Na jednotlivých odděleních je super kolektiv, který se za každé situace navzájem podrží a umí brát i špatné dny s humorem. Pracovní náplň je na olomoucké poměry dost rozmanitá a téměř hned se dozvíte know-how celé vaší oblasti. Dostanete se tak od úplného základu práce v eshopu i k pokročilejším úkonům, a to za poměrně krátkou dobu, což není úplně běžné, a stojí za to Brasty v tomto ohledu opravdu vyzdvihnout. Dají šanci každému, kdo se alespoň trochu snaží, je na něj spolehnutí a raději opravdu povyšují z vlastních řad, než aby nabírali lidi z venku. Za poslední půl rok se také dost zlepšila atmosféra v celé firmě a věřím, že se bude zlepšovat i dál. Co se týče vedoucích - nemohu mluvit za ostatní, ale já osobně jsem aktuálně velmi spokojená.
Trochu vázne komunikace napříč firmou a některé věci se pak zbytečně vyhrotí, ale Brasty prostě není žádný obří korporát a tak je potřeba mít trochu trpělivosti. Firma o svých slabinách ví a snaží se na nich pracovat.
Záleží tedy na každém z vás, jestli se bude chtít sám přesvědčit, že za to Brasty stojí. Za mě určitě ano:)
Nejvíc spokojená jsem byla s tím, že mě práce bavila a řešení určitých pracovních situací pro mě byla výzva.
Výrazně nespokojená jsem byla s celkovým jednáním ze strany zaměstnavatele. Dvojí metr byl a je ve firmě na denním pořádku, platové ohodnocení zaměstnanců dle oblíbenosti atp. taktéž. Pokud máte svůj vlastní názor, který není totožný s názorem vedení, stáváte se nepohodlným. Smlouva na dobu neurčitou pouze pro vyvolené. Noví zaměstnanci odcházejí ve zkušební době a vedení se nad tímto faktem absolutně nepozastavuje, protože mají neustále pocit, že nikdo pro firmu není dostatečně dobrý. Škoda, kdyby se toto změnilo, věřím, že by lidé dělali svoji práci o poznání radši a vydrželi by tam déle jak 3 měsíce.
Response from employer:
Krásný den všem, musím reagovat na tento komentář, který má záměrným uvedením nepravdivých informací poškodit naši společnost.
Bývalá zaměstnankyně, která sem bohužel napsala více komentářů, se takto mstí.
Vůbec není pravdou, že by v naší firmě byl dvojí metr, natož platové ohodnocení dle oblíbenosti. Každá prac. pozice má svoji tabulkovou hodnotu nástupní mzdy a po zkušební době dále dle společné dohody před nástupem. Vlastní názor je jedinečná vlastnost každého člověka a my toto ctíme, ba naopak firemními dotazníky zjišťujeme, co se našim lidem líbí/nelíbí a kde se můžeme zlepšit. Jsme mladá, progresivní a dynamicky rostoucí nadnárodní společnost, kde se uplatní všichni a nejvíc Ti, kteří chtějí něco dokázat. Velmi rychle se naopak rozloučíme zpravidla ve zkušební době s těmi, kteří se projeví jako neschopní a kazí to všem ostatním. U nás dáváme příležitost každému, který chce opravdu pracovat na zajímavém projektu a spoustu nového se naučit. Navíc kdo chce kariérně růst, tak toho v tom velmi rádi podpoříme včetně zajímavého platu.
Radim Michálek
Moje práce mě bavila, práce s lidmi byla vždy pro mě, a poznala jsem v praci pár skvělých lidí.
Práce byla skvělá, byla častokrát prováděna pod tlakem a ve velkém stresu, bohužel chování vedení jsem nepovažovala za velmi přátelské. I z toho důvodu mnoho nových kolegů odešlo ještě ve zkušební době.
Asi by si měl zaměstnavatel uvědomit, že zaměstnanci nejsou jen čísla a měl by se k nim začít chovat s úctou.
Další minus je rozhodně motivace - ta je v této firmě, bohužel, nulová. Stejně tak vztah vedení k zaměstnancům.
Dnes velmi zmiňované benefity, kterými se firmy snaží zaujmout - další negativum. Jediným benefitem jsou v této firmě dotované obědy. Samozřejmě je nutné zmínit, že někteří VIP lidé měli benefitů, kolik chtěli a jaké chtěli. Stejně tak u odměn.
Krásný den všem,
dovolím si za vedení naší společnosti reagovat.
