Vzdělávání zaměstnanců. Možnost dělat řemeslo Swengu kvalitně. Lokalita.
V našem týmu byl malý důraz na teamwork, málo teambuildingů. Oproti jiným IT firmám spousta starostí s vybavením - koupit novou myš byl problém. Kdo si na začátku nevyjednal hodně peněz, byl pak bez vidiny větší možnosti růstu mzdy. Netransparentní mzdové hodnocení napříč firmou.
Chápeme subjektivní hodnocení našeho bývalého kolegy, ale pravdou je, že v Profinitu obecně hodně dbáme na vzájemné vztahy mezi kolegy v týmu i na to, aby tým dobře fungoval. Teambuildingy probíhají jak na úrovni projektů, tak na úrovni celé společnosti (průměrně máme 3 celofiremní a několik projektových akcí ročně). Bohužel za doby covidu byly tyto akce z důvodu státních restrikcí omezeny, ale letos se opět rozjíždí. - Pokud u nás některý ze zaměstnanců potřebuje nové vybavení, požádá IT oddělení. (někdy je potřeba schválení nadřízeného, ale to je asi všude běžná praxe) - Co se týče financí, každý zaměstnanec si sám může kdykoliv sjednat schůzku se zodpovědným manažerem a své finanční požadavky na ni probrat.
Jedná se o stabilní, přátelskou a férovou firmu s jasnou vizí a širokým záběrem v oblasti IT, od SW vývoje přes údržbu, rozvoj a integrace až po datové sklady, BI a BigData/Data Science, se zajímavými zákazníky, projekty i produkty, včetně spolupráce s univerzitami.
Lze se na kohokoliv obrátit pro radu, systematicky se vzdělávat a zohlednit své pracovní preference.
Pomalu se zvyšující administrativní nároky, stále ovšem na rozumné a únosné mezi.
Práci, co dává hlubší smysl
Řešíme konkrétní potřeby zákazníků, ať již důležité interní nebo veřejně viditelné, a některá řešení používají sto tisíce jejich klientů.
Rozvíjíme a vzděláváme zaměstnance a nasloucháme jejich pracovním preferencím.
Věnujeme se inovacím a rozvíjíme vlastní produkty.
Působíme dlouho na trhu a stále rosteme. I v době pandemie jsme udrželi mírný růst, nepropouštělo se, ani se nesnižovaly platy.
Nejvíce oceňuji kvalitní kolegy a široké zaměření Profinitu. Mám zkušenost, že když mě daný projekt / tým přestane bavit, stačí říct preference a těšit se na nový. Postup si zde zasloužím zkušenostmi, ne politikařením.
Obecně práce na dodavatelské straně není pro každého. I to se ale dá vyřešit interními projekty nebo zapojením do vývoje nových produktů.
Neformální a přátelská atmosféra bez korporátních "her".
Kolegové, na které se mohu spolehnout - Profinit si zakládá na upřímnosti mezi kolegy i navenek i v nepříjemných situacích a na lidech, kteří umí vzít za práci, nejen mluvit.
Velký výběr různých projektů, podle možností se dá domluvit mnoho typů práce.
Pro juniory možnost naučit se SW vývoj nebo vedení týmů pořádně a poctivě.
Většina vývoje je SW na zakázku, což občas nabízí jen omezené možnosti vymýšlet vlastní řešení, případně produkty dlouhodobě rozvíjet.
Profinit si váží svých lidí a v mé osobní zkušenosti se to ukazuje např. tím, že se mi snaží vycházet vstříc, zvažují mé nápady, umožňují mi autonomii bez mikromanagementu, mají pochopení pro rodinné důvody a nedzráhají se mimo finančních odměn oceňovat a motivovat i slovně.
Ve firmě je plochá struktura, většinu věcí je možné řešit napřímo s nadřízenými.