Jak by mi to sedlo ve společnosti Publicis Groupe?
Na komunikační agenturu občas příliš korporátní přístup ze strany vedení. Přes proklamovanou otevřenost je občas znát, že nejvyšší vedení firmy ne vždy úplně chápe, s čím se musí řadoví zaměstnanci denně potýkat. Bariérou je také fakt, že jsme součástí globální sítě a některá interní nařízení nebo schvalovací procesy nerespektují realitu a potřeby každodenní práce.
Nejvíc ocenuji team spirit a přístup lidí se kterými pracuji a zároven jsem spokojená s tím jak se forma vypořádala se situací Covid
chaotičnost procesů, hodně lidí tu má oficiálně pozici na kterou nemají potřebné skills a know how (v porovnání se světem), nesutále se měnící struktura firmy
Skvělá atmosféra, neformální prostředí, nejvyšší management není odříznutý od řadových zaměstnanců. Neustálá snaha zlepšovat atmosféru a definovat hodnoty na pracovišti. Naprostá transparentnost k řadovým zaměstnancům.
Práce v client servicu může být opravdu hodně. Přesčasy jsou běžné, na druhou stranu se to transparentně komunikuje už při pohovorech. Je potřeba s tím při nástupu počítat. Kvůli intenzitě práce a jejímu množství nezbývá příliš času na osobní rozvoj.
Příjemné pracovní prostředí, otevřenost nadřízeného a kolegů, možnost dělat chyby a učit se z nich. Jo a iniciativa ze strany HR a dalších v rámci různých akcí a party, které nám pomáhají poznat se i mimo pracovní zápřah. Práce je sice stresující, ale člověk cítí, že v tom není sám a má podporu.
Málo zpětné vazby od nadřízeného – potřebovala bych slyšet, co konkrétně mohu zlepšit a slyšet, v čem jsem naopak dobrá. To se tady, zatím, bohužel neděje. Není čas a občas je to jen o příchodu do práce – intenzivní copy práce – odchod domů. Takže prostor, ve kterém můžu bezpečně sdílet své obavy nebo potřeby moc nevzniká.
Neformální pracovní prostředí
Super kolegové v týmu, kde je každý den sranda
Možnost vzdělávat se i v pracovní době
V případě potřeby možnost domluvit si dřívější odchod nebo homeoffice
Pevná pracovní doba a v takovém časovém rozsahu, že je celý den "zabitý" (i když si můžete domluvit dřívější odchod, ale rozhodně ne na pravidelné bázi, např. 1x týdně i když si to napracujete)
Ne každý má nárok na VPN, takže práce z domova je značně omezena
Přerozdělování práce mezi kolegy
Chybí pracovní rozvoj - i když se můžeme učit s novými nástroji - nemáme pro ně uplatnění, nepracujeme s nimi aktivně
Komunikace s nadřízeným - můžete si sice postěžovat, navrhnout nějakou změnu nebo úpravu, s čím nejste spokojeni, ale to je tak vše, bylo to smeteno že to prostě nejde, v jiných oddělení to šlo
benefity se postupně začaly omezovat...