Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group

Pojišťovnictví

Kooperativa bude brzy slavit 35 let a během této doby jsme vyrostli v jednu z největších českých firem s mezinárodním přesahem. Máme více než dva miliony klientů a naším cílem není jen splnit jejich očekávání, ale překonat je. Nechceme být anonymní společností – věříme, že úspěch stojí na porozumění lidem a jejich příběhům. Stejný přístup uplatňujeme i vůči našim zaměstnancům, kterým dáváme prostor pro růst a vždy přistupujeme férově ke všem bez výjimky.

Skvělý výběr benefitů. Přátelský a férový přístup. Možnost HO.
Občas konzervativnější přístup. Zastaralé systémy a aplikace.
Napsáno:prosinec 2024

Na práci v naší agentuře oceňuji nejvíce přátelský a spolupracující kolektiv. Vedením je tým směřován právě ke spolupráci a toxické soupeření, které je tak časté v korporátech, zde prakticky neexistuje.
Celkově lze říci, že v Kooperativě je občas složité protlačit nové nápady přes konzervativnější kolegy. A to čistě proto, že nějaká menší inovace mění zaběhnutý řád, i když by ve výsledku pomohla práci zkvalitnit a zjednodušit. Nicméně je třeba podotknout, že se Kooperativa v tomto přístupu pomalu zlepšuje.

Volnost a samostatnost
V mnoha ohledech člověk může pracovat samostatně a organizovat si svou práci/čas dle svých preferencí. V mém případě jsem na žádný mikromanagement ještě nenarazila.

Práci, co dává hlubší smysl
Práce dává hlubší smysl především proto, že můžu pomáhat lidem a usnadnit jim život. Navíc se firma hodně věnuje tématům v ublasti udržitelnosti a prevence, které z dlouhodobého hlediska dávají smysl. Sami zaměstnanci mohou přispět nejen finančně, ale také v rámci dvou dobrovolnických dnů ročně.
Napsáno:prosinec 2024

Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group image 1
Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group image 2
Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group image 3
Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group placeholder+9

Příležitost pro každého - dynamičnost, multidisciplína, profesionalita.
Reorganizace
Napsáno:říjen 2024

Skvělý kolektiv, nadřízený, široká škála firemních benefitů vč. prevenčních programů a školení. Baví mě provázanost témat v pojišťovně a napříč firmou pracuje skvělý tým lidí a drtivá většina je ochotná podat pomocnou ruku a spolupracovat. Velmi silná firemní kultura a společenský odpovědná se silnou vazbou na komunity, ve kterých působí.
Rychlost inovací by mohla být rychlejší ;)

Příjemné pracovní prostředí
Pro mě je příjemné pracovní prostředí hlavně o lidech a vztazích na pracovišti. Ve firmě pracuji od roku 2005 a musím říci, že Kooperativa je plná skvělých lidí, kteří mají stejné hodnoty, firemní kulturu, jsou sdílní, vzájemně si pomáháme. A co vysíláte ostatním, to se vrací ;)

V Kooperativě současně probíhá několik zásadních dlouhodobých projektů. Více inovujeme a potřebujeme lidi s tahem na branku, vizionáře a dříče. Každý má v Kooperativě svou roli a vzájemně se doplňujeme. A to mě na té firmě baví.
Napsáno:říjen 2024

Jak by mi to sedlo ve společnosti Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group?
Možnost seberealizace, férové ohodnocení, spousta benefitů finančních i nefinančních, možnost práce z domova, lidský přístup
Typické nešvary korporátu - menší pružnost v rozhodování.

Možnost kariérního postupu
Kooperativa je velká firma, jejíž struktura kariérní postup umožňuje, přičemž vedení firmy nebrání dávat možnost schopným lidem. Zároveň se pojišťovna skládá z mnoha rozdílných útvarů, tedy v případě, že se schopný člověk blíží k nějakému vyhoření, může změnit obor, aniž by měnil firmu.

Uplatnění pro starší 50 let
Kooperativa nabízí pozice, kde věk nehraje zásadní roli. Pokud chce uchazeč zůstat aktivní i v důchodovém věku, možnost má. Nemálo kolegů je toho důkazem.
Napsáno:říjen 2024

Mám prostor se vyjádřit, přijít s novými nápady, jsem respektována.
Občas s rychlostí implementace změn v interních systémech
Napsáno:říjen 2024

Staví na lidech; ne pouze na číslech
Napsáno:říjen 2024

Možnost seberozvoje, vzdělávání, příjemné prostředí, mnoho benefitů pro zaměstnance, stabilita, jistota......
Nic podstatného

Rozmanitou práci
Náplň práce klientských poradců je rozmanitá, rozsáhlá. Práce s lidmi dává možnost různých pohledů a názorů. Každý člověk, klient je osobnost a v tom je rovněž rozmanitost.
Napsáno:říjen 2024

Velikost firmy nijak neovlivňuje rodinnou atmosféru. Možnost říci otevřeně svůj názor, hledání společných řešení, snaha o efektivní nastavení procesů a inovace.
Někdy více byrokratických postupů, mezery v nastavení komunikační matice.
Napsáno:říjen 2024

S kompletní všestranností informací, sebevzdělávání, pěkné benefity. komunikativnost a spoustu motivace.
Napsáno:říjen 2024
Zaujala / nezaujala vás firma Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group?