7. července

Solution Architect - AIS Servis, s.r.o.

AIS Servis, s.r.o. je interní softwarehouse velké mezinárodní finanční skupiny Vienna Insurance Group (VIG), kam v Česku patří zejména pojišťovny Kooperativa a Česká podnikatelská pojišťovna. Naše mise: "Měníme digitální DNA pojišťoven." Naše SW řešení pokrývají kompletní byznys pojišťoven od core systémů až po online kalkulačky. Jsme součástí obrovské mezinárodní skupiny s její stabilitou a výhodami, ale zároveň zůstáváme samostatnou jednotkou, cíleně udržovanou start-up kulturou, vlastním vedením, rozhodováním a procesy. Nejsme svázaní zásadními korporátními pravidly, ale děláme to, co nás baví a nejlépe, jak to umíme.

Měníme digitální DNA pojišťoven. Přidej se k nám.

V AIS Servis stavíme systémy, na kterých stojí každodenní provoz pojišťoven – od core backendu přes produktové aplikace až po online kalkulačky. Pracujeme na řešeních, která zrychlují procesy, zjednodušují práci lidem a zlepšují zákaznickou zkušenost.

Spolupracujeme s pojišťovnami Kooperativa a ČPP a naše systémy tak ovlivňují produkty pro třetinu českého pojišťovacího trhu.

Nejenže dodáváme, co je potřeba – sami přicházíme s nápady, jak věci dělat líp. Pokud Tě baví hledat chytrá technická řešení pro reálný byznys, jsi náš člověk.

Přihlas se a pojď s námi měnit, jak funguje pojištění v digitálním světě.

S kým budeš pracovat?

Připojíš se k týmu zkušených architektů a analytiků, kteří mají hlubokou znalost systémů, procesů a nástrojů pojišťoven ve skupině. Aktivně se podílejí na vývoji nového core systému i na refaktoringu aplikací, které přecházejí na moderní technologie a standardy.

Tým má silné know-how a stabilní základ – a právě proto hledáme někoho, kdo přinese nový pohled. Čerstvé oči, jiný úhel pohledu a chuť klást otázky, které si už možná sami neklademe. Nehledáme jen další článek do řetězu, ale někoho, kdo nám pomůže posunout věci dál.

Náplň práce:

• Návrh a vedení implementace architektury řešení pro pojistně technické aplikace.
  • Přebírání požadavků od byznysu, jejich společné dopřesnění. Součástí je i směřování řešení požadavku do cílové architektury a zpětné prodiskutování případných změn s byznysem.
  • Analýza technologického prostředí a specifik podnikových aplikací, včetně softwarových systémů, hardwaru a sítí.
  • Posouzení obchodních dopadů různých technologických rozhodnutí a vedení stakeholderů při správném rozhodování.
  • Vývoj komplexních architektonických řešení, která slouží jako plány pro vývoj systémů.
  • Spolupráce s vývojáři softwaru na implementaci architektonických návrhů.
  • Poskytování technického vedení a podpory týmům pro vývoj softwaru.
  • Dokumentace všech architektonických návrhů a analýz pro budoucí použití.
  • Sledování nejnovějších technologií a trendů, aby byla zajištěna aktuálnost a konkurenceschopnost řešení.

Požadavky:

• Minimálně 5 let zkušeností v oblasti softwarové architektury, ideálně v sektoru pojišťovnictví, popř. finančních služeb
  • Znalost principů modelování architektury (např. TOGAF, ArchiMate, UML).
  • Znalost návrhu integračních služeb a integračních vzorů.
  • Znalost principů REST API (OpenAPI) / SOAP.
  • Znalost nástrojů jako Jira, Confluence, EA, Git….
  • Výborné komunikační a analytické schopnosti.
  • Schopnost vést tým a efektivně spolupracovat napříč odděleními.

Výhodou:

• Zkušenosti s implementací řešení v oblasti pojišťovnictví.
  • Znalost programovacích jazyků a principů (metodiky) vývoje SPA aplikací jako Java, Kotlin, či JavaScript a frameworků jako Spring Boot či React.
  • Znalost principů návrhu SPA aplikací
  • Znalost databází ( relační – MSSQL, noSQL) a základní návrhy databázových modelů
  • Znalost metodik jako BPMN či nástrojů jako Camunda.

Koho hledáme?

• Samostatného profíka, který si dokáže poradit s výzvami a nebojí se investigace složitějších problémů.
  • Kolegu, který se rád učí nové věci a sleduje trendy v oboru.
  • Týmového hráče, který umí sdílet znalosti a rád konzultuje postupy s kolegy.

Co ti nabízíme?

• Pestrou práci s moderními technologiemi a systémy.
  • Růst a rozvoj: ať už přímo v týmu, nebo v rámci benefitů jako takových – vždy budeš mít možnost se naučit něco nového.
  • Flexibilní pracovní podmínky: Nabízíme možnost práce z domova a flexibilní pracovní dobu.
  • Nadstandardní balíček benefitů (například neomezené cestovní pojištění, příspěvek na penzijní a životní pojištění, zlepšené podmínky pro hypoteční úvěr a další´)
  • Přidej se k nám a buď součástí týmu, který se stará o srdce našich aplikací – data! Těšíme se na tvůj talent a nadšení. 😊

Vzdělávací kurzy, školení, Stravenky/příspěvek na stravování, Dovolená 5 týdnů, Zdravotní volno/sickdays, Možnost občasné práce z domova, Příspěvek na vzdělání, Příspěvek na sport/kulturu/volný čas, Kafetérie, Mobilní telefon, Firemní akce, Bonusy/prémie, Flexibilní začátek/konec pracovní doby, Notebook, Children-friendly office, Příspěvek na penzijní/životní připojištění, Vlastní organizace náplně práce, Sleva na firemní výrobky/služby

Na dobu neurčitou
Středoškolské nebo odborné vyučení s maturitou
Čeština (Výborná), Angličtina (Středně pokročilá)