Práce na zákaznickém centru může být někdy stresová už ze své podstaty a ne každý tuto práci zvládne.
Proto na tomto oddělení dochází k častější obměně osazenstva, než na jiných odděleních.
Všech našich zaměstnanců si velmi vážíme, chováme se k nim s úctou a ani si nedovedu představit,
že by to bylo jinak, jsme jeden tým a táhneme za jeden provaz.
Dále bych rád uvedl, že jako benefity poskytujeme svým zaměstnancům stravenky, kvartální bonusy, mimořádné odměny a pravidelné navyšování mzdy 2x ročně, dovolenou navíc a sick days.
Mezi největší benefit u nás ve firmě patří možnost kariérního růstu, takže se lze třeba ze zákaznického centra propracovat i do managementu společnosti, což se už párkrát stalo.
V naší společnosti vládne čím dál lepší atmosféra, protože Ti, kteří nám to kazili, už u nás nepracují a
většinou se už následně realizovali zde formou anonymních zavádějících komentářů a dle mého názoru někteří i vícekrát.
Radim Michálek
Práce sama o sobě mě bavila, vyhovuje mi pevná pracovní doba a získala jsem tady zajímavé pracovní zkušenosti.
Ve firmě panuje nevlídná atmosféra a snaha získat autoritu arogantním jednáním a bezdůvodným vytvářením stresových situací. V zimě často nefunguje topení. Zaměstnavateli se nedá věřit v mnoha ohledech, např. co se týče finančních, pracovních i provozních záležitostí. Mnoho zaměstnanců odchází ve zkušební době, jelikož už během prvního týdne jsou znechucení přístupem a celkovou atmosférou na pracovišti. Firemní filosofie, se kterou se slušný a zásadovější člověk prostě nemůže ztotožnit.
Ve firmě pracovalo pár skvělých lidí a jsem vděčná, že jsem je mohla poznat. Ovšem mluvím v minulém čase. Pokud ještě pracují, jistě to nebude na dlouhou dobu. Jestliže má někdo zdravý rozum, vezme nohy na ramena. Nezažila jsem horší firmu
Kromě kolegů a zákazníků, kterých je člověku upřímně líto, jak se s nimi
musí zacházet, není jediné plus. Nedůstojné jednání. Snaha vedení
zajistit si respekt hrubým chováním, a to od prvního dne, kdy
nastoupíte. Faleš, přetvářka. Podprůměrné platové ohodnocení.
Viděla jsem během pár měsíců odejít cca 20 zaměstnanců. Sami posuďte,
zda je taková fluktuace normální. Vedení si naprosto neváží zaměstnanců
a vyčerpává kvalitní lidi z okolí. Není divu, že jim brzy nikdo nezbude.
Jobs for people with no work experience
Protože ještě nemají srovnání, že takto se zaměstnanci jednat nemá. Proto si všechno nechají většinou líbit. Jsou to prostě lidi čerstvě po škole nebo bez zkušeností.
Krásný den všem,
musím za vedení firmy reagovat na nepravdy uvedené v tomto komentáři.
Je doslova lží, že by od naší společnosti odešlo 20 lidí během pár měsíců.
Od nás odcházejí většinou ve zkušební době lidé, kteří nás nepřesvědčili, že jsou profesně či osobnostně hodni své pracovní pozice.
Fluktuace lidí je v naší společnosti úplně normální jako ve všech podobných společnostech, možná ještě nižší.
Platy našich zaměstnanců jsou na Olomoucký kraj více než průměrné, navíc s benefity jako stravenky, sick days, dovolená navíc, mimořádné a kvartální bonusy a odměny.
A ba naopak, vlastních zaměstnanců si velmi vážíme, jsme na ně pyšní a chci jím tímto za to poděkovat, že společně pracujeme na našem dynamické projektu napříč celou Evropu.
Bohužel se čas od času dostanou do našeho skvělého týmu i takoví lidé, kteří se nás po nuceném odchodu, zhrzeni, snaží poškodit zveřejňováním nepravd, kdy se ani nepodepíšou, jelikož pak by byli plně odpovědni za své prohlášení.
