8. října

Akademický pracovník * akademická pracovnice v oboru psychologie

Scio
Praha

Vysoká škola Scio navazuje na zkušenost ScioŠkol, sítě základních a středních škol. Od roku 2015 ukazují, že vzdělávání postavené na důvěře, autonomii a propojení se skutečným světem funguje. Tuto filozofii teď přenášíme na vysokou školu.

Připravujeme bakalářské studium zaměřené na vzdělávání a rozvoj dospělých. Studenti se v něm připravují na roli lektora, mentora, facilitátora nebo průvodce učením. Psychologie je pro ně jedním z odborných pilířů. Do týmu proto hledáme psycholožku nebo psychologa s Ph.D., kteří chtějí učit budoucí vzdělavatele, jak lidé myslí, učí se a mění.

Co budete dělat:

• učit psychologické předměty v bakalářském studiu: přednášky, semináře a workshopy
  • spoluvytvářet obsah výuky, literaturu a způsob hodnocení
  • propojovat psychologii s praxí: učení a motivace dospělých, emoce a stres, skupinová dynamika, zpětná vazba, změna chování
  • vést studenty ke kritické práci s psychologickými poznatky, aby uměli odlišit výzkumem doložené od populární psychologie
  • spolupracovat s kolegy z dalších oborů a podílet se na rozvoji studijního programu a zajišťování jeho kvality

Co musíte mít:

• Ph.D. v oboru psychologie
  • aktivní odbornou činnost, tedy výzkum, publikace nebo odborné projekty
  • zkušenost s vysokoškolskou výukou

Co bude výhodou:

• zájem o dospělé, jejich učení a osobní rozvoj, případně praxi v poradenství, koučinku, HR nebo vzdělávání dospělých
  • orientaci v obecné, vývojové, sociální nebo kognitivní psychologii
  • důraz na evidence-based přístup
  • vztah k aktivizujícím metodám výuky, kazuistikám a mentorskému přístupu ke studentům

Co nabízíme:

• možnost podílet se na vzniku nové vysoké školy a na podobě jejího studia
  • prostředí postavené na důvěře a autonomii, s minimem formálních bariér
  • odborné zázemí skupiny Scio
  • kulturu postavenou na svobodě a respektu - získali jsme ocenění Atmoskop Zaměstnavatel roku 2026
  • částečný nebo plný úvazek podle dohody
  • flexibilní pracovní dobu
  • mzdu 50 000 - 70 000 Kč hrubého měsíčně při plném úvazku
  • 8 týdnů dovolené, stravenkový paušál, sleva na firemní služby/výrobky
  • předpokládaný nástup od akademického roku 2027/28

Zaujalo vás to?

Pošlete nám do 30. listopadu 2026 strukturované CV včetně seznamu publikací a motivační dopis, ve kterém popíšete:

1. co si podle Vás mají absolventi Vašich kurzů odnést do reálného života,
  2. a proč jste si vybrali právě VŠ Scio.

Budeme se těšit na osobní setkání.

Sleva na firemní výrobky/služby, Flexibilní začátek/konec pracovní doby, Stravenky/příspěvek na stravování, Příspěvek na vzdělání, Možnost občasné práce z domova, Firemní akce, Individuální rozvržení pracovní doby, Dovolená více než 5 týdnů, Rozjezd zcela nového projektu

Kdo hledá:
Scio (Zaměstnavatel)