Téměř 3 000 dětí chodí do ScioŠkol - škol, které jsou reálně jiné. Ve ScioŠkolách děti připravujeme na svět, který přijde. Stejně nově a odvážně přistupujeme i k uměleckému vzdělávání v našem projektu ScioART – inovativní „ZUŠce“, kde propojujeme tradiční obory s moderními technologiemi, mezioborovým přesahem a svobodným tvořením.
ScioART vstupuje do svého 3. školního roku. Ve vedení působí Honza a k němu do tandemu hledáme rovnocenného parťáka/parťačku. Člověka, na kterého se bude moci plně spolehnout, se kterým bude sdílet radosti i starosti vedení a se kterým společně potáhnou školu dál.
Jak vypadá tato práce
- Rozvoj a posouvání hranic: S Honzou vedete strategické debaty o tom, jak ScioART dál rozvíjet. Vymýšlíte, jak propojovat tradiční umění s novými médii, i to jak k nám dostat další nadšené děti nebo šikovné průvodce/průvodkyně.
- Běžný provoz: Směs operativních rozhodnutí a velkých otázek. Dopoledne s týmem ladíte zapojování ScioCílů do výuky, odpoledne učíte, řešíte rozpočet, chystáte představení nebo mluvíte s rodiči.
- Tým: Pracujete s 10členným týmem. Nasloucháte, dáváte zpětnou vazbu, pomáháte řešit problémy a občas vedete nepříjemné rozhovory. Udáváte směr a vytváříte podmínky, aby lidé kolem vás mohli dělat svou práci svobodně a co nejlépe.
- Děti a rodiče: Trávíte čas s dětmi (5 - 18 let) a vysvětlujete rodičům, co a proč u nás děláme. Odpovídáte za růst školy a naplněnost jednotlivých studií.
- Tandem: Školu povedete s Honzou jako rovnocenní partneři. Jak si práci rozdělíte, záleží na tom, v čem je kdo z vás dobrý. Vždycky máte někoho, s kým věci probrat.
- Zázemí: Finance, právo, budovu, HR a marketing řeší centrální tým. Nemusíte být odborníci na všechno. Podpoří vás také radní, pod kterého ScioArt spadá.
Koho hledáme
- Zkušenost s vedením lidí: Vedli jste tým, projekt, školu, neziskovku, firmu nebo oddíl. Formálně i neformálně.
- Vztah k dětem a umění: Máte praktickou zkušenost s prací s dětmi (tábory, kroužky, oddíly) a blízko k hudbě, divadlu, výtvarnému umění, tanci nebo digitální tvorbě. Nemusíte být aktivním umělcem/umělkyní.
- Systém a strukturu: Máte analytické myšlení, umíte věci projektově řídit a dotahovat do konce.
- Odolnost a transparentnost: Dokážete ustát změny a tlak a nevyhýbáte se náročným rozhovorům. Stavíte na otevřenosti a férovosti – věci pojmenováváte přímo, s respektem a včas.
- Schopnost sebereflexe: Umíte naslouchat, přijmout zpětnou vazbu a přiznat, když něco nevíte nebo se zrovna nepovede.
- Pedagogická kvalifikace není podmínkou. Podstatný je váš přístup k lidem a soulad s našimi hodnotami (https://www.scioskoly.cz/principy/).
Co byste měli vědět, než se přihlásíte
- Nikdo vám neřekne přesně, co máte dělat. Dostanete cíle a podporu, ale způsob je na vás. Pro někoho je to skvělé, pro někoho stresující.
- Nejsme už na startovní čáře, ale projekt ScioARTu je stále hodně dynamický a pořád se učíme. Občas tím, že něco pokazíme. To je u nás v pořádku - o chybách mluvíme otevřeně.
Co nabízíme
- Mzdu 80 000 - 90 000 Kč měsíčně
- Více než 40 dní volna, po domluvě možnost práce z domova.
- Kulturu postavenou na respektu: Získali jsme ocenění Atmoskop Zaměstnavatel roku 2026.
- Zaučení, mentoring, návštěvy dalších ScioŠkol i škol v zahraničí.
- Skutečnou rozhodovací pravomoc - školu řídíte, neprovádíte pokyny.
- Centrální tým, který vám kryje záda.
Jak probíhá výběr
Výběr má víc kol - chceme, abyste nás poznali dřív, než se rozhodnete. Vybíráte si vy nás stejně jako my vás.
- Životopis a motivační dopis. Posílejte do 21.10. 2026 v 8h (ráno).
- Test pracovního potenciálu (zjišťuje, jak přemýšlíte a řešíte problémy, ne co umíte nazpaměť).
- Návštěva školy a skupinová aktivita s dalšími uchazeči. Proběhne 4.11. a potrvá několik hodin.
- Individuální pohovor (s Honzou a radním).
- Závěrečné setkání s Ondřejem Štefflem (zakladatel Scio).
Jak se přihlásit
Pošlete nám do 21.10. 2026:
- Životopis (jedna strana, zaměřený na vedení lidí, vztah k umění a práci s dětmi).
- Motivační dopis, ve kterém odpovíte na tyto otázky: Proč Vás zaujal právě ScioART? Co chcete přinést do tandemu k Honzovi? Jak by podle vás mělo vypadat umělecké vzdělávání dětí v 21. století a proč má vůbec smysl? Jaký je pro vás rozdíl mezi uměním a tvořivostí?
Než se potkáme, můžete se například zde https://youtu.be/67JXBbV_Q48?si=bsAG_O0fXlQ8DDcx podívat na to, jak ve ScioArt o přemýšlíme o kreativitě.
Těšíme se na vás!