Univerzita Karlova - Fakulta sociálních věd image

Univerzita Karlova - Fakulta sociálních věd

Terciární vzdělávání

Přátelský a odborný kolektiv, který je vždy nápomocný. Dobré podmínky pro sladění pracovního a osobního života. Samostatnost a důvěra při plnění úkolů. Rozumná domluva s vedením. Adekvátní finanční ohodnocení.
Uvítala bych otevřenější sdílení zkušeností a podkladů v rámci celé UK, které by mohlo usnadnit sjednocení postupů a dále vyšší míru automatizace procesů.

Práci vhodnou pro rodiče s dětmi
Zaměstnavatel je otevřený dohodě. Pokud zaměstnanec má své úkoly řádně splněné, je možné se dohodnout v případě potřeby na potřebném skloubení pracovních úkolů s osobním životem. Zaměstnavatel vyžaduje minimální přítomnost mezi 9 a třetí hodinou, zbývající hodiny k dopracování je na zaměstnanci a dohodě se zaměstnavatelem.

Práci bez přesčasů
Fakulta vyžaduje přítomnost mezi 9hodinou a 15 hodinou, další rozložení zbývajících hodin je na zaměstnanci a dohodě se zaměstnavatelem/rozložením pracovních úkolů. Za dobu, co zde pracuji, nebylo potřeba řešit přesčasy.
Napsáno:srpen 2025

Na oddělení, kde pracuji, máme skvělý kolektiv. Baví mě chodit do práce a interagovat s kolegy a i s vedoucí. Zároveň si cením benefitů jako např. příspěvku na penzijko, příspěvek na obědy a roční lítačku. Oceňuji také přístup vedení (jak vedoucí odd. tak vedení fakulty, tj. děkan a tajemník), který je otevřený a pro mě čitelný a zároveň cítím, že za námi vedení stojí. Vím, že když narazím na nějaký problém či nestandardní situaci, mám se na koho obrátit a vždy je tam vůle věc řešit, či pomoct. Jsem tam moc spokojená.
Nenapadá mě nic, co by stálo za to zmínit.
Moc děkujeme za krásná slova. Jsme rádi, že se u nás cítíte dobře a vážíte si přístupu kolegů i vedení. Občas se sice může zatáhnout nebe, ale děláme maximum pro to, aby nad naším týmem svítilo slunce co nejčastěji.
Napsáno:srpen 2025

stabilita, možnost rozvoje (školení, workshopy, zahraniční cesty), benefity pro zaměstnance, férové akademické prostředí
možnost home office omezená
Napsáno:duben 2025

Oceňuji pěkné a moderní pracovní prostředí a investice do IT systémů ke zlepšení provozu fakulty a spokojenosti uživatelů. Za zmínku stojí i firemní benefity zaměřené na podporu zdraví.

Univerzita Karlova je stará 676 let a Fakulta sociálních věd 34 let.

Pracujeme v moderně zrekonstruovaném areálu, ve kterém je nově postavená vysokoškolská knihovna, která soutěží o titul stavba roku.
Děkujeme za pozitivní hodnocení! Jsme rádi, že pracovní prostředí na naší fakultě vnímáte jako příjemné. Moderní areál a nová knihovna jsou pro nás velkým přínosem, a těší nás, že získáváme uznání i v rámci soutěže o stavbu roku.
Napsáno:listopad 2024

Jak by mi to sedlo ve společnosti Univerzita Karlova - Fakulta sociálních věd?
Je to velmi rozvíjející se a úspěšná fakulta. Nejen že získává významné projekty a realizuje je (hitech technologie v učebnách a přednáškových aulách) ale i své zaměstnance vzdělává v nejnovějších vědních oborech.
Jsem spokojen se vším. Je to pro mě i rodinná fakulta, kde rozvíjím dlouholetá přátelství.

Jsem na Fakultě sociálních věd již hezkou řádku let a vždy platilo, že toto prostředí se řídí tím, kolik studentů českých a zahraničních má zájem studovat na dané fakultě. To řídí i stabilitu v oblasti práce, zázemí a platovém ohodnocení s benefity. To se Fakultě sociálních věd dlouhodobě daří. Kolísání tržní ekonomiky a jiných aspektů v průběhu let se na univerzitní půdě projevuje pozvolněji nebo vůbec. Příkladem byl covid, kde se v korporátní rovině mnohdy propouštělo, ale studenti dále studovali a jen se přešlo na online režim. Smluvený plat zaměstnance v univerzitním prostředí nemusí být nejvyšší, ale v dobách krize v ČR z mé zkušenosti nekolísá. Stabilitou je dále myšlena možnost zdokonalovat se i díky projektů a dotacím, které fakulta čerpá a tím je možné mít kvalitní technologie na práci a prezentace a zároveň si zdokonalit angličtinu například v zahraničí z programu Erasmu, atd.

Příležitost využít cizí jazyky
Na Fakultě sociálních věd studuje velké množství zahraničních studentů a i učitelé jsou mnohdy cizinci. Kdo chce může hovořit a zdokonalovat se ve vybraném jazyce nebo například jako zaměstnanec vyjet z programu Erasmu na kratší studijní pobyt zaměřeným na zdokonalení například angličtiny.
Děkujeme za vaše komplexní a pozitivní hodnocení! Velmi si vážíme toho, že vnímáte naši fakultu jako stabilní a perspektivní prostředí, které nejen odolává vnějším výkyvům, ale také nabízí příležitosti k profesnímu rozvoji a mezinárodní spolupráci. Jsme rádi, že i vy oceňujete naše zaměření na inovace, podporu vzdělávání a rozvoj technologií díky projektům a dotacím. Vaše slova nás motivují k tomu, abychom v tomto úsilí pokračovali i nadále. Zároven děkujeme za vaše hodnocení mezinárodního prostředí naší fakulty, které nabízí skvělé příležitosti ke zlepšování jazykových dovedností i kulturnímu obohacení. Velmi nás těší, že jako zaměstnanci můžete využít program Erasmus a další možnosti rozvoje.
Napsáno:listopad 2024

- Možnost zlepšovat své dovednosti a znalosti prostřednictvím školení. - Spolehlivý zaměstnavatel - Benefity (např. příspěvek na stravování a dopravu)
Děkujeme za vaše hodnocení a zpětnou vazbu! Velmi si vážíme vašeho názoru a budeme i nadále pracovat na tom, aby naše fakulta byla skvělým místem pro studenty i zaměstnance.
Napsáno:listopad 2024

Široká škála zajímavých benefitů, vstřícná pracovní doba, 5 dnů volna navíc, dopravní dostupnost, zajímavé akce pro zaměstnance, velmi pěkná rekreační ubytování pro zaměstnance, prestižní zaměstnavatel.
Pružnost v rámci komunikace mezi vedením a jednotlivými fakultami by mohla být o něco lepší.
Děkujeme za vaše pozitivní hodnocení, moc si vážíme vašeho uznání našich benefitů, pracovních podmínek a dalších možností, které pro zaměstnance nabízíme. 😊 Současně děkujeme i za zmínku ohledně komunikace – vnímáme to jako důležitý podnět k dalšímu zlepšení a budeme se snažit na této oblasti zapracovat. Jsme rádi, že jste součástí našeho týmu!
Napsáno:říjen 2024

Podívejte se, jestli pro vás má tato firma pozici

Nikdy nevíte, kdy na nějakou narazíte.
Zobrazit pozice na webu firmy
Zaujala / nezaujala vás firma Univerzita Karlova - Fakulta sociálních věd?