Přátelský kolektiv, super šéf, work-life balance, velmi slušné benefity - 5 týdnů dovolené, štědrý příspěvek na dovolenou, penzijko i životko, kurzy angličtiny na pracovišti, možnost vzdělávání, 3 sick days, kafeterie, plně hrazené stravenky atd. Společnost se pěkně chová ke svým zaměstnancům, na kolegy se dá spolehnout. Někdy víc hektické, jindy pohoda, celkově ale žádný permanentní stres korporátů. Pracoviště v centru Prahy s výbornou dopravní dostupností.
Velmi slušná banka ke svým zaměstnancům, poněkud rigdní přístup k odměňování a ne zrovna ideální struktura benefitů přes benefitní karty. Pracoval jsem tam 20 let, takže spokojený jsem být musel, jinak bych to tak dlouho nevydržel. Byla tam nízká fluktuace. Z pracovního pohledu jsem měl možnost vymýšlet, konstruovat a zavádět systémy řízení rizik banky a pak je udržovat po celou dobu cyklu životnosti. Neboli příležitost pro osobnostní rozvoj tam byla, zejména v prvním desetiletí tohoto století.
To je složité, nemohu ani nesmím psát podrobnosti, ale v posledních letech určitě ingerence EU do detailních postupů při řízení rizik, banky jsou obecně v současné době přeregulované a ztrácejí samostatnost v rozhodování. na druhou stranu některé postupy, které jsme museli pod vlivem EU upravit byly horší a méně přesné, než ty původní.
Řád a pravidla
Veškeré rutinní činnosti jsou popsány v pracovních předpisech. Ty jsou mnohdy velmi podrobné. Smyslem je omezovat chyby zaměstnanců banky a tím zamezit jak ztrátám, tak zmatkům při bankovní činnosti.
Nedomyšlený openspace, kde se nedá soustředit. Nemožnost upravit si pracovní stůl alespoň trochu podle sebe - “prefabrikovaný” vzhled pracoviště. Odporný vzduch (okno si neotevřete). Vedro (teplota se nastavuje jednotně a podle zimomřivých). Soustavné omezování možnosti pracovat z domova. Výše mezd. Neprůhledný systém ročních hodnocení.
U této firmy máme ještě 5 komentářů, ale nejsme si zatím na 100 % jistí, že je opravdu psali zaměstnanci. Jaký je rozdíl mezi potvrzeným a nepotvrzeným hodnocením?