Tým ve kterém jsem pracoval/a byl skvělý.
Moderní pracovní prostředí
Možnost homeoffice
Jaký je pracovní život v MultiSportu? Pokusím se jej popsat.
Představte si, že děláte na oddělení, kde plánujete akce pro klienty. Firma vám s budování tohoto oddělení pomáhá jen minimálně a prakticky Vás ignoruje. Vidí, že připravované akce se jim „hodí do krámu“, ale jak se to děje, je jim již jedno, hlavně, že klienti jsou spokojení. Oddělení vzniká od pár nadšenců, kteří obětují svůj osobní život, energii a nasazení tomu, aby toto oddělení rostlo, to se daří a tým se rozšiřuje. Přesto, že to obnáší dennodenní obhajování. Máte akce, na které potřebujete vybavení, to ještě tak nějak dostanete, ale také musíte ty věci někde skladovat. Zajímá se někdo, kam to dáte? Ne. Sháníte si tedy sklady sám/sama a pak jdete s prosíkem, zda vám je alespoň zaplatí. Prima, máte nějaké vybavení, zajistili jste si sklady, máte domluvené akce. Otázkou zůstává, jak tam věci dostat. Jedete tedy vlastním autem, protože máte jen dvě ruce. Po návratu však musíte na kobereček obhajovat, proč jste najeli tolik kilometrů, případně proč jste nejeli v Praze metrem. Opravdu? Přemýšlí někdo za tím stolem, že ty věci se tam musí dostat? Že není ve vašich fyzických silách nést na zádech 100 kilo a že nejste chobotnice? Že opravdu nejezdíme autem pro vlastní zábavu 200 kilometru? Po čase firma usoudí, že vám dá auto a předejde případným "omylům a domyšleným předsudkům", ale musíte jej sdílet a tahat sirky, kdo s ním zrovna pojede. Nesmíte si jej půjčit dřív než v den akce. Dochází někomu tam nahoře, že pokud je akce od 8:00 u klienta, musíme tam být dříve než hodinu předem? Dochází jim, že ty věci musí někdo zabalit a naložit do auta, a že díky tomuto přístupu musíte přijet třeba i o dvě hodiny dříve? Ne, to nikoho nezajímá, vy si přece jezdíte hrát a máte to jako zábavu. Co na tom, že na vás je obrovská zodpovědnost za hladký průběh akce, zodpovědnost mít vše v perfektním stavu, aby vše proběhlo hladce, mít zajištěné lidí, které musíte bezpečně dopravit ke klientovi a zajistit, že vše na místě proběhne v té nejvyšší kvalitě. Vedle této neznalosti tu pak máme neférové jednání ze strany vedení, kdy se zaměstnancům předkládají informace značně zkreslené a ohnuté, jak se to vedení hodí a jsou přesvědčení, že zaměstnanci to nepoznají a budou jim to věřit. Příkladem může být dotazník spokojenosti, kdy víte, jak jej váš tým vyplnil, ale na prezentaci výsledků se toto hodnocení naprosto nikde neprojevilo – kam asi zmizelo? No a pak tu máme nerovné zacházení salesového týmu a ostatních zaměstnanců. Ano chápu, že obchodní tým je základním kamenem a bez něj to fungovat nebude a samozřejmě to člověk respektuje, ale zde se naprosto viditelně tým protěžuje. Dejme si příklad: tým sales má několik placených teambuildingů a rádoby porad mimo firmu, ale jiné oddělení nemůže jít společně ani na kafe. Také se stále dozvídáte, jak jste nahraditelní a přeplácený (váš plat je hluboko pod průměrnou mzdou) a že si chodíte hrát. Co na tom, že za 8 let fungování, to byli právě lidé z tohoto týmu, kteří toto oddělení postavili z 0 na fungující tým o několika lidech a nespočet akcí, s řadou spokojených klientů. Je to práce lidí z týmu, kteří tomu dali maximum.
