No rozhodně by mohli dávat dovolenou. Ne, že jsem po roce měl konečně volno když jsem chtěl já mimo Vánoce. Je zakázáno být nemocný, v opačném případě slyšíte od vedoucí, to já už jsem nemocná 20 let, já už mám zlomenou ruku 20 let, a furt dokola,
Závod v Lanškrouně už něco pamatuje, ale i tak je tam solidní prostředí, závod ve Svitavách je nový, moderní. Nejvíce oceňuji čistotu prostředí, organizovanost, možnost pohybovat pracovní dobou u THP. Velmi mi vyhovuje stravování, možnost objednat si z několika jídel. Dobré je to jak co do kvality, tak i objemem.
Komunikace se zahraničím, jazykové kurzy. Práce s novými technologiemi.
Jde o výrobní závody, takže vše je podřízeno německému vedení a naše vlastní nápady většinou končí v koši, nebo nám je Němci zamítnou a za pár měsíců s nimi přijdou jako se svými.
Člověk si tu připadá trochu jako nevolník, což ale mnoha lidem vyhovuje, protože mají nalinkováno dopředu, co mají dělat. Na druhou stranu je zde díky tomu malá možnost profesního růstu.
Vedoucí pracovníci jdou v první řadě na ruku Němcům a zajímají je jen čísla. Mnoho zaměstnanců by ocenilo poněkud lidštější přístup.
Na začátku vše vypadalo skvěle, dostanete plán zaškolení a po 3 měsících zjistíte, že na Vás nikdo nemá čas, nikdo pořádně vlastně neví, co a jak se má dělat, vše si musíte intuitivně nebo od kolegů z jiných zemí zjistit a ve finále obhajujete práci předchůdců u auditů. Na všechno existuje nějaká instrukce, těmi se všichni ohánějí, ale když si jakoukoli přečte ( v angličtině, nebo v němčině ) 5 lidí, každý si ji vyloží jinak.
Lze se toho hodně naučit. Firma poskytuje dostatek školení.
Nekompetentnost vedení, které není schopné balancovat mezi výsledky a spokojeností zaměstnanců. Čísla mají vždy přednost. Pochvaly jsou formální, naučené. Výtky jsou osobní, nevěcné a urážlivé.
povýšené někdy až vulgární chování nadřízených, neochota poskytnout další vzdělání/školení, chybí mi tu benefity s předchozích firem, náročnost splnit úkoly v průběhu pracovního dne, velký stres (musím končit nejpozději ve 16hod, mám malé děti)
Nespokojenost a nedůvěra s vedením firmy (desinformace, mystifikace, sliby…) Neustálá fluktuace, nejen nadřízených. Zbavování se kvalifikovaných a jazykově zdatných kolegů, ve prospěch ostatních. Nevidím tam bohužel absolutně zájem o lidi, klasický korporátní vzorec: vymačkat z lidí co jde, vyhodit a vyměnit za nové, poslušné “kusy.”
Flexible working hours
Práce je vhodná pro ty, kteří hledají pružnou pracovní dobu. Je potřeba tak jak tak, udělat práci bez ohledu na to, kdy přijdete, či odejdete.
Complex tasks
Protože v Schaeffer Production CZ s.r.o. dostanete tak nejasné zadání, že každý úkol se stane rázem náročným.
Práce mě strašně bavila. Měla jsem skvělej kolektiv a kdybych se nestěhovala někam jinam stále bych tam pracovala. Na práci v Schaeffleru vzpomínám s láskou.
Všude jsou mouchy.. Ale převládají spíše ty lepší dny. :) Opravdu si nemůžu na práci stěžovat.
Did you find Schaeffler Production CZ s.r.o. interesting?