OBRAZ – Obránci zvířat je nezisková organizace založená za účelem aktivní a efektivní ochrany zvířat. Naší vizí je společnost, která nebude zvířata vnímat jako zdroje lidského užitku, ale jako živé bytosti s vlastními zájmy, které mají být z etických důvodů respektovány. Jsme si vědomi toho, že se jedná o vizi současné situaci velmi vzdálenou, proto se ve své praktické činnosti zaměřujeme na dílčí kroky, kterými lze současný přístup společnosti ke zvířatům zlepšovat a postupně přibližovat naší dlouhodobé vizi. Za několik let činnosti jsme se v Česku úspěšně zasadili o zákaz kožešinových farem a zákaz klecových chovů slepic.
Představte si, že díky Vám se příběhy zvířat dostanou do médií k lidem, kteří o nich dosud neslyšeli. Každý článek, rozhovor nebo reportáž, kterou vytvoříte, jim může otevřít oči a změnit způsob, jakým o zvířatech přemýšlejí. Pokud cítíte, že nehledáte „jen práci“, ale příležitost konat skutečnou změnu — jste to Vy, koho hledáme.
Bez Vás se životy hospodářských zvířat nikdy nezmění. Ale s Vámi? Společně můžeme přes média vyprávět příběhy, které zasáhnou.
Co budete dělat:
- Propojíte OBRAZ s novináři a redakcemi – — budete člověkem, který dokáže zajistit našim tématům prostor
- Vyhledávat nové příležitosti pro zviditelnění témat (např. podcast, blog nebo pravidelný pořad)
- Podílet se na zlepšování komunikační strategie tak, aby oslovila víc lidí a získala pro zvířata větší podporu veřejnosti
- Psát tiskové zprávy, komentáře, dělat rozhovory a připravovat mediální výstupy, které čtenáře osloví a inspirují ho k akci
- Monitorovat média, vyhodnocovat dopad komunikace — jen to, co sledujeme a vyhodnocujeme, může opravdu růst
- V případě potřeby budete schopni zastoupit tiskového mluvčího
Co od Vás očekáváme:
- Máte za sebou zkušenosti s PR, novinařinou nebo mediální komunikací — ať už z agentury, redakce nebo neziskového prostředí.
- Nebojíte se volat novinářům, prosazovat své nápady a vystoupit na veřejnosti, když je potřeba
- Strategické a analytické myšlení
- Cit pro jazyk, jste schopni pracovat s příběhy
- Samostatnost, iniciativu, rychlost reakce
- Zájem o ochranu zvířat — chcete víc než „dobrou práci“
Co Vám nabízíme:
- Práci, ve které každý den uvidíte smysl a tým lidí, kteří drží při sobě
- Flexibilitu, pravidelný home office a work-life balance
- Prostor pro kreativitu, profesní růst, sdílení zkušeností, ovlivnění komunikace celého hnutí
- Smlouvu na HPP, nástupní mzdu od 39.000 do 55.000 Kč + 2.200 Kč stravenkový paušál
- Dotovanou Multisport kartu za 500 Kč měsíčně a 5 týdnů dovolené
Zaujala Vás tato pozice?
👉 Pošlete nám svou přihlášku.
Zašlete životopis a opravdu prosíme i motivační dopis – proč chcete dělat PR pro OBRAZ.