Na pozici kde jsem byl byl určitě velký prostor pro zlepšování. Zprve jsem byl víceméně "hozen do vody". Dostal jsem skripta v angličtině a "snaž se". Toto ale hodnotím velmi kladně, dost mě to posunulo. Kdybych byl od začátku "veden za ručičku", nevím, jestli by mě to posunulo dále. Bavilo mě jezdit na služebky do serveroven a mít na starost implementaci aplikační části. Pracovně jsem byl spokojený...
Tým jsme měli skvělý, dodnes s nimi chodím hrávat fotbálek nebo poker, což značí skvělou partu. Na Monet mám moc pěkné vzpomínky a jsem rád, že jsem se svými bývalými spolupracovníky stále v kontaktu.
To je těžká otázka...popravdě...Monet se o své zaměstnance stará opravdu pěkně, jezdí každoročně na supr "stmelovací akce". Jsem už ale dobrých 5 let pryč, nevím jestli je to stále takové, jako za mého působení. Jediným důvodem proč jsem odešel byly v podstatě finance. Ne, že bych se měl špatně, ale holt přišla nabídka zajímavější. V době mého působení bych snad ani nic moc neměnil.
Důvěra v mé schopnosti a možnost technického seberozvoje. Návrhy využití nových technologií nejsou zesměšnovány, ale vždy se připomínka rozebere a případně férově schválí, nebo zamítne. Vede nás zkušený programátor, který je ještě k tomu i zkušený manager - nikdy nejsme v břečce sami
Přístup k peněžnímu ohodnocení. Člověk musí tlačit na svého teamleadera, který kolikrát je bezmocný. Management bohužel raději nechá zkušené lidi odejít, než aby jim platil více. Firma začala využívat strategii průtokových zaměstnanců.
Spokojen jsem s kolektivem, atmosférou, možností pracovat remote (využívám tak ze 40%). Dále je dobrá multisport karta. Super je taky možnost kariérního růstu - kdo chce a je šikovný, tak se může posouvat na jiné, zajímavější pozice. Např. člověk začne na IT podpoře a stane se z něj tester, síťař nebo dokonce programátor. Sám jsem postupně přešel přes 3 různé pozice a takových příběhů jsem kolem sebe viděl hodně. Možnost růstu je tu obrovská.
Mizerný plat, rozhodně pod českým průměrem, co dostávají běžně java programátoři jinde (a pravděpodobně i ostatní pozice nebudou zaplacené ideálně, v chodbových řečech je plat každotýdenní téma).
Firma během posledních let velmi vyrostla, co se zaměstnanců i projektů týče, nicméně jí zůstaly jisté praktiky hodné garážových firem. Např. velmi špatné plánování sprintů, podcenění důležitosti dokumentace, nedostatečná zadání ticketů, takže člověk občas programuje tak trochu pocitově, což není dobře. Nazval bych to šití horkou jehlou.
Co dále musím vytknout, tak je péče o zaměstnance jako takové. Chybí komunikace od HR směrem k zaměstnancům ohledně organizačních a praktických věcí, jako je parkování, rekonstrukce budovy atd. a často jsem měl pocit, že HR prostě vůbec nezajímá, jak se v práci cítím.
Za téměř 6 let mojí práce zde se mě HR ani jednou nezeptalo na feedback, což považuji za chybu.
- Zajímavé a unikátní projekty
- Možnost se v rámci své profese posouvat a zlepšovat
- Poměrně často negativní a toxická nálada v týmu
- Některé týmy (nebo někteří kolegové) místo spolupráce a táhnutí za jeden provaz spíš často jdou proti sobě
- Dost často měl člověk pocit, že se na něj někdo "povyšuje"
Rozmanitou práci
Firemní projekty a produkty využívají různorodé technologie. Člověk se tak potkává stále a něčím jiným a nehrozí tolik stereotyp.
Skvělé příležitosti, zapojení do zajímavých projektu. Možnost se neustále učit a hlavně skvělé pracovní prostředí. Z mého pohledu se Monet o své zaměstnance stará a snaží se jim plnit jejich přání a potřeby. Lenivý člověk se tam ale díky rozdělení na teamy a tím pádem neustálému kontaktu s managementem neschová a také moc dlouho neohřeje.
Neumím si představit, že tam někdo, kdo dělá svou práci rád a dobře muže byt nespokojený.
U této firmy máme ještě 4 komentáře, ale nejsme si zatím na 100 % jistí, že je opravdu psali zaměstnanci. Jaký je rozdíl mezi potvrzeným a nepotvrzeným hodnocením?