13. října

Specialista/ka PR a komunikace - OBRAZ - Obránci zvířat, z. s.

39 000 – 55 000 Kč/měsíc
OBRAZ – Obránci zvířat je nezisková organizace založená za účelem aktivní a efektivní ochrany zvířat. Naší vizí je společnost, která nebude zvířata vnímat jako zdroje lidského užitku, ale jako živé bytosti s vlastními zájmy, které mají být z etických důvodů respektovány. Jsme si vědomi toho, že se jedná o vizi současné situaci velmi vzdálenou, proto se ve své praktické činnosti zaměřujeme na dílčí kroky, kterými lze současný přístup společnosti ke zvířatům zlepšovat a postupně přibližovat naší dlouhodobé vizi. Za několik let činnosti jsme se v Česku úspěšně zasadili o zákaz kožešinových farem a zákaz klecových chovů slepic.

Představte si, že díky Vám se příběhy zvířat dostanou do médií k lidem, kteří o nich dosud neslyšeli. Každý článek, rozhovor nebo reportáž, kterou vytvoříte, jim může otevřít oči a změnit způsob, jakým o zvířatech přemýšlejí. Pokud cítíte, že nehledáte „jen práci“, ale příležitost konat skutečnou změnu — jste to Vy, koho hledáme.

Bez Vás se životy hospodářských zvířat nikdy nezmění. Ale s Vámi? Společně můžeme přes média vyprávět příběhy, které zasáhnou.

Co budete dělat:

• Propojíte OBRAZ s novináři a redakcemi – — budete člověkem, který dokáže zajistit našim tématům prostor
  • Vyhledávat nové příležitosti pro zviditelnění témat (např. podcast, blog nebo pravidelný pořad)
  • Podílet se na zlepšování komunikační strategie tak, aby oslovila víc lidí a získala pro zvířata větší podporu veřejnosti
  • Psát tiskové zprávy, komentáře, dělat rozhovory a připravovat mediální výstupy, které čtenáře osloví a inspirují ho k akci
  • Monitorovat média, vyhodnocovat dopad komunikace — jen to, co sledujeme a vyhodnocujeme, může opravdu růst
  • V případě potřeby budete schopni zastoupit tiskového mluvčího

Co od Vás očekáváme:

• Máte za sebou zkušenosti s PR, novinařinou nebo mediální komunikací — ať už z agentury, redakce nebo neziskového prostředí.
  • Nebojíte se volat novinářům, prosazovat své nápady a vystoupit na veřejnosti, když je potřeba
  • Strategické a analytické myšlení
  • Cit pro jazyk, jste schopni pracovat s příběhy
  • Samostatnost, iniciativu, rychlost reakce
  • Zájem o ochranu zvířat — chcete víc než „dobrou práci“

Co Vám nabízíme:

• Práci, ve které každý den uvidíte smysl a tým lidí, kteří drží při sobě
  • Flexibilitu, pravidelný home office a work-life balance
  • Prostor pro kreativitu, profesní růst, sdílení zkušeností, ovlivnění komunikace celého hnutí
  • Smlouvu na HPP, nástupní mzdu od 39.000 do 55.000 Kč + 2.200 Kč stravenkový paušál
  • Dotovanou Multisport kartu za 500 Kč měsíčně a 5 týdnů dovolené

Zaujala Vás tato pozice?
👉 Pošlete nám svou přihlášku.

Zašlete životopis a opravdu prosíme i motivační dopis – proč chcete dělat PR pro OBRAZ.

Individuální rozvržení pracovní doby, Stravenky/příspěvek na stravování, Možnost občasné práce z domova, Flexibilní začátek/konec pracovní doby, Občerstvení na pracovišti, Příspěvek na sport/kulturu/volný čas, Vlastní organizace náplně práce, Dog-friendly office

Plat:
39 000 – 55 000 Kč/měsíc
Středoškolské nebo odborné vyučení s maturitou
Angličtina (Středně pokročilá)