Práce samotná není jen o tom "chodit do práce" ale pomoci konkrétním lidem. Většina zaměstnanců má obrovskou vnitřní sílu pomáhat lidem kterým nikdo jiný pomáhat nechce i když to potřebují. Toto vnitřní nastavení pak tvoří příjemné vztahy s kolegy protože máme stejý cíl.
Nejvyšší vedení je někdy "mimo mísu". Vzhledem k velikosti organizace trpí určitým odtražením od reality běžného provozu služeb.
Organizace samotná má velmi dlouhou tradici a celou svou historii má stejný cíl, pomáhat lidem na okraji společnosti. Celosvětově pro ni pracuje více než 1 000 000 lidi kteří mají společný cíl.
Přímí nadřízení byli vždy příjemní, uznávali náročnost práce, chápali i osobní problémy (např. výměna směny nebyl problém). Ředitel, za kterého jsem nastupovala, byl výborný, po něm přišel ředitel, se kterým jsme zažili tvrdý bossing. Dnes je tam někdo jiný, tedy nemá smysl hodnotit vedení z minulosti. S přímými nadřízenými jsme ale problém nikdy neměli.
Uvítala bych větší důvěru v zaměstnance v přímé obsluze ze strany nejvyššího vedení, které sídlí mimo pracoviště. Tím, že s prací nemají žádnou osobní zkušenost, se zaměstnanci nekomunikují, nemohou zodpovědně hodnotit případné námitky, a automaticky straní řediteli. Práce s bezdomovci má svá specifika, nelze k ní přistupovat jako k práci u výrobní linky.
rozvíjí se, dává prostor zaměstnancům pro osobní rozvoj, na zaměstnance se dívá s respektem a ústou, snaží se zlepšit finanční ohodnocení svých zaměstnanců - zaměstnanec dostává pravidelné roční ohodnocení
Zaujala / nezaujala vás firma Armáda spásy v České republice, z. s.?