Výplata přesně v termínu na účet,30 denní dovolená,dalo se domluvit s nadřízeným o dovolené v tentýž den,kmenový zaměstnanec a ne agentůra a žádné docházkové bonusy. Dřelo se,ale dalo se i spočnout,ne jako dnes u linky a pískne se jde se na přestávku. A dřívější důchod v odpracovaných směnách,asi do té doby,než to zruší vláda.
Někteří mladí arogantní nadřízení,kteří si hráli na něco,co nebyli. Neúcta ke starším havířům,kteří něco dokázali. Malé mzdy dělníků,myslím si,že za to fárání by měli mít mnohem více peněz.
Oceňuji velmi dobrou komunikaci s nadřízenýma,a co se týče strojního a materiálového vybavení-velmi slušné,na pozici,kde jsem pracoval.Možná ne všude je to stejné,ale za mne ,,dobrý".
Například:vysoký počet administrativy-hodně úředníku,kteří vymýšlejí vymyšlené,jen aby se udrželi.Snížením stavu vysokých úředníku by vneslo lepší atmosféru mezi dělníky,kterých je momentálně podstav,a možná by se vylepšily i platové podmínky tam,kde je to ,,slabší".
S pristupem k praci a k zamestnancum s nadrizenymi a kolegy ze zahranici, kteri jiz v OKD nepracuji.
Firemni kultura je poznamenana prezitky, vlastni obdobi, kdy byly firmy soucasti rizeni centralne planovane ekonomie. Lide na manazerskych pozicich nejsou flexibilni a trpi utkvelou predstavou, ze jediny jejich pristup je nejlepsi. Neorientuji se v case a protoru, ktery je poplatny soucasne dobe. Utkvele uvizli v predstave: "Ja jsem hornik, kdo je vic." Az na to, ze oni jsou manazeri!
Cenil jsem si,že výplata chodila včas a slušná.Jinak jsem si cenil dobrých vztahú s kolegy a podřízenými,horší už to bylo s nadřízenými.Arogance a neúpřimnost byly na denním pořádku.Za třicet let života,kterě jsem této firmě věnoval, to nestálo.
Vyměnil bych střední managment,aby slušnost, profesionalita a hlavně odbornost byla na denním pořádku.