- zajímavé technologie a projekty
- přístupné vedení firmy
- možnost práce na různých projektech
- denní komunikace v angličtině
- meetingy s US zákazníky později odpoledne, toto nemusí každému vyhovovat
Příjemné pracovní prostředí
Pracovní kolektiv je velmi přátelský a designové kanceláře zpříjemnǔjí pracovní prostředí. Jako třešnička na dortu je pak kávovar se skvělou kávou.
Volnost a samostatnost
Když člověk nastoupí dostane k ruce kolegu, který mu pomůže zorientovat se na projektu, ale postupem času je potřeba přebírat zodpovědnosti za organizaci práce, řešení implementace a komunikaci svých výsledků, nikdo Vám pak nestojí za zadkem jestli už jste dodal slíbený úkol. Všechno záleží na domluvě, komunikace je základ.
Zaměstnavatel vychází vstříc osobním věcem, dá se domluvit na pozdějším/dřívějším příchodu.
Snaží se vytvářet přátelskou atmosféru.
Možnost změny projektu.
Uvítal bych zlepšení některých procesů a větší transparentnost průběhu těchto procesů. Informovanost o některých věcech je sporadický, i když poslední dobou se to zlepšuje.
Ocenil bych větší transparentnost platových podmínek v rámci všech pozic ve firmě, jakým způsobem se získává osobní ohodnocení. A držení kroku s okolím a konkurancí, co se týká benefitů.
Firma nabízí možnost tří měsíční praxe (tvz. student pool), který je zameřen hlavně pro studenty. Dále nabízí mít praxi v rámci bakalářské praxi. Tímto může student, který ještě nemá velké zkušenosti je nabrat a výhodou je, že firma v Ostravě je přímo v areálu VŠB a cesta z faktuly FEI do firmy trvá 2-3 minuty chůze. Na praxi může být na interních projektech, ale také přímo na mezinárodních projektech, setká se s již známimi a zaběhnutými technologiemi, ale i těmi nejnovějšími. Hlavně díky umístění je prace pro firmu Profiq velmi výhodna pro studenty, kteří chtějí získat nějakou praxi a něco si přividělat.
Práci bez přesčasů
Profiq žádá po zaměstancích, aby nepracovali přesčas. Nevím o tom, že by přesčasové hodiny proplácel. Vždy jsem byl domluvený s manažerem, když jsem musel být v práci déle kvůli releasu a podobných věcí, že jsem dostal náhradní volno. Toto bývá v rámci jednotkách za rok (v mém týmu dvakrát za rok) jinak žádný přesčas nehrozí + je částěčně flexibilní doba v rámci dne.
Přátelská atmosféra, skloubení pracovního a soukromého života, možnost rozvíjet se v různých oblastech.
Zlepšit by se dalo nastavení některých procesů k usnadnění a automatizaci práce. Prostor ke zlepšení a změně je v různých oblastech, jinak by firma zakrněla.
Klidnou práci
Zaměstnanci říkají, že ve firmě pracují v klidu a nejsou pod stresem. Navíc mají možnost práce z domu a flexibilní pracovní dobu. Proto je možné skloubit práci i s osobním životem nebo se studiem.
Firma pracuje s novými nadčasovými technologiemi. Pracuje na inovativních projektech, které mají světový dopad. Lidi, kteří u profiqu začínají mohou být i nováčci, kteří se zajímají o IT technologie a chtějí se je naučit.
- Možnost pracovat s nejnovějšími technologiemi
- Práce na produktech s celosvětovým dopadem
- Skvělé pracovní prostředí a kolektiv
- Osobní přístup vedení - není to korporát
- Možnost osobního růstu / rozvoje
- Služební cesty do US závisí na projektech, avšak alespoň je možnost účastnit se Evropských konferencí
- Pozdější odpolední meetingy s US nemusí vyhovovat všem, ikdyž je možnost si je brát z domu
- Technologie a team může záviset na projektu
Firemní kultura
Zajímavé zahraniční i české projekty
Možnost kariérního postupu
Každý se může rozhodnout, kterým směrem se chce ubírat ve své kariéře a ostatní ho v tom podporují. Jako pomůcka je připravena kariérní mapa, která může každému pomoct se zorientovat.
Neformální pracovní atmosféru
Neexistuje zde dress-code, tykáme si. Jsou zde šipky i VRko a dokážeme se pobavit i o jiných věcech, než jenom o práci.
U této firmy máme ještě 4 komentáře, ale nejsme si zatím na 100 % jistí, že je opravdu psali zaměstnanci. Jaký je rozdíl mezi potvrzeným a nepotvrzeným hodnocením?