absence dress code, dog friendly office, vcelku vstřícná politika home office na některých odděleních
jednat se zaměstnanci fér, zvýšit podprůměrné platy a přestat vyvíjet neustálý tlak na co nejvyšší výkonnost i přes absenci adekvátního ohodnocení, celkové jednání středního a vyššího managementu odtrženého od reálného stavu ve společnosti, neustále zdůrazňovanou, ale nenaplňovanou firemní kulturu (realita je spíše antitezí toho, co je stále proklamováno), skutečné a využitelné benefity (reálné benefity jsou tak tři), začít se ke svým zaměstnancům chovat férově, zrušit pokusy o specifickou formu sociálního inženýrství (vnitřní systém hodnocení zaměstnanců) atd.
Pracuji na ředitelství (Hall) a to má oproti práci na pobočkách několik výhod, jako prostředí apod. Ale lidé tu pracují hodně přesčas, je hodně těžké skloubit práci a soukromý život, i sám hall je staven na to, aby lidé nejlépe nemuseli vůbec z práce odcházet, maximálně se vyspat.
Že mi umožnil odejít před koncem výpovědní lhůty a že mi zajistil teplo, vodu a mohl jsem si dojít na záchod kdykoliv jsem chtěl.
Tak v první řadě kompletně předobsadit vedení prodejní sítě. K lidem na pobočkách se chovají lidé z centrály jako ke kusu hadru, mají pocit nadřazenosti, po lidech chtějí stále více úkolů, ale odpovídající odměna či alespoň pochvala nikdy nepřijde. Když chcete ale vy něco po svých např. regionálních manažerech, tak dělají mrtvé brouky anebo to hází jeden na druhého.
Zkusit do plánovaných novinek více zapojit prodejní síť a neházet je do často nefungujících a nedomyšlených modelů a úkolů. Poté je to právě prodejní síť, která schytá všechny rány za chyby někoho jiného.
Přestat neustále měnit pravidla hry v odměňování obchodníků. Z dříve fungujícícho modelu se udělal kočkopes, kdy vlastně nikdo pořádně neví za co je odměněn + rozhodně to chce přidat na fixu. Současný fix je tak směšný, že se pohybujete jen lehce nad úrovní minimální mzdy.
Co takhle zkusit dát lidem nějaké benefity? Týden dovolené navíc? Dát jim každý den jednu hloupou stravenku? Nebo je aspoň nechat být, když mají zaměstnanecké slevy a nepátrat stbáckými praktikami proč jste koupil tohle a tohle? Slovo benefit je v této firmě sprosté slovo.
Anebo by prostě jenom stačilo si sednout a přemýšlet proč je v této firmě tak vysoká fluktace lidí a proč se pravidelně obměňují manažeři prodejen, o obchodnících ani nemluvě.
Zavést normální benefity, nepodporovat zbytečnou nevraživost mezi odděleními, která akorát sabotuje práci. Celkově by to chtělo mnohem lepší přístup k řadovým zaměstnancům