Nápomocní a příjemní kolegové; příjemné pracovní prostředí; podporují zkrácené úvazky; vybírají si lidi, aby zapadli do kolektivu; kladou důraz na zodpovědný přístup k životními prostředí; možnost jezdit do práce na kole - úschovy kola + sprchy; relax zóna v kanceláři - ping pong, stolní fotbálek, šipky, masážní křeslo; hodina jógy 1x týdně; výuka angličtiny
Na Alpiqu oceňuji především kombinaci velmi zajímavé náplně práce, profesního růstu a skvělých osobních vztahů s kolegy, a to jak s těmi nejbližšími, tak mezi jednotlivými odděleními a lokacemi. Hodně se dbá na skloubení osobního a pracovního života. Péče o zaměstnance, včetně široké nabídky možností vzdělávání, je na velmi vysoké úrovni. Existuje také mnoho mimopracovních aktivit, kde se rádi setkáváme (online či offline, dle situace).
Přestože se jedná o nadnárodní korporaci, nemám pocit přebujelé byrokracie, naopak procesy jsou efektivní a relativně rychlé.
informal atmosphere, very nice - honest - sincere - friendly people, comfort environment, very dowtown located office, modern offices and relax/sport zone, excellent benefits and many many other
firma je velmi prosociální - hodně se stará o osobu zaměstnance jako takového, vždy se lze na všem domluvit a nadřízený i firma vychází vstříc. Velmi dobře se staví k práci na zkrácený úvazek, po domluvě lze i homeoffice. Pocelý rok jsou k dispozici neustále nějaké firemní akce, ve firmě přímo je funzóna, kde si lze odpočinout od všedních činností a seznámit se s novými kolegy např. během ping-pongu nebo fotbálku. Vztahy ve firmě jsou velmi rodinné.
Každému zaměstnanci, který pracuje (nebo bude pracovat) na manažerské pozici bych doporučila osobního kouče a svůj osobní vývojový plán, kde se kromě stylů vedení a plánování strategií naučí i efektivní komunikaci se zaměstnanci. Často vysocí manažeři vůbec neví, jak komunikovat s podřízenými a motivovat je a posouvat je dál. Podřízení jsou ti, kteří tvoří firmu a mohu ji vést dál, až manažer odejde. Obecně lze změnit zaměření firmy na postupný růst lidí jak po vedoucí, tak sociální stránce, ne na výchovu "ovcí" bez vnitřní motivace.
Pro společnost Alpiq Energy SE jsem pracovala 10 let a bylo pro mě těžké rozhodnutí společnost opustit kvůli přestěhování se s rodinou do zahraničí. Úspěch této společnosti vidím ve zkušeném personálním oddělení, které vybírá nové zaměstnance sofistikovanými metodami, bere v potaz současný tým a dává jim také prostor se podílet na výběru nového kolegy. Vedení společnosti se snaží stále zlepšovat pracovní prostředí, zaměstnanci mají mnoho možností se odreagovat i v pracovní době, což snižuje pracovní stres a zlepšuje celkovou atmosféru a náladu zaměstnanců. Firma investuje do vzdělávání svých zaměstnanců, podporuje je k dosažení vyššího vzdělání, podporuje maminky a tatínky na mateřské, aby se mohli co nejdříve vrátit do práce a zvládli vše efektivně spojit s rodinou. Společnost také nabízí spoustu benefitů, ze kterých si vybere každý podle svých potřeb ( příspěvky na stravování, sport, kulturu, školku, zdraví,… je toho opravdu mnoho).
Já jsem byla maximálně spokojená.
Výborný kolektiv, férové prostředí, možnost karierního růstu, zajímavé benefity - jazykové kurzy, teambuilding, sportovní akce...
Krásný kancelář v centru Prahy.