Shoptet je dynamické prostředí. Když něco funguje, děláme maximum pro to, aby to fungovalo ještě lépe. Když něco nefunguje, firma se proaktivně snaží zjistit, proč to tak je, a dělat kroky ke změně. Cítím, že jsme vyslyšeni.
Občas se objeví člověk, který přináší do kolektivu frustraci. Obvykle tu ale dlouho nevydrží.
Skvělí a profesionální kolegové, kteří táhnou za jeden provaz. Žádné žabomyší války, kdykoliv jsem cokoliv potřeboval, každý mi byl ochotný pomoci.
I když se na tom pracuje, kvalita kódu a UX produktu jsou nevalné. Vize a prioritizace nedává vždycky smysl a rozhodnutí zeshora občas nejsou dobře komunikována. Kvalita lidí v C-levelu podle mě neodráží kvalitu lidí ve zbytku firmy (která je vysoká).
Platy jsou podprůměrné. Leadership je nekonzistentní a někdy má dost nefér přístup. Firma má nějaké deklarované hodnoty, ale v realitě to často vypadá jinak.
Ve firmě dělá spousta skvělých lidí. Což je největší plus firmy a důvod proč jsem tam tak dlouho. Produkt má smysl a budoucnost, takže se jedná o stabilní firmu.
Největším mínusem Shoptetu jsou platy. Když srovnám nabídky jiných firem, tak jsou spíše pod průměrem. Firma nebere v potaz, že člověk roste na zkušenostech a že existuje inflace.
Hodnotím čistě obchodní pozici v Shoptetu. Pokud to s obchodem myslíte vážně a jste ochotni jít za hranice svého pohodlí tak jděte do toho. Bude to brutální dřina ale víc než férově ohodnocena. Skvěle nastavena pracovní workflow a na vlastní kůži konečně poznáte, co to znamená "drive".
A když to vše zvládnete, tak se z vás stane opravdový obchodník. :)