26 hodnocení s 22 komentáři
Nejužitečnější komentář
Ve firmě jsem působil jen dva týdny. Původně jsem se hlásil na pozici teamleadera, na kterou jsem nebyl přijat, ale byla mi nabídnuta jiná pozice, a to kombinace administrativy a IT podpory. Protože jsme se ale nedohodli na platu, přistoupil jsem na počáteční dohodu o provedení práce, tedy brigádu, s tím, že dle toho, jak se osvědčím, se bude jednat i o budoucím platu.
Mohu potvrdit, že zde napsané recenze zcela vystihují firmu i její atmosféru. Fajn kolegové i moje přímá nadřízená, monotónní práce (ta administrativní část - info mám ale jen od kolegů, já se během těch dvou týdnů dostal pouze k IT části která mě velmi bavila) a extrémně nízké mzdy (skutečně si pokladní v hypermarketu vydělá víc).
Pro velmi výkonné pracovníky je možné dosáhnout na bonusy za práci, bohužel jejich dosažení připomíná psa, který se honí za vlastním ocasem. Zrovna v době mé přítomnosti došlo k úpravě systémů bonusů, kdy se měnilo bodové ohodnocení jednotlivých úkonů, dle toho, jak dlouho skutečně (dle uplynulého období) trvá jejich zpracování. U některých se body zvyšovaly u některých snižovaly. Tedy shrnuto - čím více budou lidé makat, tím méně dostanou za jednotku práce. Nováčkům, kteří ještě nemají ten skill se tak šance na bonusy ještě více vzdaluje (už za současného stavu se k nároku na bonus dostanou až tak po roce praxe, někteří po delší době a někteří nikdy). Navíc se celý systém změnil tak, že už neumožní zaměstnancům průběžně zjistit, jak si v bonusovém systému stojí a jestli se jim vyplatí trošku máknout, aby jim pololetní bonusy neušly kvůli několika chybějícím bodům. Opět považuji za velkou chybu, že pololetní odměny vám můžou uniknout o jediný bod.
Firma se během několika měsíců bude stěhovat do nových prostor v rámci stávajícího areálu. Zůstane open space, nově ale budou sdílená místa, tj. každý dostane plastovou krabici, kam si dá věci a tu si přinese k počítači, který bude zrovna volný. Počítá se tedy s rozsáhlým využitím home-office, protože rozhodně nebude místo pro všechny na každý den.
Je sice pravda, že firmu vlastní Němci a o dění v ní rozhodují, nicméně mi přišlo, že nejvyšší české vedení za svoje zaměstnance zrovna moc nebojuje. Dozvěděl jsem se, že Němci můj požadavek na plat schválili, ale že mi (Češi) ho nedají, protože bych moc vyčníval nad ostatní zaměstnance. Uzavírá se tak bludný kruh nízkých platů, který nikdo nechce překročit. Na výročním shromáždění, které se v době mé přítomnosti ve firmě konalo, dokonce jeden z německých šéfů uvedl, že přepočteno přes paritu kupní síly máme stejné platy jako v Německu. Z toho usuzuji, že se z českých šéfů nikdo neodvážil mu říci, že platy ve firmě jsou i na české poměry výrazně pod průměrem.
+ home office - většina lidí chodí 1 den v týdnu, někteří mají rozsah home-office ještě větší. Tohle pravděpodobně drží firmu nad vodou, kdy velmi značná část zaměstnanců není z Prahy (protože jen velmi málo Pražáků je ochotno pracovat za tenhle plat)
Jako lidi firmu nezajímáte vůbec, jen výsledky.
+ multisportka jen za 230 Kč
Nadřízení81 %
Zaměstnanci si tu pochvalují:
Pružnou pracovní dobu
doporučuje 20
Práci vhodnou pro rodiče s dětmi
doporučuje 19
Možnost práce při studiu
doporučuje 16
Porovnejte si W&W Service GmbH, organizační složka, Betriebsstätte Prag s těmito firmami
Chci si porovnat