To, co začalo nápadem několika přátel, se rozrostlo do jedné z největších antivirových firem světa.
V roce 2022 společnost ESET spustila globální divizi Corporate Solutions, která se zaměřuje na podporu velkých společností a veřejných institucí pomocí na míru šitých kyberbezpečnostních řešení. V rámci této iniciativy divize Corporate Solutions rozšiřuje svou oblast Private Threat Intelligence a dodává specifickou TI našim globálním korporátním klientům. Hledáme zkušeného CTI konzultanta, který bude podporovat klientské diskuse o našich CTI produktech a službách.
Jako Threat Intelligence Consultant v rámci divize Corporate Solutions společnosti ESET budete působit jako strategický most mezi špičkovými schopnostmi ESET v oblasti threat intelligence a klienty, kteří se na ně spoléhají. Budete úzce spolupracovat s regionálními Key Account Managery (KAM) při podpoře presales aktivit, přípravě odpovědí do výběrových řízení a při dodávání na míru přizpůsobených CTI výstupů, které osloví jak technické týmy, tak i vrcholové vedení.
Jedná se o všestrannou, klientsky orientovanou roli napříč různými odvětvími a typy zákazníků, která přímo přispívá k tomu, aby byl ESET vnímán jako důvěryhodný partner v oblasti kybernetické bezpečnosti — podpořený více než 30 lety vlastního výzkumu a technologických inovací. Budete hrát klíčovou roli při rozšiřování nabídky Private Threat Intelligence společnosti ESET a podpoře růstu divize Corporate Solutions.
Vaše odpovědnosti:
- Podpora regionálních KAM při jednáních s klienty napříč portfoliem ESET CTI, poskytování technické a produktové expertízy
- Příspěvek k CTI tendrům a presales aktivitám sladěním schopností ESET s potřebami klientů
- Podpora KAM a CTI Managera při přípravě hodnotově orientovaných business review pro vedení
- Profilování klientů za účelem pochopení CTI požadavků a přizpůsobení zpravodajských výstupů
- Koordinace integrace CTI platforem, STIX/TAXII feedů a automatizovaného sdílení intelligence s technickými týmy klientů
- Přizpůsobování intelligence z datových zdrojů ESET tak, aby vyhovovala zakázkovým požadavkům CTI služeb
- Poskytování technických hloubkových prezentací a podpory při řešení problémů pro KAM a klienty
- Identifikace a integrace relevantních OSINT zdrojů pro obohacení ESET threat intelligence
- Dodávání mitigačních doporučení a guidance na základě ESET TI dat, výzkumu a OSINT
- Sladění CTI aktivit s průmyslovými rámci (např. NIST CSF, MITRE ATT&CK)
- Budování důvěryhodných vztahů s klienty a podpora identifikace příležitostí k rozšíření hodnoty CTI programů
Naše požadavky:
Zkušenosti a technické znalosti:
- 5+ let v oblasti kybernetické bezpečnosti, z toho alespoň 2 roky v threat intelligence operacích nebo managementu
- Zkušenosti v zákaznicky orientovaných rolích v oblasti kybernetické bezpečnosti, včetně briefingů pro vedení a technické týmy
- Silná expertíza v MITRE ATT&CK, STIX/TAXII a threat intelligence platformách
- Znalost threat huntingu, analýzy intelligence a strukturovaných analytických technik
- Praktické zkušenosti se SIEM systémy, TI platformami (např. OpenCTI), threat feedy a nástroji pro security orchestration
- Dobrá znalost NIST Cybersecurity Frameworku a integrace TI do compliance programů
- Znalost komunit pro sdílení intelligence, ISAC a vládních iniciativ pro sdílení informací
- Zkušenosti s incident response, digitální forenzikou nebo security operations jsou výhodou
Dovednosti a kompetence:
- Výborné komunikační schopnosti, schopnost vysvětlovat komplexní témata technickému, netechnickému i exekutivnímu publiku
- Silné schopnosti práce se stakeholdery a budování mezifunkčních vztahů
- Schopnost samostatně navrhovat, podporovat a realizovat programové iniciativy
- Ochota cestovat do zahraničí dle potřeby
- V závislosti na požadavcích klientů a partnerství může být po kandidátech vyžadováno získání nebo udržování příslušných vládních bezpečnostních prověrek.
Co ESET nabízí:
- Smysluplnou roli s reálným dopadem na růst firmy
- Prostor ovlivnit strategii a směr marketingu v ESET
- Flexibilní pracovní dobu, práce 3 dny z krásných kanceláří kousek od Ortenova náměstí na Praze 7 a 2 dny z domova
- Tým, který bere marketing jako partnera byznysu
- Řada benefitů – týden dovolené navíc, sick days, kafeterii (polohovatelné stoly, možnost příspěvku např. na penzijní připojištění, životní pojištění, multisport kartu), vzdělávací kurzy, firemní knihovnu, angličtinu hrazenou zaměstnavatelem, masáže, slevy u partnerů a další.
- Finanční bonusy vyplácené 2x ročně na základě pracovního výkonu a výkonu společnosti;
- Plně hrazené stravné v ceně 170 Kč/den ve formě stravenkového paušálu;
- Věrnostní program – dovolená navíc a finanční bonus po odpracování 5 a více let;
- 1x měsíčně koučing plně hrazený firmou;
- Asistenční program pro zaměstnance;
- Finanční podpora při důležitých životních událostech (svatba, narození dítěte);
- K dispozici čerstvé ovoce a zelenina, čaj, káva a nealko v kanceláři;
- Možnost dalšího vzdělávání a osobního rozvoje.
Zní to zajímavě? Dej nám o sobě vědět.