V Brasty jsem strávil několik let jako programátor a za tu dobu nebylo nic, na co bych si mohl stěžovat. Měl jsem zde super kolegy jak v IT, tak i v jiných odděleních, kteří v případě potřeby okamžitě pomohli.
Co se týká IT, tak se mi hodně líbilo, že se kladl důraz na kvalitu a čistotu kódu a nebáli jsme se průběžně nasazovat nejnovější technologie a směřovat k inovativním směrům, které reflektovaly aktuální trendy v IT.
Další z věcí, které se mi líbily, byla např. volná pracovní doba, pohodová atmosféra a možnost profesního rozvoje.
Práce v Brasty pro mě byla skvělou zkušeností, na kterou budu rád vzpomínat.
Nic. Pokud existoval nějaký problém, tak se stačilo ozvat a vše se hned řešilo.
Když ptáčka lapají, krásně mu zpívají. Ze začátku bylo vše v pořádku. Pracovní doba super a systémy se kterými se pracovali bylo super.
Hned na pohovoru bylo zdůrazněno, že je zde možnost kariérního růstu. Ale firma je poměrně malá. To znamená, že by nadřízený musel skončit aby se jeho místo uvolnilo což by mohlo trvat třeba 15 let a ještě k tomu bych tu měl dalších několik konkurentů. Vzhledem k mé situaci jsem si musel zařídit novou doktorku ke které jsem byl objednaný asi týden po svém nástupu. Bohužel to tak vyšlo. Dostal jsem neskutečně vynadáno jako si to představuji jít k doktorce když jsem před týdnem nastoupil. Přístup nadřízeného katastrofální. Nedoporučuji.
Response from employer:
Dobrý den,
nerozumím tomuto hodnocení, které se dle mého názoru nezakládá na pravdě.
V poslední době nikdo od nás neodešel, je to divné.
A taky v naší společnosti určitě nikdo nenadává zaměstnancům, je to úplně zcela běžná záležitost, k doktorovi chodí každý.
Jsme auditovaná společnost dodržující morální a etické principy, dbáme na firemní kulturu, která je podpořena interními směrnicemi.
Svých zaměstnanců si naopak vážíme, protože bez nich by firma nebyla.
Více k tomu již není třeba dodávat.
Hezký den všem.
Radim Michálek
BRASTY GROUP s.r.o.
Předem bych chtěl poděkovat všem z IT oddělení. Byla to čest a spousta zkušeností, které bych jinak nezískal. Spokojenost byla s kolegy a různorodou prací. Vím, že nejsem zrovna kamarádský typ (programátor), ale byl jsem mezi kolegy opravdu rád. Z minulé práce, když jsem přišel, tak byl pro mě šok, že je tady výplata včas a za den zpoždění se vedení a nebo personální oddělení omlouvali. To není moc standard ve světě. Abych mluvil za sebe. Dostal jsem 3x nebo 4x přidáno za ty 3 roky. Cokoliv jsem potřeboval, tak bylo zařízeno. Měl jsem problémy osobní, nebylo mi nijak bráněno. Já za sebe mohu jen říci, že si vážím toho, že jsem byl v Brasty a určitě toho nelituji.
Nemám potřebu sem cokoliv psát. Každý ví, že cokoliv mě štvalo, tak jsem napsal nebo řekl. Martin Andráši / Poznámka editora Atmoskopu: Na přání hodnotitele zveřejňujeme i jeho jméno.
dobry plat na olomouc a s prescasy si muze clovek vydelat slusne penize. pracuj ve sklade a seslat se tady za rok dobra parta lidi takze i prace utika celkem rychle. vyhody mame jako stravenky a piti co je asi vsude stejne. dobra je dostupnot do prace protoze sklad je skoro v centru a kousek je lidl.
na vanoce bylo hodne prace snad to letos bude lepsi a bude nas na to vic. nekdy byval na skladu trochu zmatek ale ted uz je to lepsi jak pisu chce to jeste vic lidi a bude to vychytane. mozna by bylo dobre vic volna.
V brasty jsem pracovala přes 2 roky a zůstala bych tam, kdybych nemusela na mateřskou :-) Taková skvělá parta lidí se sejde málokdy. Dělala jsem na oddělení péče o zákazníky a podpora kolegů ze všech oddělení je neuvěřitelná. Všichni si tu tykáme a atmosféra je oproti mé předchozí práci nepopsatelná :-) Člověk se tu cítí jako doma. Navíc jsem měla možnost spolupracovat i se zahraničními kolegy a to mě myslím posunulo hodně dál. Mohla jsem si procvičit jazyk a zkusit si práci v mezinárodní firmě. S kolegy se snad budu potkávat i nadále a pokud nto půjde, tak se brasty zase ráda vrátím :-)
Je to velká firma, tak je někdy složitější vykomunikovat nějaý požadavek nebo problém. Ale v zásadě se nenašlo nic, s čím bych nebyla spokojená.
