8. září

Lektor/ka terénních ekologických výukových programů v Praze a okolí - Ekocentrum Koniklec, obecně prospěšná společnost

Koho hledáme

• lektory ekologických výukových programů pro děti mateřských, základních a středních škol s biologickým zaměřením

Co vás čeká

• realizace ekologických výukových programů pro žáky mateřských, základních a středních škol v lokalitě Praha a okolí
  • práce s věkovou skupinou dle vaší preference
  • přímá lektorská činnost i podílení se na vytváření metodik a výukových materiálů k jednotlivým projektům
  • možnost práce na více projektech

Programy probíhají

• v terénu pražských lesů a lesoparků
  • na pozemku a v okolí mateřských, základních a středních škol v Praze a ve Středočeském kraji v okolí Prahy v hodinové dojezdové vzdálenosti

Bližší informace o realizovaných ekoprogramech naleznete na našem webu:

Nabízíme:

• kreativní a smysluplnou práci s dětmi v přátelském kolektivu lidí, ve kterém se dbá na kvalitu odvedené práce a dobré vztahy
  • práce především v dopoledních hodinách (programy nejčastěji kopírují vyučovací hodiny)
  • podle vašich časových možností cca 30 - 60 odpracovaných hodin měsíčně formou DPP nebo fakturace
  • nástupní finanční ohodnocení 180-200 Kč/hod., po uplynutí zkušební lhůty 200-220 Kč/ hod. + odměny, s možností průběžného platového růstu dle zkušeností a doby působnosti
  • možnost odborného a profesního růstu (např. koordinátor environmentálně vzdělávacích projektů)
  • flexibilní úvazek
  • získání pedagogické praxe v oblasti moderních interaktivních forem výuky
  • možnost zapojení do dalších projektů Ekocentra Koniklec
  • podmínky pro další vzdělávání a seberozvoj, financování účasti na vzdělávacích seminářích a kurzech
  • vhodné podmínky i pro studenty VŠ a rodiče s dětmi, umístěnými ve školce, preferující částečný úvazek
  • nástup na začátku září 2026

Požadujeme:

• výborné komunikační schopnosti v českém jazyce (jak ústní, tak písemnou formou, práce nejen s dětmi, ale také učiteli)
  • spolehlivost, zodpovědnost, flexibilitu, pracovní elán
  • zkušenost s prací s dětmi z vámi vybrané cílové skupiny
  • probíhající či dokončené studium přírodovědného či environmentálního zaměření nebo pedagogického s přírodovědným zaměřením
  • možnost lektorovat alespoň 2x týdně
  • zájem spolupracovat s naším ekocentrem nejméně po dobu dvou let

Výhodou je:

• pedagogické či lektorské zkušenosti a dovednosti – práce s větší skupinou dětí
  • absolvovaný kurz lektorských dovedností
  • kreativita
  • zodpovědnost a pečlivost
  • flexibilita

V případě zájmu zašlete v odpovědi MOTIVAČNÍ DOPIS a STRUKTUROVANÝ ŽIVOTOPIS.

V motivačním dopise prosím specifikujte své časové možnosti, jaké programy a pro jakou cílovou skupinu z naší nabídky máte zájem lektorovat a kterých dalších aktivit ekocentra máte zájem se účastnit. Děkujeme.

Možnost delšího neplaceného volna, Firemní rekreační zařízení, Vzdělávací kurzy, školení, Individuální rozvržení pracovní doby, Rozjezd zcela nového projektu, Příspěvek na dopravu, Možnost občasné práce z domova, Vlastní organizace náplně práce

Práce na zkrácený úvazek
Na dobu neurčitou