5. října

Aplikační specialista/specialistka pro kamerový systém hl. m. Prahy

Operátor ICT, a. s.
Plynární 1617/10, Praha, – Holešovice

Městský kamerový systém hl. m. Prahy patří mezi klíčové projekty Operátora ICT. Aby spolehlivě fungoval ve dne i v noci, stojí za ním nejen kamerové technologie, ale také aplikační vrstva, servery, úložiště a monitoring. Právě do tohoto prostředí hledáme nového kolegu nebo kolegyni na pozici Aplikační specialista/specialistka pro kamerový systém hl. m. Prahy.

Co tě u nás čeká?

Budeš se podílet na provozu, správě a rozvoji technologií Městského kamerového systému. Těžištěm tvé práce bude aplikační vrstva kamerového a dohledového prostředí – od konfigurace a administrace Video Management Systemu (VMS) přes servery a datová úložiště až po řešení incidentů a technickou podporu. Zejména během prvního roku se dostaneš také přímo do terénu. Poznáš jednotlivé lokality, pracoviště operátorů i datová centra a získáš tak praktický přehled o fungování celého systému a potřebách jeho uživatelů. Díky tomu lépe porozumíš souvislostem, které jsou pro následnou samostatnou práci se systémem důležité. Budeš spolupracovat s kolegy i externími dodavateli a pomáhat udržovat systém dostupný, bezpečný a připravený na další rozvoj.

Čemu se u nás budeš věnovat?

• Budeš zajišťovat provoz a konfiguraci aplikační vrstvy Městského kamerového systému.
  • Budeš administrovat a poskytovat technickou podporu systému Video Management System (VMS), včetně jeho nástavbových vrstev.
  • Budeš se starat o servery a spravovat úložiště videozáznamů i související datová úložiště.
  • Budeš monitorovat provoz kamerového systému a serveroven, vyhodnocovat provozní stavy a podílet se na řešení technických zá vad a incidentů, a to i mimo kancelář fyzicky na lokalitě.
  • Budeš poskytovat technickou podporu uživatelům a operátorům MKS a L3 podporu pro aplikační platformu. Budeš instalovat, konfigurovat a uvádět do provozu nové servery.
  • Budeš spolupracovat s externími dodavateli při servisních zásazích, aktualizacích a dalším rozvoji systémů.
  • Budeš vést provozní a technickou dokumentaci spravovaných systémů a zařízení.
  • Zapojíš se do zajišťování bezpečnosti ICT infrastruktury a ochrany zpracovávaných dat a budeš navrhovat opatření ke snižování provozních a bezpečnostních rizik v souladu s KYBEZ,NIS2 a Best Practice.
  • Budeš se podílet na realizaci dlouhodobých projektů zadávaných Magistrátem hl. m. Prahy a sledovat technologický vývoj v oblasti kamerových a dohledových systémů.

Jak si tě představujeme?

• Umíš se na problém podívat analyticky, hledat příčinu a dotáhnout řešení do konce.
  • Pracuješ pečlivě a zodpovědně a dokážeš si poradit i v situacích, které vyžadují rychlou reakci.
  • Umíš fungovat samostatně, ale zároveň víš, že dobrá spolupráce a komunikace v týmu jsou základ.
  • Máš řidičský průkaz sk. B.
  • Součástí práce je také pohotovost mimo běžnou pracovní dobu. V týmu se v ní pravidelně střídáme a týká se zajištění provozu svěřené infrastruktury.

Co bys měl/a znát a umět?

• MS Office (Word, Excel, Access)
  • Správu účtů v Active Directory
  • Vedení evidence HW a SW
  • Zkušenost s CCTV systémy (HW i SW)
  • Orientaci v síťové infrastruktuře a základní znalosti datových sítí
  • Servisní zásahy a s tím spojenou administrativu
  • Znalost serverů
  • Zkušenost z aplikací kamerového systému z pozice admina/architekta

Co se ti bude hodit navíc?

• Praktická zkušenost se správou prostředí VMware
  • Zkušenost s monitorovacím nástrojem Zabbix
  • Orientace v oblasti kybernetické bezpečnosti a jejích základních principech
  • Hlubší znalost HW komponent a síťových prvků
  • Zkušenosti s technologiemi LAN, WAN a CCTV
  • Zkušenosti se správou a administrací softwaru

Co ti nabízíme?

• Malý tým sedmi kolegů, kde se vzájemně podporujeme a zastupujeme
  • Práci, která má reálný dopad na bezpečnost a fungování města
  • Zázemí jedné z nejmodernějších a nejudržitelnějších budov v Praze, Visionary v Holešovicích, s výhledem, terasou a skvělou dostupností MHD (u metra Nádraží Holešovice)
  • Moderní pracovní prostředí s relax zónami, střešní běžeckou dráhou, venkovním amfiteátrem, komunitní zahradou, sprchami, kolárnou, kavárnou a restaurací přímo v budově
  • Flexibilní pracovní dobu a možnost home office tam, kde to povaha práce umožňuje
  • 5 týdnů dovolené + 5 dní osobního volna
  • Měsíční benefitní systém v hodnotě 1 800 Kč (Edenred, MultiSport, spoření na stáří)
  • Služební notebook a telefon (nebo příspěvek na vlastní telefon), firemní tarif i pro soukromé účely
  • Podporu vzdělávání a profesního růstu
  • Možnost podílet se na rozvoji a provozu významného městského technologického projektu
  • Pohotovosti mimo pracovní dobu jsou v týmu rozdělené mezi jednotlivé techniky

Zaujali jsme tě?

Pošli nám svůj životopis. Motivační dopis není nutný, ale pokud ho přidáš, rádi si ho přečteme.

A pokud si nejsi jistý/á, že splňuješ úplně všechny požadavky, určitě se nám ozvi. Důležitější než stoprocentní shoda je pro nás chuť učit se, technické nadšení a ochota hledat řešení.

Těšíme se! 😊

Bonusy/prémie, Mobilní telefon, Notebook, Příspěvek na penzijní/životní připojištění, Stravenky/příspěvek na stravování, Dovolená 5 týdnů, Občerstvení na pracovišti, Příspěvek na sport/kulturu/volný čas, Zdravotní volno/sickdays, Firemní akce

Kdo hledá:
Operátor ICT, a. s. (Zaměstnavatel)
Místo pracoviště:
Plynární 1617/10, Praha, – Holešovice