- Výplata
- snaha o zlepšení prostřednictvím průzkumu mezi zaměstnanci
Výdej léků na recept
- plně automatizovaná, psychicky náročná, otravná práce s vysokou mírou vyhoření, za 12 hodinovú směnu není problém vydat 300 receptů
- žádná možnost kariérního růstu
- nedostatek personálů = pro případ, že by některý z vašich kolegů onemocněl, je to hrůza
- tlaky na prodeje - žádná svoboda rozhodování
- pracovní prostředí nula bodů
Je to sice velka firma, ale do fungovani mala. Nenastavene procesy, leva ruka nevi co dela prava, vse se resi jedinym strategickym reseni dame slevu, nikde nevidim vizi a jasny cil a jak toho cile dosahneme. Na lidi se vali akorat mraky mikromanazerske prace neustale se pridavaji ukoly a dalsi nutne podrobne analyzy a nikdo neresi realnou kapacitu zda se to da udelat a stihnout. Musite list vsem buhvi kam, desne se pretvarovat a politikarit aby vas aspon nekdo 1x pochvalil, budete pretizeny, nevazi si odvedene prace a po nekolik letech neni ani mala snaha lidi nejak posunout. Musis drzet pusu a soupat nohama, nechat na sebe valit praci za ostatni co nechteji delat a jsou tam dlouho tak se jim to trpi.
Se vsim, poradne benefity dostanete az po 3 letech do te doby jen sleva na nakup privatky.
+ parádní kolektiv
směny šly většinou plánovat podle potřeby
podpora vzdělaní - školení
- chování vedení velice falešné
nikdo Vás za nic nepochválil, jen kritizoval
podpora vedoucí lékárny nulová
po poslední změně ve vedení šlo všechno do kytek
nejde o cílového klienta, ale pouze o obrat, který na něm lékárna vydělá
velký tlak na plnění cílů - neplníš=letíš
Peníze chodí pravidelně, výhodou jsou stravenky, kvartální odměny za obrat, osobní odměny, náborové a jiné příspěvky. Pracovní doba je flexibilní, na naší pobočce 12h směny. Možnost kariérního růstu. Podpora vzdělávání formou e-learningu, občas i nějaké přednášky. Technické vybavení a IT podpora jsou většinou dostačující.
Nedostatečné finanční ohodnocení, neprůhledné udělování odměn dle obchodních výsledků, některé příspěvky jsou vypláceny pouze formou poukázek. V souvislosti se špatným finančním ohodnocením se u nás projevuje nedostatek personálu, časté jsou přesčasy, výpomoc na více pobočkách, někdy přebíhání z jedné pobočky na druhou v rámci jednoho dne. Velký tlak ze strany vedení na obchodní výsledky, ač bych rád, tak více nemůžu zmiňovat (obchodní tajemství), z lékárny jako zdravotnického zařízení se zde velmi rychle stává jakýsi hybrid mezi samoobsluhou a výdejnou balíků. Špatná komunikace s distributory léčiv, často krácené dodávky, neustálé výpadky.
Určitě bych doporučila čerstvým absolventům farmacie i studentům farmacie jako smysluplnou brigádu. DR Max shání hlavně asistenty farmacie. Nejvíce se mi líbí že přestože pracuji v administrativě, nesedím celou pracovní dobu, mám i pohyb. Ten pohyb není stereotypní, jako např. u pásu.
Benefity jsou rozmanité a dobré.
Velmi časté přesčasy. Ohromný tlak na výkon a prodej vlastní značky. Nedostatečné finanční ohodnocení. Každoměsíční povinné porady ohledně nastávajícího letáku, které se táhnou přes 2 hod. a u nás konkrétně začínají v 20:15 večer a ještě ke všemu na úplně jiné lékárně, než pracuji, takže na poradu musím dojíždět. Rovněž jeden šťastlivec vždy dostane za úkol se ten leták pořádně naučit a ostatním to pak na té poradě přednést. Často je to děláno v našem osobním volnu, protože v práci na to není absolutně čas, protože už tak jsme velmi vytížení. Placené to není. Každý má milion kompetencí a nic se nestíhá. Přehazování pracovníků z jedné lékárně do druhé, i přes jejich nesouhlas (všude jim totiž chybí zaměstnanci, takže nás šoupou sem a tam, aby nemuseli zkracovat otvírací dobu lékáren). Každoměsíční výměna a předělávání plánogramů (vystavení zboží) a tisk většiny cenovek lékárny. U nás konkrétně je plný stav dvě magistry a dvě laborantky, ale už 5 měsíců jsme tam jenom jedna magistra jedna laborantka a Dr. Max nám posílá výpomoci, abysme to zvládli. Nemohou k nám nikoho sehnat. Veškeré kompetence za dvě laborantky jsou teď už delší dobu jenom na mě a už jsem z toho vyčerpaná. Zaplacené to nedostávám. Neustále po nás chtějí nějaké aktivity a invenci, jak bysme ještě mohli zvýšit prodej.
Reknu jen jedno - vic se zamerit na stavajici zamestnance, aby porad neodchazeli zkuseni a sikovni lidi nez na lakani nainvnich novacku na ruzny bonusy.
měli čím dál víc nároků a požadavků za stejnou mzdu, dost velká fluktuace zaměstnanců, ale ne na všech provozovnách, zde hodně záleží na přístupu vedoucího ke všem v kolektivu
Did you find Dr.Max – lékárny (ČESKÁ LÉKÁRNA HOLDING) interesting?