Alza je pro všechny obrovská škola. Za necelé 3 roky jsem se tu naučil víc, než za všechna předešlá léta praxe.
Přes spoustu proklamací Alza.cz naprosto nezáleží na zaměstnancích. V tomto ohledu jsem horší firmu nepotkal. Důkazem je obrovská fluktuace, a je jedno, jestli na nejvyšších či nejnižších pozicích. Na většině oddělení je řízený podstav, na lidi jsou kladeny nereálné cíle.
Celý systém nesměruje k tomu, aby zaměstnanci pracovali ve prospěch Alza.cz. Systém odměn a motivace je rozsekán na jednotlivá oddělení. Výsledek je takový, že každý sleduje vlastní zájem a defacto bojuje s ostatními odděleními.
Přijmou skoro každého i se základním vzděláním (hlavně před sezonou). Pokud umíte jazyky tak si celkem vyděláte, ale za ty nervy to nestojí.
Někdy máte i štěstí na nadřízeného, ale ten stejně v tom chaosu nic moc nezmůže, takže vám je ho spíše líto.
Když se vám snaží pomoct většinou to sám odnese a ostatní neschopní lidé z vedení ho vyštípou z firmy.
Podrazy kolegů. Intrikánství je firemní sport. Pokud kamarádíte se správnými lidmi tak jste v pohodě, pokud ne tak si brzy můžete hledat novou práci.
Někdy se také stává, že vám změní pozici na nižší bez odůvodnění - a bud přijmete nebo běžte z firmy.
Sliby, které vám dají ústně nikdy nesplní. Co není písemně tak není. Navýšení platu NEMOŽNÉ - co dostanete na startu vám zůstane a je jedno jestli máte výsledky nebo ne.
Všudypřítomný a totální chaos ve všem.
Nezájem o vlastní zaměstnance, ale totální - jste jen číslo.
Neskutečně zpackaný a nefunkční systém vstupního školení nových zaměstnanců. Každé oddělení má svá pravidla, ale oddělení vůbec nekomunikují spolu.
Vedení ve firmě je dle osobních sympatií, případně „jiných zásluh“.
Nefunkční procesy podle kterých se nedá pracovat.
Většina lidí nastoupí a hned jak pochopí jak to tu funguje tak hledá místo jinde. Obrovská fluktuace zaměstnanců.
Chcete být hrdi na firmu, kde pracujete ? Nechoďte do ALZY.
Chcete mít příjem na hranici životního minima? Běžte do ALZY.
Chcete mít pocit totální bezmoci při své práci - opět ALZA vítězí.
Chcete někdy dělat zbytečnou práci jen proto, že se musí vykázat činnost - běžte do ALZY.
Chcete získat zdravé pracovní návyky - ALZA určitě NE.
Opportunity to use foreign languages
S jazykovými znalostmi nadstandardní přijem. Bohužel fluktuace a tlak na výkon extrémní.
Jobs for people with no work experience
Máte třeba jen základní školu. Nevadí. Stejně vás přijmou
Defacto nulová pozitivní zpět s vazba
Za vše co po vás chtějí ve 100% kvalitě nedostatečný plat
Co jim neukáže tě v penězích nemá prioritu
Nejspodnejsi zaměstnanci jsou odpad a tak se s nimi i zachází
Opportunity to use foreign languages
práce v logistice s lidmi z východu hlavně ukrajina - ruština/ukrajinština
dále filipínci - angličtina
Pobočky a sklady v Maďarsku a další expanze do Evropy - angličtina
Informal work atmosphere
"dress code" pouze na logistice
všichni si napříč pozicemi tykají
Find out how your ideas match what employees of this company say.
Just 3 minutes
Časová flexibilita
Systém školení, člověk se toho tady naučí opravdu hodně
Kolegové
Mzda je mizerná, v tuhle dobu se z toho těžko dá normálně žít a to říkám jako člověk, který živí jenom sám sebe. Nemůžu si představit, jak lidé, kteří mají rodinu a dětí žijí s touhle mzdou.
Je to strašně moc práce, chtějí po nás 200 %, ale když nás takhle platí, komu se chce.
Opportunity to learn new things
Během zkušební doby(3 měsíce) je Vaší prioritou zejména školení, naučíte se tu za pár měsíců, co se třeba ostatní učí rok.
Dávají tady obrovský důraz na rozvoj, i když někdy na ty školení těžko hledá čas. Ale taky mám často pocit, že některá školení nejsou třeba, nedávají smysl apod.
Docela dobré benefity, s tím se to hodně zlepšilo. Pestrá a zábavná práce, hodně se toho naučíte a můžete dobře vyniknout. Vzhledem k velikosti firmy je to fajn. Jsou zde výborné možnosti na posouvání se výše nebo případně tam, kde vám to nejvíce vyhovuje.
Chaos, občasná neochota kolegů pomoci, občas je někdo nepříjemný. Ale to jsou jen výjimky. Nemožnost parkování.
Propracovaný systém školení, možnost pracovat na zajímavých projektech napříč celou firmou, většina kolegů je fajn - vždy se lze domluvit ptz je to o lidech, flexibilní pracovní doba, silná orientace na výkon - výsledky jsou prvořadé.
Nové kanceláře na hallu pro některá oddělení.
Alza je korporát, ale tváří se jako start up, technologický dluh s tím spojený, zdlouhavé kvartální plánování, duplicitní administrativa, KPIs nastavená na něco, co nemůžete ovlivnit, některé normy, nesmyslné cíle postavené bez ohledu na makroek. ukazatele, růst XY% je dogma, někdy se projekty, řeší na koleni.