Radim Michálek
Ačkoliv mě práce ve firmě bavila a kolegové byli fajn, bohužel nemůžu firmu doporučit. Co jim jde nejlépe jsou plané sliby, které nejsou absolutně schopni naplnit - zvýšení platu, rozvolnění pracovní doby, odměny, nic z toho se neudálo. Podle mých zkušeností sedí ve vedení nekompetentní lidi, kteří nemají znalosti, přirozenou autoritu a rádi si ji svoje ego zvyšují na úkor zaměstnanců. Ve firmě panuje dvojí metr a pokud máte vlastní názor, který se neshoduje s názorem vedení, okamžitě jste na černé listině. Nikoho nezajímá, jak kvalitně děláte svou práci, hodnotí se proaktivita, profiremnost a přicházení s novými nápady, jakkoliv hloupé mohou být. Ve firmě nepanuje dobrá atmosféra, za to se těší vysoké fluktuaci, které se po mých zkušenostech vůbec nedivím. Pokud si chcete ušetřit nervy, vyhněte se Brasty obloukem.
Jednoznačným plusem jsou kolegové, se kterými je radost pracovat. Vesměs se Jenda o příjemné lidi, kteří jsou kvalifikovaní pro svou práci a umí pomoct a poradit, pokud je potřeba. Férové platové podmínky a benefit v podobě slevy na produkty taktéž není k zahození.
Jednání není upřímné, konkrétní zadávání úkolů a řízení zaměstnanců prakticky neexistuje, pravidelné zasílání reportů postrádá smysl (nikdo je nečte), na poradách je nutné přicházet s vlastními nápady (které se nerealizují) a v případě jejich absence hrozí upadnutí v nemilost, nejednoznačné zadávání úkolů, nerespektování odborné kvalifikace a zkušeností zaměstnanců, důležitější je předstírat práci, než skutečně pracovat. Nemluvě o absenci kuchyňky či neustálém sledování skrze kamery. Největším mínusem je ale vysoká fluktuace zaměstnanců (když někdo vydrží déle než rok, je to zázrak). Všechny pozice se pravidelně mění, jen vedení marketingu stále zůstává.
Zde lze být spokojen snad jen s kolegy v kanceláři a kuchyňkou.
Já snad nezažila horší firmu, bohužel jsem si hodnocení zde na Atmoskopu přečetla příliš pozdě. Firma vás najme, ale za pár dní si to rozmyslí, protože vás vlastně ani vzít nechtěla. Co je prosím toto za chování? Nebo snad v této firmě netuší, co dělá pravá a co levá ruka? Prosím, nenechte se nikdo další nachytat.
Response from employer:
Pracovala jste u nás 2 dny a většinu času jste strávila na svém mobilním telefonu. To byl důvod, proč jsme se s Vámi zavčasu rozloučili. Vaše uražená a ješitná reakce nás jen utvrdila, že jsme se rozhodli správně. Radim Michálek
------------------------Poznámka editora Atmoskop.cz: Hodnocení na Atmoskop.cz je anonymní a firmě nebyly předány žádné informace vedoucí k možné identifikaci hodnotitele.
Všeobecné tykání mezi nadřízenými a podřízenými může někomu pomoci cítit se komfortněji, osobně mi připadá vhodnější ponechat tento úzus v prostředí fastfoodových řetězců.
Formální dress code zde nikdo neřeší, v teplém počasí lze spatřit i plážovou módu.
Rozšíříte si slovní zásobou („brasťárna“ = velmi hloupý nápad, pakárna; „brasťák“ = přehnaně loajální zaměstnanec této společnosti bez ambicí) a obrníte se proti stresu.
Toto hodnocení nepíši s cílem společnost poškodit, svým přístupem se
tato poškozuje sama více než dost, spíše chci těm z Vás, kteří snad v
tuto chvíli zvažujete, zda zaslat svůj životopis zrovna sem, ušetřit
zbytečné zklamání. Kdybych se měl znovu rozhodnout, zda se stát součástí
„Brasty týmu“, zcela jistě bych svůj čas a energii vložil do něčeho
smysluplnějšího.
Opravdu jsem nepředpokládal, že v dnešní době a v demokratickém právním
státě budu svědkem praktik, které jsou charakteristické spíše pro určitý
typ lidí za minulého režimu. Pokud jste kupříkladu tak smělí, že se
pokusíte vyjádřit vlastní názor (odlišný od názoru vedení
společnosti), začnete být ze strany vedení očerňováni, znevýhodňováni, a
celkově s Vámi začne být zacházeno jako s malomocným.
Pisatel pracovní smlouvy (spíše někdo z vedení, než osoba s právním
vzděláním) absolutně rezignuje na správnou terminologii (a nebohý
zaměstnanec pak netuší, zda si má tedy zoufat nad nízkou „mzdou“, nebo
nad nízkým „platem“), bohužel dochází k daleko závažnějším pochybením.