Třešničkou na dortu je už jen samotné vybírání vedoucích pozic v posledních dvou letech, kdy na pozicích jsou lidé, kteří problematice nerozumí, nemají zájem, neustále vás kritizují, mají agresivní jednání, nastavují vám cíle mimo mísu, tak aby nebylo možné je splnit, natož aby něco z vaší práce ocenili. Atmosféra je naprosto neúnosná, těžká a tísnivá. A tak vám během půl roku dá výpověď celý tým, ale ani to nikoho nezajímá, nikomu to nepřijde divné, nikdo se neptá, proč se to stalo, firma je přece nepotřebuje a stejně to dělali špatně.
Možná by nebylo od věci, kdyby si vedení uvědomilo, že zaměstnanci nejsou hloupí. Kdyby se zajímali, jak procesy na jednotlivých odděleních fungují a když už to neví, kdyby alespoň naslouchali, co jim lidé z daného týmu říkají. Nepředpokládat, že tam jste jen lidé, kteří se přiživují na firmě, co chtějí jen ždímat firmu a nedělat ze zaměstnanců hloupé ovce. Rozhodují o vás lidé z vedení, kteří si ani jednou akci nezkusili, nešli se ani na jednu podívat, ale vědí, že vy to děláte špatně. Tímto zdravím vedení a doufám, že se alespoň malinko zamyslí nad obsahem sdělení výše.
Můj čas ve firmě byl opravdu zajímavý a většinu chvílí jsem si užíval. Měl jsem štěstí na skvělý tým, se kterým jsme spolupracovali, a práce mě bavila. Nicméně, od doby, co přišlo nové vedení, vidím, že se situace rapidně změnila. Na začátku jsem byl nadšený z toho, jak firma vždycky mluvila o tom, jak si váží svých zaměstnanců. Bohužel nyní mám pocit, že to byly jen prázdná slova. Vedení se zdá, že upřednostňuje zisk nade vším ostatním. Důsledky toho jsou jasné – lidé se cítí spíš jako čísla v tabulce než jako cenní členové týmu. Komunikace z vedení často postrádá lidský přístup a zaměřuje se na striktní kontrolu, místo aby podporovala otevřené diskuze a sdílení nápadů.
Mnozí zaměstnanci zažívají atmosféru strachu, což není žádná sranda. Myslím, že by bylo skvělé, kdyby se vedení zaměřilo na budování důvěry a otevřenější přístup. Lepší komunikace a empatie by mohly výrazně zlepšit morálku týmu a celkovou atmosféru ve firmě. Když lidé vědí, že jsou respektováni a cenní, přináší to mnohem lepší výsledky.
U mne osobně bylo vrcholem to, že po tom, co vedení komunikovalo na všechny zaměstnance celoplošné zvedání mezd, tak ta má byla snížena. :D
Naprosto nelidské chování některých lidí z vedení, nátlak a negativní motivace. Nekorektní jednání, kdy byly sliby při pohovorech, ale realita byla naprosto jiná. Čistá mzda je cca 28000kč. Za služební auto se platí. Neférové chování při mém odchodu. Většina pracovní doby je vyhledávání kontaktů a Cold call.
Jak by mi to sedlo ve společnosti MultiSport Benefit, s.r.o.?
MultiSport poskytuje velmi příjemné neformální prostředí, kde můžete skloubit pracovní život s osobním.
MS poskytuje řadu skvělých benefitů a na všem se lze vždy domluvit, protože zde pracují všichni lidsky.
Každé úterý a čtvrtek jsou v kuchyňce svačinky (ovoce, zelenina, jiné dobrůtky) a v relax zóně najdete i masážní křesla ;)
I vedení a manažeři se ke svým podřízeným chovají s respektem a podporují růst samotných zaměstanců.
Neformální pracovní atmosféru
Jelikož zde pracují lidé s otevřenými dveřmi a rádi se spolu sejdou i po práci někde venku.
Jsme mladý energický kolektiv, mj. máme k dispozici např. čerstvé ovoce, opravdu vynikající kávu a jednou za půl roku nám vždy uspořádají Den zdraví - celý den v duchu zdravé výživy, dobrých rad a sportu:)
Zaujala / nezaujala vás firma MultiSport Benefit, s.r.o.?