Přístup vedení k zaměstnancům a jejich práci je spíše strojový než lidský. Výsledkem je spousta výmyslů, které nejsou rozumné, ale musí je zaměstnanci plnit.
Slušnější zacházení s lidmi. Nejedná se o otroky, kteří jsou povinni vyplňovat nejrozmarnější přání svých šéfů a vedoucích. také by měli mít úctu k základním životním hodnotám, jako je rodina a moje soukromí (=nechtít po lidech práci od nevidím do nevidím včetně víkendů, nocí) bez patřičného ohodnocení.
jistota zaměstnání , pravidelně mzda na účtě , sociální přístup - příspěvek na penzijní spoření , bonusy ,
přístup přímého nadřízeného - dodržovaní ,, rotace ,, , větší síť sociálního zařízení ( záchody , svačinové kouty ) , plynulý odjezd z práce !!!! ( trvá až 45 min než se dostanu na hlavní silnici !!! )
Netlačit lidem do hlavy, že se chová současně a přitom jen praktikuje management 90. let.
Škoda miluje manuální práce a brání si 30 let staré procesy/ systémy.
Armádní hierarchie je firmě nade vše což vede jen k politice,která roste a pracujících lidí je méně a méně.
Velká firma, definované procesy pro většinu pracovních i životních situací, možnosti rozvoje, zahraničních projektů, práce s koncernovými kolegy z EU i mimo EU (Rusko, Indie, Čína), možnost rotace v rámci 12 koncernových značek (Volkswagen, AUDI, SEAT, MAN, atd.). Konkrétně na své práci si cením především svých kolegů, se kterými mám dobré pracovní i kamarádské vztahy.
Možnost definovat více než jednu skupinu zaměstnanců a podnikové procesy upravit podle těchto skupin.
Perfektní platové podmínky a benefity jsou dobrým vnějším motivátorem.
Férovost a jasná pravidla činí firmu jednoduchou na přizpůsobení.
Kolegové jsou super, ať už jsou ve firmě měsíc, nebo 20 let.
Nevyhoditelnost zaměstnanců je zde směšná! Když je někdo neschopný, mělo by se ho jít zbavit - bohužel, firma je někdy až příliš sociální.