Jednání vedení. Věčně vás zde někdo kárá, chodí vám denně několik emailu, co je špatně. Hodnocení se uděluje na základě jakéhosi grafu a hodnotí vás někdo, kdo vás v životě neviděl. Když víte, jak prodáváte a po měsíci vám někdo napíše, že to děláte špatně a vy jste přesvědčeni o opaku, tak je chuť do práce na 0. (viz. příkazy k nápravě v infině kvůli údajně špatným prodejům) Musíme si vybírat celé dovolené, žádná možnost vzít si jeden den dovolené. Žádný prodloužený víkend tak neexistuje. Sick days se plánují, což nechápu, název tohoto benefitu slouží dle mého k něčemu naprosto jinému. Slibuje se kariérní růst, ale do pozic vyšších přichází lidi úplně odjinud.
Zajímavé benefity
Dobré platové hodnocení
Hodně neférové jednání při rozvázání pracovního poměru
Po dni od od rozvázání pracovního poměru Vám je zablokovaná sodexo karta (cafeterie), kde Vám jednou za rok v prosinci přijde penzijní připojištění..v tomto případě to je větší částka peněz. Takže spíš jen takové doporučení - pokud byste dostali výpověd, okamžitě tyto finance uplatněte, protože pokud s Vámi budou chtít ukončit prac. poměr, tak je jejich chování otřesné a již druhý den je karta nefunkční a nikoho nezajímá, že tam máte našetřené peníze, které jste si vydělali, jako dlouholetý zaměstnanec jejich firmy.
Response from employer:
Jednání, které považujete za neférové je v souladu s legislativou a nelze tedy postupovat jiným způsobem. Zaměstnanecké benefity může čerpat jen zaměstnanec v pracovním poměru. Není možné je čerpat po ukončení pracovního poměru, pokud již nejste zaměstnancem GECO, a.s. Na tuto skutečnost je každý zaměstnanec v průběhu trvání pracovního poměru upozorňován několikrát – je to i součástí školení. A to férové je. Většina zaměstnanců, končících pracovní poměr, benefity vyčerpá. Penzijní připojištění (příspěvek zaměstnavatele) je zaměstnancům placeno průběžně – každý měsíc. Ti, kteří nejsou penzijně připojištěni, dostávají jednorázově příspěvek, který mohou vyčerpat na jiné aktivity (o tom se pravděpodobně zmiňujete jako o „penzijním připojištění“). Tyto výhody však může čerpat opravdu jen zaměstnanec naší společnosti, stejně jako řadu dalších benefitů, které zaměstnancům poskytujeme.
Chování nadřízený neboli oblastní ředitelky, která si musí dokazovat dřívější komplexi. Jednání na bodu mrazu. Osobní život nemáte žádný, neboť Vám je sděleno, že pokud nežijete Gecem, nemáte tam co dělat. Tato osoba, která Vám má jít příkladem Vámi pohrdá a dokáže Vás bodnout do zad i když jste k nim upřímný a řeknete věci tak jak jsou. Musíte jezdit někam na výpomoce, což by tak nevadilo, ale v tomto případě opravdu platí pravidlo - nabídnete prst a oni Vám vezmou celou ruku.
Response from employer:
Pokud se některý z nadřízených nechová v souladu s našimi hodnotami a pravidly, máte možnost tuto situaci řešit pomocí stanovených firemních postupů, a to včetně stížnosti na určenou mailovou adresu. Využil/a jste tuto možnost? V druhé části uvádíte, že „musíte jezdit na výpomoci, což by Vám tak nevadilo“. Neuvedl/a jste však, že za výpomoci dostáváte proplacené veškeré zákonné náležitosti (cestovní náhrady, stravné, případně přesčas s veškerými příplatky) a také další zajímavé finanční odměny. Takže „jet na výpomoc“ se v GECO vyplatí a existuje řada zaměstnanců, kteří tuto aktivitu rádi využívají ke zvýšení svých příjmů.
