Ve výrobním útvaru se toho hodně za mé přítomnosti změnilo k dobrému, sezóny se plánují 2 roky do předu, organizační struktura je velmi dobrá, spolupráce s uměleckými soubory je také hodnocena kladně. Výborné technické zázemí. Výrobní útvar se stále posouvá dopředu ať po technické stránce, tak po organizační. Kvalifikovanost a profesionalita personálu výrobního útvaru roste.
Bohužel stále rostoucí tlak na velikost, originalitu a počet premiér si vybírá daň. Zaměstnanci jsou přetížení a demotivovaní, Finanční odměna je bídná a řemeslo v této instituci není adekvátně ohodnoceno. Roste dlouhodobá frustrace zaměstnanců. Bohužel nemáme nástroje na finanční motivaci a vyrovnávání tlaků. Spolupráce s některými scénografy a výtvarníky je velmi obtížná. Síla Ega a lidská hloupost také dokáže znepříjemnit spolupráci. Negativně hodnotím také spolupráci s útvarem techniky. Za mě nejslabší článek divadla. Nekompetentní pracovníci, nulový přístup k práci, nespolehlivost, hrubost. Nikde jsem se nesetkal s tak otřesným přístupem k práci. Bohužel to ale není jen o lidech, ale také o pracovních podmínkách a přístupu k nim.
V tomto útvaru snad každý někdy narazí na požadavky, se kterými se ještě doposud nesetkal. V tu chvíli je třeba začít pátrat a hledat, učit se, zkoušet a na konci splnit zadaný úkol. Výrobní útvar má ve vedení mladé progresivní jedince, kteří chtějí držet krok s technologiemi a jsou si vědomi toho, že školení nových postupů, principů a technologií je nezbytnou součástí jak generovat šikovné a odborně vzdělané zaměstnance.
Náročné úkoly
Je třeba mít velmi široký záběr v rámci znalosti různého specifika a spektra materiálů, znát jejich vlastnosti, chování při různých podmínkách a jejich technologické zpracování. Ne vždy je snadné splnit představy výtvarníků, které někdy popírají fyzikální či mechanické zákony tak, aby vše vypadalo, fungovalo a přežilo chod a činnost divadelního prostředí.
Zaujala / nezaujala vás firma Jihočeské divadlo, příspěvková organizace?
U této firmy máme ještě 1 komentář, ale nejsme si zatím na 100 % jistí, že jej opravdu psal zaměstnanec. Jaký je rozdíl mezi potvrzeným a nepotvrzeným hodnocením?