Pokud s Vámi společnost nebude spokojena, nebo se zkrátka někomu z
vedení znelíbíte, může Vám být dána „na výběr“ možnost rozvázání
pracovního poměru dohodou (pro zaměstnance nevýhodné - oproti výpovědi
nižší podpora v nezaměstnanosti), nebo snížení mzdy na její minimální
úroveň (změna mzdového výměru je možná, nesmí však být diskriminační).
Za dobu mého působení v této společnosti jsem se setkal i s několika ne
zcela legitimními výpovědmi, a to bez jakéhokoli zohlednění finančních závazků zaměstnance (nerozhodno, zda živíte rodinu či splácíte hypotéku).
Nyní si dovolím porovnat text nabídky zaměstnání, který společnost s
drobnými obměnami pravidelně umisťuje na inzertní weby, se skutečností.
„Dovolená navíc, sick days“ znamená 22 dní dovolené (což je o celé dva
dny více než nařizuje zákon) a jeden sick day (po odpracování několika
let možná dva nebo tři). „Nápoje a občerstvení na pracovišti“ lze dle
mého názoru považovat za benefit pouze za předpokladu, že je zaměstnanec
nemusí hradit. „Stravenky“ doplácí zaměstnanec ze mzdy (45% z její
hodnoty). „Vzdělání není podstatné“ - toto tvrzení jako jedno z mála
odpovídá zkušenosti, bohužel se proto pak i do vedení dostávají
nevzdělaní a nekompetentní lidé. „Bonusy/prémie“ se Vás budou týkat
pouze za předpokladu odpracování určitého množství přesčasů (který
zakládá sám o sobě nárok na příplatek nejméně ve výši 25%) a splnění
dalších podmínek, kam patří například omezení soukromé komunikace či
absencí z důvodu návštěvy lékaře. „Flexibilní začátek/konec pracovní
doby“ představuje možnost dostavit se do zaměstnání o deset minut dříve
nebo později. „Vzdělávací kurzy (školení)“ a jejich kvalitu nemohu
posoudit, neboť za dobu mého působení nic takového neproběhlo. Co se
týče mzdy, zpravidla platí spodní hranice rozmezí uvedeného v inzerátu,
přičemž na tu horní si nějaký ten rok počkáte. Obecně je mzda spíše
podprůměrná a jiné společnosti nabízejí za stejnou práci lepší finanční
ohodnocení.
Velký bratr Vás sleduje téměř nepřetržitě, jste kontrolováni prostřednictvím kamerového systému. Rektální alpinismus některých zaměstnanců je až zarážející,
často dochází k donášení a pomluvám.
Aktuálně si coby zaměstnanec v rámci boje s koronavirem můžete od
společnosti zakoupit (!) desinfekční gel za nákupní cenu, ale s home
office buďte opatrní, potřeba chránit své zdraví zde koliduje s potřebou
bedlivé kontroly zaměstnanců, umožnění práce z domova je vedením vnímáno
jako velký ústupek. Toto a mnoho dalšího rozhodně nekoresponduje s
proklamacemi, že na zaměstnancích společnosti záleží.
Jedná se o pravdivé a podložené informace, nejsem zhrzeným zaměstnancem.
Krásný den všem,
musím za vedení společnosti vyjádřit náš názor a reagovat na tento divný a až velice zvláštní a úsměvný komentář s jednoznačným cílem bezdůvodně a účelově poškodit svého bývalého zaměstnavatele. To potvrzuje forma a styl komentáře, který je veden ve stylu lživých tvrzení ohledně situace ve firmě, firemních benefitů a textů náborových inzerátů. Jinak si neumím vysvětlit takovou reakci od někoho, kdo by měl být vysokoškolsky vzdělaný a kdo už ve firmě nepracuje pár měsíců. Jelikož navíc tuším, kdo to psal, tak jsem ve výsledku rád, že už u nás dotyčný nepracuje. Na jedné straně chápu, že měl osobní problém s některými nadřízenými, nechápu ale, proč svůj „problém“ namířil proti celé firmě. Obzvlášť když se firma zachovala velkoryse a nepožadovala po něm úhradu velké finanční ztráty, kterou firmě způsobil svou chybou a nesvědomitou prací. Lepší je vždy si problémy vyříkat osobně a hledat jejich řešení, než namísto toho takto „anonymně “ a zbaběle po nějakém čase přes internet uvádět zavádějící a nepravdivé informace. Už jen samotný fakt, že si zadavatel komentáře nepřeje, abychom na jeho výroky reagovali, poukazuje na to, že vše, co píše, není pravdivé, neboť již dopředu věděl, že mu jeho tvrzení lehce vyvrátíme a uvedeme věci na pravou míru. Navíc využil anonymní formu hodnocení a neměl ani odvahu se pod svůj komentář podepsat jako například já. Každému musí být jasné proč. Víc už asi nemá smysl komentovat nepravdy a trapné fráze typu „rektální alpinismus“ od někoho, kdo soudě podle stylu komentáře nemá ani špetku úrovně, pokory, slušnosti a sebereflexe. Všude se najdou nespokojení lidé a zpravidla právě ty nespokojené je slyšet nejvíc. Dobré je, že i takové typy komentářů nás jako firmu posouvají dále a vlastně nám to dalo velkou energii dělat věci čím dál tím lépe. Takže vlastně děkujeme.
