrdit, že v mé profesní kariéře AIS stojí na horních příčkám firem v ČR.
Procesy nejsou úplně dokonalé

Netradiční benefity
Jako součást skupiny VIG nabízí AIS Servis celou škálu pojistných i finančních benefitů pro své zaměstnance - od cestovního, přes životní pojištění až po výhodné sazby hypoték. Dále je to široká paleta vzdělávacích aktivit, kurzů, seminářů, školení a konferencí. V neposlední řadě pak pět týdnů dovolené + pět extra free days, nadstandardní IT vybavení a kanceláře, vlastní tělocvična, relax zóny a terasa pro letní grilovačky.
Napsáno:leden 2026

Většina kolegů přátelská a spolupracující. Moderní kanceláře, včetně relax roomu a gymu.
Toxická firemní kultura - absence feedback culture, firma bez hodnot, tolerance chování, které negativně ovlivňuje produktivitu. Absence product ownershipu. Projektové řízení vývoje produktového SW. Top mgmt neposkytoval support.
Napsáno:duben 2023

Moderní zařízení, benefity, osobní notebook, kafe a firemní akce, vzdělávání vcelku fajn...
Toxická firemní kultura, nadřízený neoceňuje kvalitu práce, nejasná zadání a není snaha ta zadání zlepšit ani přístup, nejasné vize a nejasné projektové řízení. Chybí zde procesy. Demotivující prostředí... I demotivování zaměstnanci. Chybí zde pochvaly a drobné oslavy, když se něco povede. Ocenění... a jasnější vize i komunikace zde chybí

Práci v týmu mladých lidí
Nabírají i mladé lidi...
Napsáno:říjen 2025

Současný AIS nemá s tím "mym" zase tolik společného. Jiná společnost, jiné vedení, jiná působnost. Ale výborný kolektiv, skvělá podpora. Za mne víc takových.
Permanentní lokace v zahraničí vedla logicky k omezeným osobním kontaktům v Čechách. S tím jsem ale počítala od začátku. Současný AIS toto nenabídne.
Napsáno:prosinec 2020

Jak by mi to sedlo ve společnosti AIS Servis, s.r.o.?

U této firmy máme ještě 5 komentářů, ale nejsme si zatím na 100 % jistí, že je opravdu psali zaměstnanci. Jaký je rozdíl mezi potvrzeným a nepotvrzeným hodnocením?

Podívejte se, jestli pro vás má tato firma pozici

Nikdy nevíte, kdy na nějakou narazíte.
Zobrazit pozice na webu firmy
Zaujala / nezaujala vás firma AIS Servis, s.r.o.?