Nejvíce jsem spokojena určitě s pracovním kolektivem. Je tu parta fajn lidí, kteří si na nic nehrají a jsou tu po ruce kdykoli, kdy je potřeba, a to včetně přímého nadřízeného a managementu obecně. Firma si nehraje na žádné zdlouhavé schvalovací procesy, vše se tu řeší rychle, pružně a efektivně. Komunikace směrem k zaměstnancům je ze strany managementu férová a otevřená.
Personální agentury obecně, a Trautenberk Consulting není výjimkou, nejsou vhodným místem pro lidi, kteří nezvládají práci pod tlakem. Ve většině případů jde hlavně o rychlost a vytrvalost. Ze své zkušenosti ale musím říct, že i v nelehkých situacích v tak dynamickém prostředí jsem tu dostala řádnou podporu, včetně té psychické. Lidé jsou tu otevřeni sdílet své know-how a mezi kolegy určitě nepanuje žádná rivalita.
Rozmanitou práci
Mluvíte s klienty, vyjednáváte, hledáte kandidáty telefonicky i osobně, účastníte se pohovorů, píšete posudky, probíráte s klienty jejich představy na jejich zaměstnance.
Volnost a samostatnost
Vedení každého zaměstnance učí, koučuje, mentoruje a též poskytuje pomoc s komplikovanějšími případy. Ale zároveň od začátku klade důraz na úsudek konzultantů a rozvíjí u nich samostatné myšlení a schopnost pracovat s klienty dle vlastního uvážení.
Jsem velmi vděčný za tuto možnost, kterou mi společnost Trautenberk Consulting dala, jelikož společnost si nejvíce cení potenciálů uchazečů do našich řad. Dávají příležitost i úplným juniorům a jsou schopní s lidmi pracovat a předat know-how, které na trhu sbírají přes 10 let. Já sám jsem nastupoval jako junior v oboru HR a po 2 letech mi umožnili se vypracovat až do role Team Leadra. Firma se svým lidem snaží naslouchat a umožňuje jim se angažovat. Jako velkou výhodu také vnímám přístup vedení ke studentům, kterým vždy vychází vstříc se studijními povinnostmi. Jelikož se jedná o menší rodinnou firmu, je tady přímé napojení na majitele, takže cokoliv je potřeba řešit s vedením, je na to prostor. Nejsou zde nastavené zdlouhavé procesy a vedení je ochotné naslouchat rozumným podnětům od zaměstnanců, když jsou podložené argumenty. Firma má tradičního ducha, a přesto se snaží svůj přístup modernizovat. Některé změny se zavádějí s větší časovou rezervou, protože nejsou prioritní, což je pochopitelné. Velmi také oceňují férovost jednání od majitelů - jsou zásadový a co slíbí, to dodrží. Ve firmě panuje přátelská, otevřená atmosféra. Firma má jeden z nejlepších pracovních kolektivů, s kterým jsem kdy měl možnost pracovat. Vždy vím, že na kolegy je spolehnutí a vzájemně se podržíme. Kolegové jsou pracovití, zodpovědní a inspirativní lidé, kteří se vzájemně doplňují a motivují. Také musím vyzdvihnout, že i když pracujeme v mladém kolektivu, tak vyspělost a pochopení kolegů jsou základními stavebními kameny naší důvěry. Nikdy se nám nestalo, že by v rámci týmu byl konflikt, který by se nám nepodařilo vyřešit otevřenou diskuzí. Vedení do jednotlivé agendy zaměstnanců zasahuje minimálně a nechává zaměstnancům prostor pro osobní rozvoj.
Firma má kanceláře v centru Prahy, takže dostupnost do práce je bezproblémová.
Jedná se o práci ve vysoce konkurenčním oboru, takže se hraje na rychlost, což může u lidí vyvolávat stres. Stejně tak je firma menší bez zdlouhavých procesů a směrnic, takže pokud hledáte korporátní prostředí, kde jsou manuály úplně na všechno a nemáte rádi trošku té pověstné improvizace, nebude to pro vás ideální prostředí. Komunikace je nastavená otevřeně a nehraje se zde na "hyperkorektní" prostředí.
I přesto, že firma sídlí ve starších kancelářích, které nejsou dobře udržované, oceňuji, že se nachází v centru, přesněji-Náměstí Republiky.
mladý kolektiv
Některé informace poskytované během přijímacího pohovoru o náplni práce, platových podmínkách a zaškolení neodpovídají realitě, což vedlo k nedorozuměním.
Chybí nabídka benefitů, jako jsou stravenky, příspěvek na jídlo, možnost home office či dodatečné volno.
Dochází zde k časté fluktuaci zaměstnanců - firma není stabilní.
Falešné prostředí, mluvení za zády.
Naprosto chybí vzdělávání zaměstnanců.
Chybí interní dokumentace a metodiky, které by definovaly pracovní postupy.
Někteří vedoucí pracovníci nejsou dostatečně kompetentní pro svou pozici, to se pak odráží na práci v týmu.
Požadavky na nové zaměstnance jsou nadměrně vysoké, nereálné.
V pracovním prostředí se vyskytuje nadměrný tlak a stres, převážně zaměřený na finanční výsledky, které nejsou racionální.
Technologické vybavení a webové stránky firmy jsou zastaralé.
Organizačně a metodicky je firma zaostalá a neposunula se dál, i přes dlouhou dobu na trhu.
Vedení firmy se žene jen za financemi, bez ohledu na důsledky, které se promítají v pracovním klimatu.
Ve společnosti jsem absolvovala měsíční stáž, během které jsem si mohla vyzkoušet všechny kroky náborového procesu, jako je práce s databázemi, analýza pracovních míst, vedení pohovorů, komunikace s klienty apod. Díky této zkušenosti jsem měla možnost propojit teoretické znalosti ze školy s praktickými dovednostmi, což pro mě bylo velmi přínosné.
Nejvíce mě nadchl mladý mezinárodní kolektiv, který mi byl vždy ochotný poradit, podělit se o zkušenosti a dát konstruktivní zpětnou vazbu. Atmosféra v týmu byla přátelská, mezi kolegy panovaly velmi dobré vztahy a nebyla zde patrná žádná rivalita.
I přesto, že šlo o poměrně krátkou stáž, naučila jsem se spoustu nového a cítila jsem, že mi byla věnována maximální podpora. Pokud by stáž trvala delší dobu, měla bych možnost ještě více se rozvíjet, ale i tento měsíc byl pro mě cennou zkušeností. Společnost rozhodně doporučuji všem, kdo hledají profesionální prostředí a příležitost růstu v oblasti HR.
Zaujala / nezaujala vás firma TRAUTENBERK CONSULTING s.r.o.?
U této firmy máme ještě 2 komentáře, ale nejsme si zatím na 100 % jistí, že je opravdu psali zaměstnanci. Jaký je rozdíl mezi potvrzeným a nepotvrzeným hodnocením?