Dá se vypracovat na vyšší pozice
Dost se člověk naučí, díky složitosti strojů
Vlastní výrobek
Až na jedno středisko výhradně jednosměnný provoz
Nesystémovost procesů - i banální věci mají neuvěřitelně složité a zdlouhavé schvalovací "kolečka".
Mezi starými pákami oblíbený obrat "20 let se tu něco dělá takto, nebudu to měnit" což rozvoji značně škodí. Čest vyjímkám.
Komunikace mezi odděleními je trestuhodná.
Donedávna zoufalé benefity až skoro žádné. V roce 2023 zavedeny benefity, a to s velkou parádou - avšak takové jsou jinde zcela standartní. (Týden dovolené navíc, cafeterie, odměny za jubilea)
Complex tasks
Vyráběné stroje se neustále vyvíjejí a je potřeba držet krok. Ať už jde o optimalizace ve výrobě nebo sledování nových technologií ve světě, použitelných pro výrobu ve firmě. Náročnost pak vyplývá z implementace všech změn. A to od jejich prosazení, až po samotnou instalaci. To jsou ty "správné" náročné úkoly.
Ty nesprávné náročné úkoly jsou pak záležitosti, vyplývající z nejasně definovaných popisů práce na různých pozicích. Náročné je pak vysvětlování, proč s tím nic neuděláte anebo taky předání problému na to správné místo, tak aby se vám to nevrátilo jako bumerang.
Opportunity to learn new things
Nastupoval jsem jako totální zelenáč a absolvent. Poměrně rychle se učím právě novým věcem, takže jsem si osvojil dále schopnost ty zajeté postupy, jak mi je ukázali, vylepšit a zefektivnit pro svůj druh práce. Neplatí to ale u všech, jak jsem zjistil. Jak se říká "je to rukama" a nemehla se tu snadno rozpoznají po zapracování, od těch kteří u práce dokáží taky přemýšlet.
Po postupu výš jsem nahlédl do výroby jinak a čekalo mě opět spousta učení se. Bohužel, "Učení se novým věcem" má v těchto místech svoji stinnou stránku, která se schovává za větu "Nějak to udělej"
Firma ví, čeho chce dosáhnout. Její výrobek je konkurenční a prodatelný v rámci celého světa. Firma si rovněž umí vybrat kvalitní zaměstnance. Svých kolegů se velmi vážím, jak po pracovaní, tak po osobní stránce.
Úkol pro management je, aby se celá firma naučila táhnout za jeden provaz a to jak vedení, tak zaměstnanci.
S vedením jsem nikdy neměla problém se domluvit. Oceňuji přímé a fér jednání. Vždy víte na čem jste. Je zde i dobrá možnost růstu i napříč odděleními. Cením si dobrých vztahů s kolegy.
pokud s něčím nejsem spokojená, jdu za vedoucím a snažím se věci řešit. Není mým stylem nadávat a na druhou stranu nic nepodniknout pro změnu. Vždy jsme se dostali k dialogu.
Česká firma, která určuje svou budoucnost sama. Máme vlastní zákazníky.
Zázemí (výrobní prostory) je překonané, firma se rozvíjí a tuto oblast musí dohnat.
Meaningful work
Výrobek koncový a jde přímo k zákazníkovi máme svůj osud ve vlastních rukou.
Soma drží know-how od konstrukce až po výrobu, není moc takových firem.
100% česká společnost.
Security and stability
Ve svém oboru je světová trojika a dodává na všechny kontinenty, vzniká tím značná diverzifikace teritoriálních rizik.
Jde o moderní produkt, který je ve fázi růstu a nahrazije starší technologie.
There are 2 more comments about this company, but we are not 100% sure yet that they were written by employees. What is the difference between a confirmed and an unconfirmed review?