Uvnitř firmy probíhá neustálé politikaření. V pondělí se něco rozhodne, v úterý už to neplatí, ve středu platí něco úplně nového, ve čtvrtek platí pondělí a v pátek to má být hotovo.
Je obrovský rozdíl mezi advokátními pozicemi a back officem. Ale opravdu markantní např. v tech. vybavení, které je pro back office většinou dost zastaralé nebo na běžnou věc jako mobilní telefon, externí monitor vůbec není nárok.
Stresující prostředí.
Musíte si dávat velký pozor, co a jak to řeknete, a to i před kolegy v kanceláři.
Benefity stejné jako u jiných zaměstnavatelů, nicméně vše "navíc" se počítá. Lze získat praxi, přiučit se dost nového.
Přesčasy jsou velmi běžné a ne proto, že by si člověk neuměl uspořádat práci. Za přesčasy nejste odměněni. Jako backoffice tu jste pro advokáty, advokát si leckdy neumí uvědomit, že jen spoluprací se dokáže dosáhnout výsledků.
S kolegy a přátelskou atmosférou mezi ostatními studenty a s možností si plánovat směny jakkoli chci. Také s tím, že později mi byly od nadřízených na rozdíl od mých stejně zkušených kolegů dány větší pravomoci.
Minimální finanční ohodnocení, zastaralé informační systémy a IT vybavení. Jako osoby nestudující práva (já a mí kolegové) na nás nebyl brán od nadřízených ohled.
AK je sice česko-slovenská firma, ale s mezinárodním rozsahem, největší odborníci v ČR se zkušenostmi z mezinárodních AK, v malých lokálních AK se zaměstnanci k takovým projektům nedostanou. Nejlepší praxe pro začínajícího koncipienta.
Opportunity to use foreign languages
AJ, NJ se bere jako samozřejmost, opravdu každodenní využití, jak v ústní, tak písemné formě. Spousta partnerských kanceláří v zahraničí. (to platí nejen pro právníky, ale i podpůrný personál)
Did you find HAVEL & PARTNERS s.r.o., advokátní kancelář interesting?