Spolupráce s kolegy, převážně z těmi co ještě zažili MUZO a.s., byla vždy na vinikající úrovni. 99% z nich naprostí odborníci.
Po odprodeji do zahraničí byly cíleně rozbity vazby mezi kolegy a firma se stala odkladištěm pro neúspěšné spřátelené manažery, byly jim zřízeny nesmyslné funkce bez minimálních znalostí problematiky. Každé odd. podléhá jinému zahraničnímu vedení
takže není možnost jakékoliv změny do budoucna, personální stopstav přínáší systém "vyhodíme pár odborníků ať můžeme přijmout toho známého, co na tom že tu pracují desítky let nebo mají před důchodem". Naprosto otřesná je pak spolupráce a komunikace s personálním, podřízené radši samy odcházejí. Mnoho odd. je outsourcováno (údržba, některé technické odd.). Fy. je vhodná jako dočasná přestupní stanice pro nalezení dlouhodobějšího zaměstnání.
Za mě všecko dobré. Firma nesmrdí korunou, vliv korporátu je minimalizovaný, je tu příjemné prostředí, lidi obvykle normální i pro nepražáka. Novější projekty se píší nejnovějších tech stacků, někde je legacy SW co se postupně přepisuje. Na nich mají příležitost starší vývojáři co těm technologiím ještě stále rozumí.
Je tu hodně vyšších managerů co si přehrávají zodpovědnost jeden na druhého. Jejich rozhodování jde pomalu, nikdo nechce převzít zodpovědnost. První obvyklá reakce je že vás pošlou na někoho jiného, nebo váš email přepošlou. Ale přímí nadřízení jsou obvykle super.
Mají vlastní moderní budovu, hodně míst v kancelářích, je tam klid na práci a hezké prostředí. Dá se domluvit homeoffice.
Máme výborné benefity, moje spolupráce s nadřízeným je skvělá, panuje tu vzájemná důvěra, máme možnost se samostatně rozhodovat, pracuji na mnoha zajímavych projektech.
Bohužel tu není zastupitelnost odborníků - máme tu skvělé experty, ale kdyby se něco stalo (nemoc, změna zaměstanavatele...), není tu žádný odborník, který nahradí odcházejícího experta.