Ústav experimentální medicíny AV ČR, v.v.i.

Výzkum a vývoj v oblasti přírodních a technických věd

Flexibilní pracovní doba, snaha zlepšovat pracovní podmínky, výuka cizího jazyka plně hrazená zaměstnavatelem, nějaké benefity v podobě poukazů na kulturu nebo příspěvků na stravování, možnost home-officu v době pandemie Covid-19, kantýna v areálu zaměstnání.
Napsáno:červen 2021

Vždy jsem považoval ÚEM za velmi přátelské prostředí.
Napsáno:červen 2021

Dobrá komunikace s vedením i THS, zajímavé benefity
Zkvalitnit IT zázemí

Možnost kariérního postupu
Je zde možnost, po určité době a dosažených výsledcích velmi dobré kvality, založit vlastní vědeckou skupinu nebo získat práci na nějakém zahraničním pracovišti

Práci v mezinárodním prostředí
Každá skupina má kontakty a spolupráce se zahraničními pracovišti. Pro mladé je možnost zahraničních stáží krátko i dlouhodobích. Ve skupinách pracují mnohdy zahraniční studenti či vědečtí pracovníci.
Napsáno:červen 2021

Velmi zajímavá a nevšední práce, rozumná a otevřená komunikace s vedením ústavu i vedením laboratoře, individuální přístup a časová flexibilita. Velmi podnětné prostředí. Benefity: podpora studia jazyků, studijní volno, sickdays ,příspěvek na stravování, možnost využití sportovních aktivit v areálu.

Neformální pracovní atmosféru
Pracují zde nejen čeští, ale i zahraniční vědci a studenti. Všechny laboratoře spolupracují s dalšími laboratořemi nejen zde v Čechách, ale i ve světě. Kolegové z jiných laboratoří jsou ochotni pomoci, i když je jejich obor odlišný.

Práci v mezinárodním prostředí
Na našem ústavu pracují a studují zahraniční vědci a studenti. Laboratoře udržují a navazují nové mezinárodní kontakty pro spolupráci na projektech, Studenti mohou pak vyjíždět na stáže.
Napsáno:červen 2021

V rámci pracovní náplně je možné často cestovat.
Dříve bývala naše práce časově flexibilní a záleželo především na odvedené práci, publikacích, výsledkách. O tento benefit jsme nedávno přišli a pracovní dobu si musíme odsedět fyzicky v práci. Je to výrazně demotivující, co se týká ochoty pracovat přes čas doma. Což jsme dělávali běžně a fungovalo to.
Napsáno:červen 2021

Bohužel v dnešní době nevidím moc kladů. Dřív se mi líbila flexibilita naší práce, mohla jse jeden den být až do noci na mikroskopu a druhý jsem si pracovala z domu. nyní je vše hlídané a já již nemám chuť pracovat ve svém volnu, pokud to není nikde zapsané. Ne vždy si dovedu práci z domu naplánovat dopředu, často se to odvíjí od aktuálních experimentů. Líbí se mi volnost v práci v tom smyslu, že si mohu psát projekty, na kterých chci pracovat. Na druhou stranu jsem zahlcena prací na, která se netýká projektů, na kterých jsem přímo zaměstnaná. A výsledkem je to, že vlastně nemám čas na sepisování publikací a psaní projektů v regulérní pracovní době. Nebýt půlky našeho kolektivu, který mě k práci motivuje, tak už bych tu nebyla.
Tato odpověď byla zahrnuta v předchozím komentáři. Vadí mi nekoncepčnost naší vedoucí a to, že každému měří jiným metrem.
Napsáno:červen 2021

Možnost učit se novým věcem.
Řetězení smluv na dobu určitou. Nejistota do budoucna, protože je to práce zcela závislá na grantových prostředcích i co se týče materiálu k výzkumu i mzdových prostředků.
Napsáno:červenec 2021

Nejvíce jsem spokojena s možností flexibility a skloubení práce a soukromého života. Také velmi oceňuji možnosti stáží a konferencí, které nám v době covidové velmi chybí a brzdí naši práci. Samozřejmě vždy je to o lidech, problémy byly a budou.
Vylepšení se najde samozřejmě x: přehledná brožurka v ČJ i AJ pro nové zaměstnance (CO, KDE, JAK); schránka nápadů; seminář na téma Rodina na pracovišti (místní nešvar); přehlednější intranet (a tom se pracuje, hurá) atd...
Napsáno:červen 2021

Možnost samostatného a tvůrčího plnění pracovních povinností, pružná pracovní doba, přiměřené benefity, možnost obědů v místě, příjemné prostředí areálu
Interní komunikace
Napsáno:červen 2021

Možnost poměrně pružné pracovní doby, výhoda obědů v areálu, snaha vrcholového managementu vyjít svým zaměstnancům vstříc.
Nedomyšlenost a nekoncepčnost vědní politiky, vzájemný nezájem lidi o práci druheho (může být způsoben i zahlcením jinou než odbornou prací, např. výkaznictvím).
Napsáno:červen 2021

Zaujala / nezaujala vás firma Ústav experimentální medicíny AV ČR, v.v.i.?