Jistota a stabilita pracovní pozice. Propracovaný kariérní růst. Podpora vzdělávání.
Důkladný systém kontroly zbytečnosti některých pozic. Důsledná kontrola "nemakačenků" parazitujících na svém okolí a prezentujících pravidelně práci druhých jako svou.
V armádě jsem byl více jak 30 let. Vystřídal jsem různé posty jak na bojovém útvaru, tak na ministerstvu a různé nadřízené, kteří více, či méně respektovali mou práci. Cenil jsem si tu nejednotvárnost, akceschopnost mé služební pozice. Věděl jsem vždy co budu dělat na dlouhé období dopředu. Ale i zde byla nutnost jaké si fleksibility a improvizace. To jsem měl ze všeho nejraději. Posledních 13 let jsem strávil na postu, který měl co dočinění s mírovými silami a mírovými misemi. Toto jsem bral jako svoje poslání. Byl jsem v misích a jsem nyní na stará kolena na to co jsem na MO dělal, patřičně hrdý. Ať se vám daří - take care!
Do zálohy jsem odešel v roce 2004. Po 14 letech se "moje armáda" na tolik změnila, že již nevím co by se mohlo, či mělo měnit. Výstroj a výzbroj je, dle mého názoru, stále dokonalejší, modernější, tak již strácím přehled.