Téměř 3 000 dětí chodí do ScioŠkol - škol, které jsou reálně jiné. Ve ScioŠkolách děti připravujeme na svět, který přijde.
Do tandemu zaběhnuté dejvické Scioškoly hledáme ke Štěpánovi parťáka. Člověka, na kterého se bude moci plně spolehnout, se kterým bude sdílet radosti i starosti vedení a se kterým společně potáhnou školu dál.
Vaše role:
- Vedení v tandemu. Každou školu vedou dva lidé jako rovnocenní partneři. Budete pro Štěpána pravou rukou i oponentem, se kterým tvoříte strategii i řešíte operativu. Jak si práci rozdělíte, záleží na tom, v čem je kdo z vás dobrý. Vždy máte někoho, s kým věci probrat.
- Tým a kultura. Pracujete s 23členným týmem. Budete jim oporou - nasloucháte jim, rozvíjíte je a podporujete svobodu i zodpovědnost. Někdy je potřeba řešit výzvy ve spolupráci, pedagogické kvalitě nebo vést nepříjemné rozhovory.
- Děti, rodiče, veřejnost. Budete trávit čas s dětmi (součástí role je i přímá práce s nimi) a budete tváří školy pro rodiče, partnery i veřejnost.
- Běžný provoz. Směs operativních rozhodnutí a velkých otázek. Ráno řešíte provozní věci, odpoledne přemýšlíte s týmem o tom, co a jak učíme, co funguje a jak naplňujeme naše ScioCíle.
- Zázemí. Finance, právo, HR a marketing řeší centrální tým. Nemusíte být odborníci na všechno, síť ScioŠkol vám kryje záda.
Koho hledáme:
- Vedli jste lidi. Máte zkušenost s řízením alespoň středně velkých týmů (oddělení, projekt, škola, firma, neziskovka). Umíte být lídrem, ne jen zadávat a kontrolovat úkoly.
- Máte vztah k dětem. Vedli jste nebo organizovali aktivity pro děti - ve škole, na kroužcích, táborech, v oddíle nebo v neziskovém sektoru. Zkušenost z práce s dětmi je pro nás klíčová.
- Máte odvahu a energii. Nebojíte se odpovědnosti, tlaku ani náročných rozhodnutí. Radši zkusíte něco nového a poučíte se z chyb, než abyste dělali věci „tak, jak se vždycky dělaly“.
- Umíte naslouchat. Přijmete zpětnou vazbu a nemáte problém přiznat, když něco nevíte. Respektující přístup k dětem i dospělým je u nás základ.
- Pedagogická kvalifikace je výhoda, ne podmínka. Důležitější je, jak přemýšlíte o vzdělávání a jestli vám dávají smysl naše hodnoty a principy (mrkněte na scioskoly.cz/principy).
Co nabízíme:
- Mzdu: 98 000 – 105 000 Kč měsíčně a podíl na výsledku hospodaření školy
- 40 dní volna
- Nástup: Budeme se na vás těšit od listopadu nebo od prosince.
- Svobodu a zázemí: Velkou autonomii v rozhodování, ale zároveň jistotu silné sítě ScioŠkol a podporu centrálních služeb (HR, právo, finance, marketing).
- Kulturu postavenou na svobodě a respektu: Získali jsme ocenění Atmoskop Zaměstnavatel roku 2026.
- Osobní růst: Zaučení, vzdělávání, návštěvy dalších ScioŠkol i stáže v zahraničí.
Jak bude vypadat výběrové řízení?
Zakládáme si na transparentnosti. Čeká vás:
- Zaslání CV a motivačního dopisu do 14.9. v 8h (ráno)
- Online Test pracovního potenciálu (zjišťuje, jak přemýšlíte a řešíte problémy, ne co umíte nazpaměť)
- Assessment centrum, které proběhne 21.9., je to na několik hodin, s termínem prosím předběžně počítejte
- Individuální pohovor spojený s návštěvou přímo u nás ve škole (abyste nasál/a atmosféru), v plánu je 24.9.
- Finální setkání s Ondřejem Štefflem (zakladatelem Scio).
Jak se přihlásit - pošlete nám do 14.9. v 8h (ráno):
- Životopis (zaměřený na práci s dětmi, zkušenosti s vedením lidí a projektů).
- Motivační dopis, ve kterém nám odpovíte na tři otázky: Proč vás láká vedení právě naší školy? Co ze svých zkušeností chcete do tandemu přinést? Co by se podle vás měly děti ve škole učit?
Více o nás najdete na www.scioskoly.cz
Těšíme se na vás!