9. října

Podnikový právník pro mezinárodní obchodní právo

Wacker-Chemie, s.r.o.
Anglické nábřeží 2434/1, Plzeň, – Východní Předměstí
U nás to funguje díky chemii. Dáváme život silikonu, který najdete v medicíně, elektronice i autech. Je nenápadný, a přesto drží věci pohromadě – stejně jako spolu drží náš tým. Základem naší práce je rovnováha, spolupráce a respekt k přírodě. Díky inovacím chráníme planetu i zlepšujeme každodenní život. Nechte svou kariéru jiskřit tam, kde nápady vytvářejí reakce.

Právo u nás není jen podpůrnou funkcí. Je důležitou součástí obchodních rozhodnutí, řešení problémů a dalšího rozvoje společnosti.

Do mezinárodního týmu Commercial Legal hledáme právníka nebo právničku, který se dobře orientuje v potřebách byznysu a baví ho propojení práva, obchodu a moderních technologií. Z Plzně budete podporovat globální aktivity společnosti WACKER, především divizi SILICONES, a úzce spolupracovat s korporátním právním oddělením v Mnichově.

Čeká vás praktické právní poradenství v oblasti obchodního práva i možnost podílet se na rozvoji smluvních procesů, platformy Contract Lifecycle Management (CLM) a využívání Legal Tech a umělé inteligence v právní práci.

Co bude vaším úkolem?

• Poskytovat právní poradenství obchodním divizím, zejména divizi SILICONES, v úzké spolupráci s právním týmem v Mnichově
  • Připravovat, kontrolovat a vyjednávat obchodní a prodejní smlouvy, samostatně nebo společně s odpovědným Senior Legal Counsel
  • Poskytovat praktická právní doporučení založená na vyhodnocení rizik a podporovat mezinárodní strategické projekty, transakce a obchodní iniciativy
  • Vytvářet a aktualizovat smluvní vzory, knihovny doložek, standardní podmínky a praktické postupy pro vyjednávání smluv
  • Pomáhat nastavovat smluvní procesy tak, aby byly efektivní, jednotné a využitelné napříč organizací
  • Hledat možnosti, jak právní práci zjednodušit, standardizovat a automatizovat
  • Podporovat a dále rozvíjet firemní systém CLM a odpovědně využívat schválené Legal Tech a Legal AI nástroje při práci se smlouvami, právních rešerších a správě znalostí
  • Spolupracovat s právními týmy v Německu, Číně a USA a připravovat školení zaměřená na smluvní procesy, CLM a schválené Legal Tech nástroje
  • Provádět právní rešerše, připravovat právní stanoviska a sledovat relevantní evropskou legislativu a judikaturu; změny následně převádět do praktických doporučení pro byznys

Co od vás očekáváme?

• Ukončené magisterské vzdělání v oboru právo (Mgr.)
  • Alespoň 3 roky praxe v advokátní kanceláři nebo na pozici podnikového právníka, včetně zkušenosti s poradenstvím obchodním či interním týmům
  • Velmi dobrou znalost mezinárodního smluvního a obchodního práva
  • Výbornou angličtinu slovem i písmem, včetně právní terminologie
  • Praktický, obchodně orientovaný přístup, analytické myšlení a schopnost hledat řešení
  • Jasnou a sebejistou komunikaci, asertivitu a schopnost přesvědčivě vysvětlit své doporučení různým partnerům
  • Vysokou míru samostatnosti a iniciativy a chuť spolupracovat napříč obory i zeměmi
  • Zájem o digitální nástroje a dobrou představu o možnostech využití Legal Tech, CLM a generativní AI
  • Schopnost používat AI nástroje kriticky a odpovědně, ověřovat jejich výstupy a dodržovat pravidla důvěrnosti, ochrany osobních údajů a informační bezpečnosti

Výhodou bude

• Zkušenost s vyjednáváním smluv
  • Praktická zkušenost s CLM, Legal Tech nebo nástroji generativní AI pro právní práci
  • Znalost němčiny nebo základní znalost německého práva
  • Zkušenost z mezinárodního pracovního prostředí

Co vám nabízíme?

• 5 týdnů dovolené a za každé 3 roky zaměstnání 1 den volna navíc
  • 3 dny zdravotního volna ročně
  • Příspěvek na penzijní pojištění až 4 166 Kč měsíčně
  • Jazykové kurzy

Zaujala vás tato příležitost?
Pošlete nám svůj životopis a motivační dopis v angličtině. Rádi vám představíme pozici, tým i projekty, na kterých se můžete podílet.

Bonusy/prémie, Příspěvek na dovolenou, Sleva na firemní výrobky/služby, Notebook, Příspěvek na penzijní/životní připojištění, Flexibilní začátek/konec pracovní doby, Příspěvek na dopravu, Stravenky/příspěvek na stravování, Vzdělávací kurzy, školení, Kafetérie, Občerstvení na pracovišti, Příspěvek na sport/kulturu/volný čas, Příspěvek na vzdělání, Zdravotní volno/sickdays, Možnost občasné práce z domova, Firemní akce, Možnost si napracovat hodiny, Dovolená více než 5 týdnů, Zahraniční pracovní cesty

Kdo hledá:
Wacker-Chemie, s.r.o. (Zaměstnavatel)