Přístup managementu ke zkušeným a dlouhodobě pracujícím zaměstnancům. Neváží si těchto zaměstnanců. Často je nechávají odejít nebo s nimi ukončují pracovní poměr. Následně nabírají nové a juniorní zaměstnance.
Firma dává příležitost lidem bez předchozích zkušeností a znalostí. Je zde také možnost kariérního růstu. Foxconn nabízí mnoho benefitů (závodní stravování, firemní večírky a další).
Někteří nadřízení měli dvojí metr vůči pracovníkům a také dávali často najevo svou nespokojenost v osobním životě. Na vyšších pozicích se objevovali lidé, kteří neměli potřeba dovednosti a znalosti, aby takové funkce mohli zastávat.
Jak by mi to sedlo ve společnosti Foxconn Czech Republic?
Skvelý ľudia, teamovosť a spolupráca.
Vedenie firmy má jasnú víziu, ktorá nie je len na plagáte, ale aj sa skutočne realizuje.
Firma nestojí na mieste - za 18 rokov vidím obrovský posun vo všetkých oblastiach.
Zastaralá kancelář (ale má byť za 2 mesiace nová tak uvidíme)
V kantýne by mohlo byť viac skutočne prémiových jídel za extra príplatok resp. možnosť zdravšieho stravovania a menej vysmážaných jídel (ale celkovo je kantýna fajn a dobrý benefit)
Nejradši mám na své práci tým kolegů, kteří jsou naprosto skvělí a táhneme společně za jeden provaz. Na zaměstnavateli oceňuji vždy férové jednání a možnost pružné pracovní doby s možností home office, díky které dokážu zkloubit pracovní život s tím osobním a s mými dalšími zájmy.
Z osobního hlediska jsem nenašla žádnou negativní věc, která by mi na mé práci vadila. Ale i tak je v určitých oblastech samozřejmě prostor pro zlepšení, jako třeba kvalita jídel od poskytovatele stravování.
Přístup zaměstnavatele k zaměstnancům, možnost práce na HO, pět týdnů dovolené, možnost kariérního i finančního posunu v rámci pozice i v rámci celé společnosti