Brasty je srdcovka a fascinuje mě, že se z malé firmičky o 2 zaměstnancích stala společnost s mezinárodní působností, která stále roste. Osobně jsem tu našel mezi kolegy pravé kamarády, na které se můžu spolehnout a se kterými mě baví nejen spolupracovat ale občas si zajít třeba na pivo. Viděl jsem, jak se tu z řadových zaměstnanců mnozí vypracovali na vedoucí pozice, takže možnost kariérního růstu tady není pouhou frází. S vedením se dá na ledasčem domluvit a pokud je člověk šikovný, tak dostane prostor projevit svoje schopnosti. Zároveň je tu obrovská šance naučit se novým věcem - z českého e-shopu se stal e-shop působící prakticky v celé EU a tak si tu člověk může zkusit práci v opravdovém mezinárodním prostředí. Oceňuju, jak firma zareagovala na aktuální situaci s Koronou, kdy jako jedna z prvních firem v Česku zavedla u zaměstnanců, u kterých to šlo, homeoffice. Dokonce sám jeden vedoucí chodil po oddělení, dezinfikoval kliky a rozdával lidem rukavice.
V Brasty jsem s přestávkou od samého začátku. Měl jsem možnost si vyzkoušet spolupráci s mnohými firmami a tak vím, že všude je chleba o dvou kůrkách a každý má svoje mouchy. Vždycky bude co zlepšovat, protože nikdo není dokonalý a základem je komunikace.
Flexible working hours
Atmoskop mi poslal dotazník, proč si myslím, že je Brasty ideální pro lidi, kteří chtějí pružnou pracovní dobu? V oboru, ve kterém se pohybuji (marketing), to zkrátka je možné - někdo je ranní ptáče a jde do práce na 7 a někdo si pospí a přijde na 9 a pak končí později. Důležité je hlavně to, aby dotyčný splnil úkoly, které má na starosti. Asi by to nefungovalo, kdyby někdo přišel na 7 a někdo na 12 ale to se zatím nikdy nestalo, takže aktuálně nastavený systém pružné pracovní doby zkrátka funguje :-)
Opportunities for career advancement
Lidé ocení, když konkrétněji popíšete, proč je práce ve firmě BRASTY GROUP s.r.o. nejvíce vhodná pro ty, kteří hledají Možnost kariérního postupu - protože to tak prostě je. Jak jsem psal dříve, v Brasty se už několik lidí vypracovalo z řadových zaměstnanců na vedoucí pozice v managmentu. Jen to chce máknout, přicházet s novými nápady a být trochu proaktivní.
Jsem spokojen, že můžu pracovat pro mezinárodní firmu a účastnit se budování tohoto skvělého projektu. Dále se zde můžu naučit spoustu nových věcí včetně jazykových možností a obohatit se v mnoha směrech, nehledě na kolegy z managementu, kteří jsou skvělí a je radost s něma spolupracovat. A asi největším benefitem je možnost kariérního růstu, díky kterému jsem na pozici, kde jsem.
Moje největší nespokojenost z firmy je , že musíte spolupracovat s některými kolegy z nižších pozic, kteří se přetvařují už na pohovoru a někdy jim to vydrží i přes zkušební dobu. Následně zjistíte, že pomlouvají za zády své kolegy, vyhýbají se práci a rozvrací zbývající kolektiv, který je jinak skvělý. Ve skutečnosti pracovat nechtějí, chtějí si to jen odsedět a když se s něma firma rozloučí z pracovních důvodů, tak nemají nic jiného na práci, než tady firmu pomluvit, kolikrát nechutně, což svědčí o jejich nízké inteligenci. Vymyslet si pomluvy a zveličit drobné nedostatky, které jsou a budou všude, umí každý a sem převážně píšou jen Ti neschopní a nespokojení, kteří budou nespokojení všude a vždy. Škoda, že Atmoskop nemá možnost reakce na uvedené komentáře, aby byla diskuze vyvážená a daly se okomentovat ty výmysly a lži, kterých jediným účelem je poškodit svého bývalého zaměstnavatele.
Brasty je obrovská příležitost k rozvíjení se ve všech oblastech ecommerce. Projekt s obrovským potenciálem a perspektivou. "Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody". V každém směru je vidět, že Brasty chce!