ČESKÝ ROZHLAS

Rozhlasové vysílání

- instituce jako taková - skvělý tým lidí - work life balance - boží lokalita v centru Prahy a genius loci místa
- horší platové podmínky - zkonstnatělost některých kolegů a procesů
Napsáno:prosinec 2023

Inspirativní kolegové, profesionálové, srdcaři. Jistota smlouvy na dobu neurčitou - ale jen když se k ní během let propracujete.
Nefér jednání nadřízených, absence personalistiky (chybí pravidelné hodnocení, pohovory, zájem nadřízených o to, co by si lidé přáli do budoucna) - zřejmě úplně chybí personální specialisté a manažeři v rozhlase na různém stupni řízení v tomto zřejmě nedostávají žádné vzdělání nebo školení. Systém soustředění moci do rukou několika mála lidí - na mnoho let, tito lidé už často bez kontaktu s realitou rozhodují o osudech jiných lidí. Manažeři nemají adekvátní zpětnou vazbu k tomu, jak řídí lidi.
Napsáno:květen 2023

Největším now-how rozhlasu jsou lidé, velmi dobrá dobrá firemní kulrura, vstřícní a ochotní kolegové, dobré pracovní prostředí
absolutně nepochopitelný systém ohodnocení zaměstnanců - enormně nízké mzdy (prezentovaná průměrná mzda v ČRo je silně zdeformovaná platy managementu), mzda absolutně neodpovídá odpovědnosti a kvalifikačním nárokům na pracovní pozice, podprůměrné benefity, velice omezené možnosti kariérního růstu a průběžného vzdělávání, slabé postavení odborů, neschopní vedoucí na jednotlivých odděleních (čest výjimkám), zkostnatělé interní předpisy, uživatelsky nepřátelské interní systémy - něco tak složitého a nefunkčního jsem nezažil...
Z oddělení:Stavební práce
Napsáno:březen 2021

Velmi nefér jednání ze strany nadřížených. Po mateřské jsem se sice vrátila do firmy, ale ne na původní místo (podle názoru šéfa "jsem už byla stará") a do roka toto místo zrušili, aby místo něj vytvořil "úplně jiné". Takže jsem dostala výpověď.

Tým, náplň práce, stabilita
nedostatek motivace od zaměstnavatele, neférové jednání
Napsáno:duben 2019

práce rozhlasového reportéra byla super:)
příliš mnoho zbytečných nadřízených

Náročné úkoly
příliš mnoho náčelníků, málo indiánů
Napsáno:duben 2019

Práce mě naplňuje, je zároveň mým koníčkem a nevím, v čem vidím kus smyslu svého života. Peníze celkem dobře, kolegové fajn, není si příliš na co stěžovat.
Jen snad občas tam něco vykomunikovat a zařídit trvá dlouhou dobu.
Napsáno:leden 2019

Seriózní firma chytrých lidí, práce má smysl. Dobré prostředí i benefity.
Nic mi nechybí.

Možnost kariérního postupu
Od elevů, redaktorů až po dramaturgy, šéfredaktory.

Možnost práce při studiu
Flexibilní pracovní doba daná velko škálo profesí od řemeslníků po vědecké pracovníky. Pracuje se zde i na směny, brigádnické práce v administrativě, práce elévů dle dohody.

Zajímavá pestrá práce, hodně benefitů
Nemotivující systém, nízký plat, neujasněná dlouhodobá koncepce
Napsáno:prosinec 2018

V rozhlase pracuje pořád spousta "rozhlasáků," kteří mají svou práci rádi, dělají ji srdcem a dělají ji dobře. Dělat s nimi je radost a člověka to opravdu povznese na duchu. Pokud máte také člověk trochu štěstí a ostré lokty, můžete pracovat na opravdu zajímavých věcech, ke kterým se i z konkurenčních médií dostane velice těžko.
Částečně viz. výše: Spousta lidí dělá v rozhlase z nadšení. Ale firma místo aby si toho vážila, tak toho spíš zneužívá, nadšence vyždíme a pak odkopne. S řadou kolegů (hlavně těch známějších a výše postavených) je také velice těžké vyjít. Práce je na některých pozicích neúnosně stresující. A finanční ohodnocení je tam spíš demotivující.
Napsáno:září 2018

Zaujala / nezaujala vás firma ČESKÝ ROZHLAS?