Rektorát VUT
Univerzitní sport
Vysoké učení technické v Brně image+4

Vysoké učení technické v Brně

Terciární vzdělávání

Začali jsme v roce 1899 se 4 profesory. Dnes máme 8 fakult, 3 vysokoškolské ústavy a více než 17 tisíc studentů. Jsme mezinárodně respektovanou vzdělávací a výzkumnou institucí. Nabízíme: 8 týdnů dovolené pro akademické pracovníky, 6 týdnů pro ostatní zaměstnance, příspěvek na penzijní připojištění, doplňkové penzijní spoření nebo DIP, stravenkový paušál nebo cenově zvýhodněné stravování v menzách, výhodný tarif na mobilní telefony pro soukromé účely, jazykové a další kurzy, kartu Edenred.

Erudice a řada největších odborníků v oboru. Možnost flexibilní práce, která je ovšem omezovaná nesmyslně některými vedoucími Smysl práce
Autoritativní způsob řízení Top-down management v oblasti, kde vedoucí nerozumí detailům práce podřízených. Micromanagement
Z oddělení:Výzkum, vývoj
Napsáno:březen 2026

V poslední době se dějí alespoň nějaké změny k lepšímu.
1) Výuka není na prvním místě. 2) Škola má pak špatnou pověst. 3) Není podpora tvorby nových učebních podkladů. 4) Zkostnatělý systém ve kterém je těžké prosadit nějakou změnu k lepšímu.
Napsáno:březen 2026

VUT je moje Alma Mater Pracuji zde více než 35 let Je to špičková technika Mám to blízko do mého bydliště
Není nic

Benefity.
Napsáno:březen 2026

Jak by mi to sedlo ve společnosti Vysoké učení technické v Brně?
Do nedávna to byl určitý karierní růst a volnost a pestrost v pracovní činnosti (pedagogika, výzkum, posudku apod.)
Naprostor nesmyslný důraz vedení školy na publikační činnost, na všelijaké hodnocení založení na nesmyslných H faktory apod. Přičemž je zřejmé, že ten kdo má tyto faktory nejvyšší tak je obvykle v praxi zcela nepoužitelný. Píší se články jen pro články. Oceňováni jsou tak na VUT lidé, kteří se v tomto z hlediska společnosti nesmyslném systému vyznají, bez ohledu na jejich skutečné znalosti. Bohužel je na tom založená i značná část financování školy.... - Dále mění se pravidla hry nastavená na začátku - viz např. aplikace dokt. příjmu na existující studenty. - Obrovská administrativa na škole, která vlastně brání v individuálních činnostech zaměstnanců.
Z oddělení:Výzkum, vývoj
Napsáno:březen 2026

- velmi slušné a respektující chování a ochota ke spolupráci mezi všemi kolegy - příležitost k dalšímu vzdělávání - možnost samostatné i týmové práce - snaha o zkvalitnění prostředí i přes přes určité obtíže v historicky původních budovách
- celkově spíše nižší průměrné platy - složitější dohledávání starších dokumentů
Napsáno:březen 2026

Relativně volná pracovní doba. Práce se studenty zejména vyšších ročníků.
Výší platu. Vedoucími pracovníky. Nesmyslnými agendami a jejich neustálé změně. Vybavení výuky - nelze nakoupit špičkové vybavení ani pro studenty.
Napsáno:březen 2026

Na VUT pracuji 50 let. Nyní jen na částečný úvazek, takže nemohu hodnotit.
Rostoucí a komplikovanější administrativa.
Napsáno:březen 2026

Práce na VUT mi otevřela oči. Už vím, že to není o škole, ale o tom, jak škole vydělat peníze. Učit studenty je druhotné..
Téměř se vším. Vázne komunikace, nekompetentní vedení, nulové manažerského schopnosti, žádná vize budoucího směřování ani koncepce. Nulová udržitelnost výuky v rámci zastoupení erudovaných pracovníků.

korektní jednání pracovní prostředí
Napsáno:březen 2026
Zaujala / nezaujala vás firma Vysoké učení technické v Brně?