27. dubna

Threat Intelligence Consultant pro ESET - ESET software spol. s r.o.

To, co začalo nápadem několika přátel, se rozrostlo do jedné z největších antivirových firem světa.

V roce 2022 společnost ESET spustila globální divizi Corporate Solutions, která se zaměřuje na podporu velkých společností a veřejných institucí pomocí na míru šitých kyberbezpečnostních řešení. V rámci této iniciativy divize Corporate Solutions rozšiřuje svou oblast Private Threat Intelligence a dodává specifickou TI našim globálním korporátním klientům. Hledáme zkušeného CTI konzultanta, který bude podporovat klientské diskuse o našich CTI produktech a službách.

Jako Threat Intelligence Consultant v rámci divize Corporate Solutions společnosti ESET budete působit jako strategický most mezi špičkovými schopnostmi ESET v oblasti threat intelligence a klienty, kteří se na ně spoléhají. Budete úzce spolupracovat s regionálními Key Account Managery (KAM) při podpoře presales aktivit, přípravě odpovědí do výběrových řízení a při dodávání na míru přizpůsobených CTI výstupů, které osloví jak technické týmy, tak i vrcholové vedení.

Jedná se o všestrannou, klientsky orientovanou roli napříč různými odvětvími a typy zákazníků, která přímo přispívá k tomu, aby byl ESET vnímán jako důvěryhodný partner v oblasti kybernetické bezpečnosti — podpořený více než 30 lety vlastního výzkumu a technologických inovací. Budete hrát klíčovou roli při rozšiřování nabídky Private Threat Intelligence společnosti ESET a podpoře růstu divize Corporate Solutions.

Vaše odpovědnosti:

• Podpora regionálních KAM při jednáních s klienty napříč portfoliem ESET CTI, poskytování technické a produktové expertízy
  • Příspěvek k CTI tendrům a presales aktivitám sladěním schopností ESET s potřebami klientů
  • Podpora KAM a CTI Managera při přípravě hodnotově orientovaných business review pro vedení
  • Profilování klientů za účelem pochopení CTI požadavků a přizpůsobení zpravodajských výstupů
  • Koordinace integrace CTI platforem, STIX/TAXII feedů a automatizovaného sdílení intelligence s technickými týmy klientů
  • Přizpůsobování intelligence z datových zdrojů ESET tak, aby vyhovovala zakázkovým požadavkům CTI služeb
  • Poskytování technických hloubkových prezentací a podpory při řešení problémů pro KAM a klienty
  • Identifikace a integrace relevantních OSINT zdrojů pro obohacení ESET threat intelligence
  • Dodávání mitigačních doporučení a guidance na základě ESET TI dat, výzkumu a OSINT
  • Sladění CTI aktivit s průmyslovými rámci (např. NIST CSF, MITRE ATT&CK)
  • Budování důvěryhodných vztahů s klienty a podpora identifikace příležitostí k rozšíření hodnoty CTI programů

Naše požadavky:

Zkušenosti a technické znalosti:

• 5+ let v oblasti kybernetické bezpečnosti, z toho alespoň 2 roky v threat intelligence operacích nebo managementu
  • Zkušenosti v zákaznicky orientovaných rolích v oblasti kybernetické bezpečnosti, včetně briefingů pro vedení a technické týmy
  • Silná expertíza v MITRE ATT&CK, STIX/TAXII a threat intelligence platformách
  • Znalost threat huntingu, analýzy intelligence a strukturovaných analytických technik
  • Praktické zkušenosti se SIEM systémy, TI platformami (např. OpenCTI), threat feedy a nástroji pro security orchestration
  • Dobrá znalost NIST Cybersecurity Frameworku a integrace TI do compliance programů
  • Znalost komunit pro sdílení intelligence, ISAC a vládních iniciativ pro sdílení informací
  • Zkušenosti s incident response, digitální forenzikou nebo security operations jsou výhodou

Dovednosti a kompetence:

• Výborné komunikační schopnosti, schopnost vysvětlovat komplexní témata technickému, netechnickému i exekutivnímu publiku
  • Silné schopnosti práce se stakeholdery a budování mezifunkčních vztahů
  • Schopnost samostatně navrhovat, podporovat a realizovat programové iniciativy
  • Ochota cestovat do zahraničí dle potřeby
  • V závislosti na požadavcích klientů a partnerství může být po kandidátech vyžadováno získání nebo udržování příslušných vládních bezpečnostních prověrek.

Co ESET nabízí:

• Smysluplnou roli s reálným dopadem na růst firmy
  • Prostor ovlivnit strategii a směr marketingu v ESET
  • Flexibilní pracovní dobu, práce 3 dny z krásných kanceláří kousek od Ortenova náměstí na Praze 7 a 2 dny z domova
  • Tým, který bere marketing jako partnera byznysu
  • Řada benefitů – týden dovolené navíc, sick days, kafeterii (polohovatelné stoly, možnost příspěvku např. na penzijní připojištění, životní pojištění, multisport kartu), vzdělávací kurzy, firemní knihovnu, angličtinu hrazenou zaměstnavatelem, masáže, slevy u partnerů a další.
  • Finanční bonusy vyplácené 2x ročně na základě pracovního výkonu a výkonu společnosti;
  • Plně hrazené stravné v ceně 170 Kč/den ve formě stravenkového paušálu;
  • Věrnostní program – dovolená navíc a finanční bonus po odpracování 5 a více let;
  • 1x měsíčně koučing plně hrazený firmou;
  • Asistenční program pro zaměstnance;
  • Finanční podpora při důležitých životních událostech (svatba, narození dítěte);
  • K dispozici čerstvé ovoce a zelenina, čaj, káva a nealko v kanceláři;
  • Možnost dalšího vzdělávání a osobního rozvoje.

Zní to zajímavě? Dej nám o sobě vědět.

Vzdělávací kurzy, školení, Stravenky/příspěvek na stravování, Dovolená 5 týdnů, Možnost občasné práce z domova, Občerstvení na pracovišti, Kafetérie, Mobilní telefon, Bonusy/prémie, Flexibilní začátek/konec pracovní doby, Účast na zahraničních konferencích, Profesní/osobní kouč, Notebook, Dog-friendly office, Sleva na firemní výrobky/služby

Na dobu určitou
Středoškolské nebo odborné vyučení s maturitou
Čeština (Středně pokročilá), Angličtina (Výborná)