Tenkrát po nástupu skvělý zaměstnavatel. Plat nic moc, ale oddělali jste si svoje a šli s prázdnou hlavou domů. Super benefity, team buildingy, soutěže, super spolupráce s nadřízenými - tak cca ještě před třemi lety zpět.
Postupem času se chtělo stále víc věcí, za stejné peníze. Začalo se šetřit na špatných místech a lidech. Nehodící byli vyhozeni pro nadbytečnost (vysoké pozice) a zůstali jen ti, co si se navzájem hodí. Na vedoucí pozice se dostali kamarádi, kteří nic neumí, ani komunikovat se zaměstnanci. Na přidání platu mi bylo řečeno, že firma na tom teď není dobře - nedivím se. Než aby přidali zaměstnanci o pár tisíc (doslova), tak ho raději nechají odejít a zaučí nového. Prostě vysát a odhodit. Jste pro ně jen číslo, které je bude zajímat v tabulce fluktuace, dřív takový přístup nebyl… Čím dál větší tlak na zaměstnance, musí dělat čím dál více věcí a během vaší směny jsou nadřízení i dvě hodiny na obědě, takže nový zaměstnanci nemají nikde oporu ani se nemají kde poradit. Pokud někdo odešel z vedoucí pozice, buď nebyl ani nahrazen, že to není potřeba, nebo se vybral někdo cizí, i přes to, že se hlásili pracovníci, kteří s tím už měli zkušenosti. Výběr byl jednoduchý - vybrat někoho, kdo bude ještě neschopnější než přímí nadřízený. Pracoval jsem tam dlouho a za tu dobu šlo vedení i celkový přístup velice dolů a pokud takhle půjdou dál, nikdo tam nevydrží déle jak zkušební lhůtu.
Jistota zaměstnání, pěkné pracovní prostředí, benefity, milý kolegové, většinou bez stresu
Velmi podprůměrný plat, který nebyl několik let valorizován, o zvýšení se pouze hovoří, ale reálné zvýšení je neustále odkládané. Hodnotí se pozice, nikoliv osobní výkon zaměstnance. Managersky přístup z minulého století = raději nechají odejít zkušeného zaměstnance, než by mu přidali, o platu rozhoduje HR, nikoliv přímý nadřízený, ani jeho nadřízený...HC očividně upadá, ale zásadně se brání změnám, úsporu se snaží realizovat na platech zaměstnanců, špatná komunikace mezi odděleními, chybí dlouhodobý cíl,...
Jobs for people with no work experience
Poctivá vstupní zaškolení a tolerance po čas zkušební doby. Možnost získat praxi v daném odvětví.
U níže postavených pozic - administrativní pracovníci, operátoři... - nezáleží na názorech. Není prostor ani stěžovat si na nespolehlivého a neschopného nadřízeného, protože všechny vyšší pozice se obsazovali ne podle výkonu zaměstnance, ale podle přátelských vztahů. Dále se udržují dlouholetí zaměstnanci na uměle vytvořených pozicích na úkor níže postavených zaměstnanců. Ve společnosti není u těchto pozic také skoro žádná možnost kariérního růstu. Zatím, co práce pořád přibývá, platové ohodnocení zůstává pořád stejné. Motivaci? Tu zaměstnavatel žádnou neposkytuje. Co se odměn týče, nepocítí je pracovití zaměstnanci, ale ti, kteří loví odměny na úkor druhých. Při požadavcích, či stížnostech, většinou nevychází vstříc.