Moje práce mě velmi baví a naplňuje. Můj zaměstnavatel a nadřízený mi dává dostatečný prostor k seberealizaci, v uskutečňování nápadů, možnost vzdělávání.
Možná to zní jako klišé, ale hodně nosně vnímám práci s hodnotami (milosrdenství, naděje, společenství, fortelnost). V dnešním světě je to něco, co mi dává smysl a naplňuje mě pocitem bezpečí a vlastně i hrdostí, že se jimi Diakonie chlubí a žije je.
S podceněním naší práce a oceněním naší práce. V této oblasti pracují lidé, kteří potřebují ten přesah smysluplnosti. Mrzí mě ale, že je to bráno jako samozřejmost. Ale tito lidé mají taky svoje sny a chtějí cestovat, studovat, hezky bydlet. Naše práce je náročná, fyzicky, psychicky i emočně, a i to materiální zázemí pomáhá toto vyrovnávat.
Jsem velmi spokojená se vstřícným přístupem všech kolegů, kteří mají spojitost s mým pracovním procesem. Jejich ochotou pomoci vyřešit daný problém. Pozivní atmosférou, která vždy vládne u nás na Věžáku, kde vykonáváme administratvní práci. V podstatě za 3 měsíce práce jsem se ještě nesetkala s něčím negativním v Diakonii.
Určitě bych nechala osobní svobodu zaměstnancům v rozhodování se, zda pojedu nebo nepojedu jako nový zaměstnanec na 2 dny do firemního střediska na seznamovací akci. Byť by to bylo v pracovních dnech. Klienti mají přednost. a kvůli takové akci nebudu zavírat nízkoprahový klub pro děti a mládež na dva dny.
Protože každý týden nakupujeme potřeby pro práci s klienty, tak bychom přivítali kreditní kartu, nebo jiný rychlejší způsob, jak zaplatit, abychom nemuseli čekat na otevření pokladny k proplacení účtenek. Je otevřená 2x týdně, ale pro naši službu můžeme využit pokladnu jen 1x týdně. Odpoledne jsme s klienty.