Národní památkový ústav

Provozování kulturních památek, historických staveb a obdobných turistických zajímavostí

Nenadřu se, vysoké spektrum různých prací, komunikace, práce na zajímavých místech.
Není chyba zaměstnavatele, ale celkově NPÚ dává svým objektům méně a méně peněz, které mohou investovat jak do opravy majetku, tak do zaměstnanců.
Napsáno:leden 2023

Státní podnik - jistota peněz. Vstupy na další objekty ve správě NPÚ zdarma, vstupy do muzeí zdarma.
Tabulkový plat, na požadavky vysoké školy nízký příjem. Nadřízený.
Napsáno:květen 2020

plat, žádné sick days, neproplácení přesčasů

Náročné úkoly
Hodně práce, hodně stresu, často v práci po pracovní době - není možné si vybrat přesčasy jako náhradní volno, malá mzda na složitou práci (zkušenost z Prahy)
Z oddělení:Výzkum, vývoj
Napsáno:srpen 2019

Klouzavá pracovní doba Velká volnost a svoboda v pracovní době
Častá nemožnost pracovat - výpadky internetu, zima na pracovišti, technické závady Nekompetentní kolegové
Napsáno:duben 2019

s obsahem a zaměřením práce s možností organzovat si čas i práci
postupně se začali kolegové bát s různými reorganizacemi o místa a podle toho se chovali, takže se prostředí hodně hodně zhoršilo, a rozbujela se byrokracie, takže možnost samostatně pracovat se postupně snižovala

Leckdy v historických budovách, kanceláře příjemných rozměrů.

Práci bez přesčasů
Myslím, že nejsou nutně požadovány. Samozřejmě je tam ale věc druhá, velmi častá a to práce na "grant", což by mělo být právě něco navíc, dobrovolně, přesčas. Ale bohužel v praxi to vypadalo alespoň z mých zkušeností často tak, že se tato práce navíc dělala jako hlavní, a původní práce šla kamsi pryč, v případě nadřízených na podřízené :)), no anéébo začali požadovat kolegové jakousi novou práci sice příbuznou s původní prací z prac. náplně, ale někdy ani neřekli, že to je vlastně část jejich grantíku, takže něco navíc, za co mají zaplatit a ne si to vynucovat. Proto bych granty zrušila, vedou jen k šizení práce hl. prac. náplně, leckdy tak vzájemně provázané, že se těžko odlišuje co je co a za co a jestli navíc nebo ne.
Napsáno:prosinec 2018

Je to skvělé prostředí. Příjemná práce, nové zkušenosti.
Nadřízený nás neumí pochválit. Plat je také nízký.
Napsáno:duben 2019

Tato práce mi dala do budoucna veliký přehled. Byla to ohromná zkušenost, a vždycky mi tato práce bude velice chybět. Lidé okolo byli vždycky úžasní a vycházeli vstříc. Vždycky se najde nějaký návštěvník, který službu dokáže znepříjemnit, ale nikdy bych si nenechala tuto práci znepříjemnit!! Zaměstnavatel, neboli nadřízený byl vždy férový a kolegové byli nadmíru vstřícní a dodnes patří všichni, včetně zaměstnavatele mezi mé přátele.
Není nic, co bych vytkla na tuto práci. I to, že každé ráno musíte chodit do kopce na hrad, mělo něco do sebe. Získáte za sezónu super kondičku. :D

Měla jsem obrovské štěstí na kastelána objektu a spolupracovníky. Vše bylo o společné domluvě a podpoře. Důvod odchodu byl tenkrát velmi nízký plat za poměrně velkou zodpovědnost. Nyní se finanční situace zaměstnanců zlepšila. Práce v NPÚ může být náročnější pro člověka s dítětem. O sezóně jste každý 2. víkend v práci.
Zvýšit finanční ohodnocení zaměstnanců, mzdy v oblasti kultury jsou velmi podhodnocené. V letech 2016 - 2017 ale došlo k mírnému zlepšení.
Napsáno:únor 2018

Jednání s tímto zaměstnavatelem vždy probíhala slušně, civilně, hned při daném problému.Moc milí a ochotní lidé..
Napsáno:březen 2018

super parta průvodců velice zajímavá pracovní zkušenost, která se mi hodila do budoucna a zajistila, že se nebojím mluvit před větším počtem lidí historie je mým koníčkem a celkově mám ráda prostředí památek
plat byl velice nízký - kdyby bylo platové ohodnocení větší,spousta průvodců z řad brigádníku by třeba zůstala i v budoucnu na HPP
Napsáno:prosinec 2024

Zaujala / nezaujala vás firma Národní památkový ústav?