Nicméně pokud jste dočetli až na tyto řádky, tak vás mohu ujistit, že věci se mají takto.
V naší společnosti je věkový průměr okolo 30 let a je vypočtený ze všech osob ve firmě pracujících, z čehož plyne, že dáváme práci mladým, perspektivním a talentovaným zájemcům o atraktivní práci u jednoho z největších e-shopů v olomouckém regionu. Většina lidí u nás pracuje déle než pět let. Prakticky všechny osoby ve vedení jsou vysokoškolsky vzdělaní a slušní lidé, kterým moc záleží na tom, aby bylo vše ve firmě v nejlepším pořádku. Velmi nám také záleží, aby se u nás lidem dobře pracovalo, proto zjišťujeme různou formou např. i zmíněnými dotazníky, osobními pohovory atd. co děláme dobře a co špatně, abychom to mohli následně řešit. Nikdo není dokonalý a ani my ne. Důležité je, že se chceme neustále zlepšovat a k té dokonalosti se přibližovat. Aktuálně u nás pracují samí skvělí lidé, nálada v naší firmě je dle mínění většiny týmu velmi dobrá, a to i přes neutěšenou situaci v naší zemi díky pandemii, která se podepisuje na psychice nás všech. Máme svůj byznys, svoji cestu, víme, kam jdeme a nadšení a snaha patřit mezi nejlepší je neutuchající. Firmě se i přes celkový propad české ekonomiky daří, neustále obratově rosteme, jelikož náš segment online byznysu byl paradoxně právě díky pandemií posílen. I z tohoto důvodu stále nabízíme svým lidem různé benefity typu, jako jsou stravenky, dny volna navíc, pravidelné čtvrtletní bonusy v závislosti na splněných kritériích, vánoční prémie, flexibilní pracovní dobu a hlavně velkou možnost kariérního růstu. Pevně doufáme, že do budoucna čeká naši společnost čím dál větší prosperita, ze které budou těžit hlavně lidé z celého BRASTY týmu. Všem zájemcům o práci u nás vřele doporučuji návštěvu v naší společnosti, kde si můžete pohovořit s lidmi z vedení. Dále se můžete na vlastní oči přesvědčit o reálné atmosféře, také o tom, že je vše v pořádku a tak, jak jsem uvedl výše. Berte prosím vše negativní zde na Atmoskopu uvedené s obrovskou rezervou. Konkrétně v naší společnosti je vše v naprostém pořádku, to bychom jinak nebyli, tam kde jsme. Nedávno jsme vyhráli 1. místo ve své kategorii ve velmi uznávané soutěži Shoproku 2019, sbíráme opakovaně skvělá ocenění a hodnocení od zákazníků napříč celou Evropou, skončili jsme na 32. místě v žebříčku soutěže prestižní společnosti Deloitte nejrychleji rostoucích společností ze všech firem z České republiky - pracujvbrasty.cz/e-shop-brasty-cz-je-mezi-50-nejrychleji-rostoucimi-firmami-v-cesku, máme skvělé hodnocení na Google atd. Vše si lze jednoduše ověřit. Pevně doufám, že každý rozumný si udělá obrázek o naší společnosti jinak, než na základě anonymních komentářů. Závěrem přeji všem pevné zdraví, ať se daří a doufám, že zvládneme velmi brzy nepříjemnou pandemii porazit. Za vedení společnosti BRASTY GROUP – Radim Michálek
"Poznámka editora Atmoskopu: Firmám zásadně nepředáváme jakékoli údaje vedoucí k možné identifikaci hodnotitelů."