Malé zázemí, chybí mikrovlnka na to si dát teplé jídlo. Někam běhat a ohřívat je ztráta času, kterého je na pauzu mmálo. Zima na obchodě. Změny šichet, povinné jakési rezervy, nejlépe jinde na prodejně
Odměny pro Vp nejsou fér. Pokud nežijete Gecem, tak je to špatně. Osobní volno neexistuje, chcete ho mít? Tak buďte raději Amiši, protože tady se toho nedočkáte. Nadřazenost se tu toleruje, jako denní chleba k snídani. Dobrou chuť! Pochvala? Pokud umíte dobrý šipky, jistě se jednou ročně dočkáte. Jinak se tu dobře hrají karty, pokaždé když přijdete do práce, nevíte koho vyhodí, jelikož to je podle toho kdo si ten den, vytáhne černého Petra, ale nebojte pokaždé se to nesplní, je to přeci jenom hra. Že tu jsou pokrácený hodiny? No jistě že jsou, ale to jenom aby jste jeli na jinou prodejnu a dělali ze sebe šaška na jiné prodejně, jelikož Vám pak chybí hodiny. Takže si při nástupu rovnou namalujete na čelo jitrnici. Pokud máte pravdu v některých věcech, tak ji prostě nemáte, jelikož nadřízený má vždy pravdu. Váš názor nikoho nezajímá, a pokud na něco přijdete, udělejte si na to hned patent, jelikož si zásluhy přisvojí nadřízený, a že by zazněla pochvala? Nebuďte naivní, to se u nás nestane, jste jen figurka na šachové desce, protože za dveřmi stojí hodně lidí co stojí o tuto práci. Hodnocení zaměstnanců probíhá kvalitním způsobem a to tak, že Vás hodnotí lide co s vámi nepracují , ale vědí vše o Vaší nabídce, jelikož mají věšteckou kouli a vidí vše. A pokud se zastanete sami sebe, tak na Vás vytáhnou grafi, protože ty se nikdy nemilí, za to ale Vaše ústa, která nabízela, prostě nenabízela. Tímto bych to asi ukončila, popřípadě pokud se pro Nás rozhodnete, vítejte v blázinci.
Super kolektiv,díky kterému tady ještě jsem. Výplata včas na účtě,benefity.
Infina,přehnané cíle v infině,nedosažitelné plnění.V této době firma nezohledńuje fakt,že lidé jezdí za levnými cigaretami do zahraničí.Plány směn na půlrok dopředu,proč.12-ti hodinové směny bez možnosti mít v zázemí ledničku,mikrovlnku,nebo jen pořádnou židli k odpočinku.Ne motivující,ale naopak velice demotivující e-maily,kdy si člověk připadá,jako úplně neschopný.Zbytečně otevřeno do 22 hod.kdy od cca 19 hod.chodí nakupovat jednokrabičkoví zákazníci a doutníčky za 11,tím nám snižují účtenky a opět jsme neschopni my.A hodnocení v infině je ponižující a urážlivé.
Response from employer:
Včasná výplata je v GECO, a.s. samozřejmostí, stejně jako to, že je její výše zajímavější než u konkurence. Na tyto výhody si musíme vydělat. Infina (náš informační systém) není jen nástrojem pro manažery a jejich řízení. Většina řadových zaměstnanců jej chápe jako něco, co jim poskytuje pomoc a podporu. Vždyť v ní například můžete kdykoli zjistit, jak jste na tom s plněním plánu a na co se tedy při práci zaměřit víc. Vybavení prodejen ledničkami, troubami a jinými spotřebiči nám neumožňují bezpečností předpisy. Na prodejnách je zajištěna možnost využití zázemí obchodního centra, kde toto vybavení je k dispozici. A otevírací doba? Ta se léta nemění (myslím, že byla stejná i když hodnotitel nastupoval do pracovního poměru) a je daná podmínkami pronajímatele.