+práce, která mi dávala smysl
+fyzická příprava, tzn. 2 hodiny z pracovní doby týdně na sport
+vlastní posilovna
+různá zajímavá cvičení IZS
+ubytovna HZS, kde jsem mohl bydlet ve vlastním pokoji za směšnou cenu
+někteří lidé, konkrétně ti, které bych nazval "srdcaři"
- někteří lidé. U hasičů jsem zaznamenal několik typů lidí: srdcaře (často na výjezdu nebo bývalí výjezďáci), pak ty, kteří "neměli jinou možnost/nic lepšího nenašli/už jsou zvyklí a nechtějí nic měnit" a pak jedince se zvláštním charakterem (ne vše odhalí psychotesty). Je to bohužel tak, že se občas příslušníci této třetí skupiny dostanou na vedoucí pozici. Dávejte si pozor na to, abyste se nedostali do týmu, kde velí někdo takový! Nebuďte jako já a zjistěte si potřebné informace :)
- byrokracie, administrativní zátěž. I já jsem toto téma podcenil, i když jsem věděl, že mi to vadí. Opět - nebuďte jako já :) Ve všem, co děláte musíte postupovat přesně podle daných zákonů. Velmi přísně se eviduje, kde se která věc nachází.
- lékařská prohlídka, která byla snad nejkomplexnější, co jsem kdy zažil a to jsem nastupoval do kanceláře, ne na výjezd.
- samozřejmě plat, který je v porovnání se situací na trhu práce směšný, na druhou stranu ale byla k dispozici ubytovna HZS, díky které se dá dost ušetřit za bydlení. Výsluhy neberu jako protiargument, protože kdo ví, jak to s nimi bude :)
Celkově: Hasiči mohli být práce snů. Bohužel dost to kazí vše, co plyne z toho, že jde o státní sféru: papírování, zastaralé postupy, teplá místečka, politikaření...
Zaujala / nezaujala vás firma Česká republika - Hasičský záchranný sbor Královéhradeckého kraje?
U této firmy máme ještě 5 komentářů, ale nejsme si zatím na 100 % jistí, že je opravdu psali zaměstnanci. Jaký je rozdíl mezi potvrzeným a nepotvrzeným hodnocením?