YMCA Praha je nestátní nezisková organizace, která nabízí sociální a volnočasové programy pro děti, mládež a rodiny. Posláním YMCA Praha je posilovat mezilidské vztahy, toleranci, odpovědnost, zdravé sebevědomí a možnost uplatnění. Praktické naplňování křesťanských principů vidíme jako jeden ze způsobů, jak proměňovat anonymitu velkoměsta a přispívat k plnohodnotnému životu.
YMCA Praha hledá sociálního pracovníka*ici pro práci s rodinami
Chcete pomáhat rodinám zvládat náročné životní situace a podílet se na budování služby, která má skutečný dopad? Přidejte se k týmu YMCA Praha.
Název pracovní pozice
Sociální pracovník*ice v sociálně aktivizační službě pro rodiny s dětmi
Místo výkonu práce
Praha (zejména Praha 7 a Praha 11)
Co bude náplní Vaší práce?
- přímá práce s rodinami a jednotlivými členy domácnosti v ambulantní i převážně terénní formě služby,
- mapování životní situace klientů a vyhodnocování jejich potřeb,
- společné nastavování cílů spolupráce a individuální plánování podpory,
- aktivizační činnosti, poradenství, nácviky dovedností, doprovody na úřady a do institucí,
- příležitostná pomoc se zvládáním školních povinností dětí a podpora rodičů ve výchovné oblasti,
- spolupráce s návaznými sociálními službami, školami, OSPOD a dalšími institucemi,
- vedení klientské dokumentace v souladu se standardy kvality sociálních služeb,
- podíl na rozvoji a zkvalitňování služby.
Koho hledáme?
- Uvítáme člověka, který dokáže navazovat partnerské vztahy s klienty, hledat praktická řešení jejich situace a zároveň si zachovat profesionalitu i v náročných situacích.
Požadujeme
- odbornou kvalifikaci sociálního pracovníka dle zákona č. 108/2006 Sb.,
- základní orientaci ve standardech kvality sociálních služeb,
- dobré komunikační a organizační schopnosti,
- schopnost samostatné i týmové práce,
- ochotu učit se novým věcem a dále se profesně rozvíjet,
- psychickou odolnost a osobnostní vyrovnanost,
- uživatelskou znalost práce na PC,
- trestní bezúhonnost,
- respekt k poslání a hodnotám YMCA vycházejícím z křesťanské tradice.
Výhodou bude
- absolvovaný nebo probíhající výcvik v krizové intervenci,
- vzdělání v oblasti speciální pedagogiky,
- zkušenost s prací s rodinami a dětmi,
- praxe v sociálních službách nebo v oblasti sociální prevence,
- dobrá znalost cílové skupiny a jejích potřeb.
Co nabízíme?
- příležitost podílet se na realizaci a rozvoji služby YMCA Praha,
- smysluplnou práci s reálným dopadem na životy rodin,
- profesionální zázemí stabilní organizace,
- přátelský tým a podporující pracovní prostředí,
- pravidelnou supervizi,
- možnost dalšího vzdělávání a profesního růstu,
- prostor pro realizaci vlastních nápadů a iniciativ,
- standardní finanční ohodnocení v rámci sociálních služeb.
Velikost úvazku
1,0 úv. jako zástup za mateřskou dovolenou
Nástup
1. 9. 2026 anebo dohodou
Výběrové řízení probíhá ve třech kolech:
1. kolo: Do 31.7. 2026 nám zašlete: strukturovaný životopis a motivační dopis, ve kterém odpovíte na následující otázky: Proč jste právě Vy vhodným kandidátem či kandidátkou? Co Vás láká na práci s rodinami s dětmi a čeho se na této práci obáváte? Jak si představujete práci sociálního pracovníka v sociálně aktivizační službě?
2. kolo: Osobní pohovor nebo videokonference (12.-14.8. 2026)
3. kolo: Praktický úkol nebo účast v přímé práci služby
Zaujala Vás tato nabídka?
Zašlete nám svůj životopis s fotografií a motivační dopis na kontaktní adresu. Rádi se s Vámi setkáme a představíme Vám naši práci i tým.
YMCA Praha si vyhrazuje právo výběrové řízení zrušit.